Tuesday, July 20, 2010

when ur first time?





when ur first time? i? i xigt lah..maybe time darjah 3 or 4 kot..yelah i kan anak sulong..sume kene belajar sendri..betol x? hehe tapi i xblajar sendri my mom yang ajar kan..so sekarang turn my sis pulak ok..tak nak lah tiap2 minggu i je yang kene kan..she need to learn! even dia bongsu and baru umo 11 tahun..yeah..dia still manje macam darjah 1 ok..well what do u expect from the youngest in the family ha? mestila diorang over manje betol tak?

ok lah..1st time yang i maksudkan ialah 1st time basuh kasut..haha 
ari sabtu lepas i ajar adik i basuh kasut sekolah dia sndri..ish! dah darjah 5 kot tapi tak tau basuh kasut..selalunye i yang basuhkan..kesian la pulak tengok dia basuh sendri..hehe..tapi kene la ajar dari sekarang btol tak?




tak cuci pun..i kene berus sekali lagi..haha

so when ur first time basuh kasut sekolah sendiri ha? ^_^



9 comments:

Uruchimaru @ kf said...

rasenye umuq 10 thn !

naz said...

haha terkenang masa zaman malas bsh kasut dulu, kapur je macam zebra berbelang ahaha

ardinihumaira said...

dni pun anak sulung jugak... buat kerja dapur dari kecik dengan umi... kih3

fyna said...

uruchimaru: haha ya meh? bersih ke u basuh time tu =P

fyna said...

naz: haha tau xpe..pakai hentam je letak kapur..kalau kotor amek kapur papan hitam tu tonyoj kat kasut.haha

fyna said...

dini: hehe same la kite ^^ dini mesti pndai gile masak kan?

Lovelysya said...

sys ingtkan pest tyme tembus ke or kencing mlm..
hehehee
umm tak hengat laa..mayb mse darjah 4 kut..heee

Lizzie Yasmin said...

rasa nya mula jer skolah dah pandai basuh kasut sendiri.. waktu tadika sebuk tolong akak basuh kasut dia.. Wat mcm kasut sendiri.. bila kne kasut sendiri mcm mls jer.. rendam klorok.. esk berus skit2 jer dah putih... Yahooo....

mimieux said...

mimi dulu pom ang basuh..haha