Tuesday, August 10, 2010

saya puasa esok..anda?

assalamualaikum..
esok dah puasa..yeay! yeay jugak sebab esok 1st day puasa boleh cuti..hehe
selamat berpuase pada semua ye
owh ya..jangan lupe niat berpuasa tau..

niat dalam bahasa melayu:
"sahaja aku puasa esok hari pada bulan ramadhan tahun ini kerana Allah Taala"

better niat untuk sebulan je takot terlupe niat lak..^^
"sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala"

owh ya kalau datang bulan, niat baru balik ye..hehe

harap-harap dapat puasa penuh taun ni..hehe tapi boleh ke? =.=



7 comments:

shima said...

salam ramadhan fyna.:)

ardinihumaira said...

dni kompem tak penuh punya. daha cuti khas. hik3... :D


selamat berpuasa dear!

Cik Maimoon said...

Saya p0n puase gak.
Xya p klas cz dpt mc.haha

Zezebel said...

Salam.
saya pun puasa hari ni. Kalau tak payah cuti kan ke best. Ehehehehe....

bspotgurl said...

yeah yah, first day puase!
sangat teruja ok
so ptg ni fyna gi pasar ramadhan tak?

fara said...

ngeheee~
mcm tak dpt je nk poce penoh tu :P

camat poce fyna! :)

bspotgurl said...

betul. I selalunya masa 1st day puase dah pun niat dgn sebulan terus, takut-takut terlupa nanti :)