Tuesday, August 24, 2010

buatlah selagi termampu


ya allah..sekarang baru i tau..ade yang menyamar jadi i then buat orang benci i..then orang lain yang bace pon dah benci i..bile i bace..i terkejut kot..i tak pernah pon kacau sape-sape..tapi ade pulak orang yang dengki then laga-laga kan i..owh i tak tau samaada mereka berpakat kenekan i or what..

sumpah bukan i yang tanye dia soalan-soalan tu and bukan i yang maki-maki dia..seumur hidup i..i tak pernah maki-maki orang..ya itulah kelemahan i..

biar ape pon orang cakap tentang i..i senyap..i buat tak tahu..cume i tak nak besar-besarkan cerita..sebab i tak nak sakitkan hati i..so i just pekak kan telinga..buat macam biasa..and ini yang i amalkan dari sekolah lagi..alhamdulilah..i tenang macam ni..i boleh lagi senyum and happy..
ya..memang ada orang yang menyamar kononye kenal sangat i then buat fitnah sampai orang lain pon percaya..tapi realitinya mereka langsung tidak kenal and tak pernah pon jumpa i..

then semua cerita fitnah tu hilang macam tu je..bagi i kebenaran akan terbukti juga nanti...tak usahla kita hebohkan satu dunia yang kita tak bersalah dan tunding jari kepada orang lain..mungkin bila kita beriya-iya buktikan kita tak bersalah dan orang akan percaya..tapi fikir balik.. siapa yang makan cili dia lah terasa pedasnya..

tuhan maha adil..i tak nak jatuhkan hukuman or doakan bukan-bukan..even orang selalu cakap and kutuk-kutuk i..buatlah selagi anda mampu..buatlah sehingga ada puas..

fitnah lah puas-puas..ingat..1 jari kita tunjuk dekat orang 4 jari tunjuk kat kite balik 


tak payah la i bagitau sape orang tu..bukan jenis i letak pic orang and aib kan dia..terase diri hina and jijik if buat begitu..and tak larat pulak nak menangung dosa orang yang percaya ape yang kita tulis pasal orang tu =.=

may allah bless you all

alhamdulilah..sampai sekarang, i belom pon pernah bergadoh dengan my bf..and belom ada dugaan yang perlu kami lalui...i harap hubungan kami akan kekal sampai bila-bila..




8 comments:

ardinihumaira said...

takpe la dear.. bulan pose ni.. sape fitnah2 pahala ibadah dia dapat kat u ;) hehe.. bagus betul dia derma pahala dia kat u tau


cheers!

Nurain Hasan said...

die menyamar cmne yunk?
iskk..jahat nye!

mimieux said...

tudddddiaaaa...ehlaaaa...xabeh2 lagi ka??hasih..xpa2..mimi doa suma oke..kita 1 family tetp bahagia..=)

Arief Arf said...

takpe.
bagus la bersabar.
lagi2 bulan puasa ni.

X)

Cik Maimoon said...

biarkan je org cam2. Hope 1day dy akn sdr gak. At org len2.

IDA said...

laaa...ade lg orng buat menda2 mcm ni? bln pose pn ade? astagfirullah al azim!

pencerita yang kepenatan said...

mcm ni punye org pun ade ke?ape yg diorg dpt buat mcm tu semua?kalau setakat nak buat org sakit ati tak payah la buang masa..baik la g buat amal ibadat bulan2 pose ni..cari keberkatan kan lg elok..sabar la...manusia ni mmg tak habis dgn hasad dengki..Insyaallah..Allah tu maha adil...

amy amira said...

kalau sy kan,bf dah x nak kan sy,sy putus cinta je,hahahaha kan senang jd single dr couple2 ni,pening kepale je