Tuesday, July 13, 2010

lulur+losyen = kulit lembut macam baby

wah tajuk! haha ok lah..semua orang nak kulit lembut and licin macam baby kan? kalau nak.kene la rajin kan diri..tak boleh malas-malas ok! kene rajin sental-sental badan ni..supaye orang pegang kulit kite pon rase lembut je..kite pon rase bangga bile orang puji..betol tak? hehe..dulu kulit i pon tak delah lembut..biase-biase saje..tapi makin besar ni rajin pulak nak jage kulit and badan..hehe

ok lah..meh i nak share i produk yang memang best and murah..produk dari Ratu Sari..lulur mandi susu..act i secara tak sengaja beli lulur ni..tengok murah je.. terus amek..hehehe..1st i pakai lulur ni..i da rase best! lepas lulur satu badan..then basuh..kulit i rase sangat-sangat lembut! and putih? owh tak nampak lagi lah..maybe kene pakai lame sikit kot..hehe i baru pakai seminggu...and i selang sehari pakai lulur ni..yang bestnye lepas pakai i gores kat tangan..tak de kesan putih-putih..means kulit mati lah..gone! hehe

tapi yang tak bestnye bau dia bau susu T.T i dah la tak suke susu..yek! tak sedap..


oklah..antara kebaikan mandi lulur:
1-membuang daki atau kotoran yg tak dapat dibuang oleh sabun yang biasa kita gunakan..samada shower cream ataupun sabun buku...
2- kulit2 mati yang tertanam di bawah lapisan kulit turut tertangal dan di gantikan dengan sel2 kulit yang baru...
3- kulit akan lebih lembut dan bersih..malahan rasa lebh gebu dan ringan...!!!!!
4- sekiranya lulur mandi tu ada fungsi untuk pemutihan terutamana yang berasaskan susu/temulawak/bearberry/apricot/apple dan sebagainya akan membantu proses pemutihan kulit secara lembut....!!!!!
5- mandi lulur juga dapat mengharumkan badan!!!
6- mandi lulur dapat menghilangkan parut di badan!!!
7- ia dapat menghilangkan "kulit buah oren" di bahagian tertentu sekiraya dijadikan amalan!!!
8- kebaiakn2 lain yang terdapat di botol produk itu sendiri


lepas mandi..rajinkan lah diri dengan sapu losyen satu badan..losyen ni lah buatkan kulit kite jadi sangat2 lembab! so kite pon rase selesa je kan..pegang kulit pon rase lembut je

ok i pakai losyen vaseline..i memang pengune setia vaselline..i penah cube nivea..tapi tak ok dengan kulit i..


i suke losyen ni sebab memang buat kulit i lembab and lembut je..and losyen ni jugak sangat wangee! i memang jarang pakai minyak wangee..so gantikan dengan losyen..bau dia lembut je...^^

owh semua dah tau elianto buat sale besar besaran! wah rugi tau kalau lepas peluang untuk borong barang-barang elianto ni..kebayakan turun 50% - 70% bestkan?

i sempatlah borong beli eyeshadow..hehe tu pon bf i belanje..sebabnye i tak bawak duit..nak mintak banyak segan =.=' so i dengan malu-malu amek 1 je..then dia cakap amek la dua..hehe



ni i pilih..purple! bile gabungkan 2warna sekali memang sangat-sangat cantik!



ni bf i pilih..dia cakap i sesuai pakai warna ni..hehe..

seronok dapat bf yang suke ape yang kite suke kan! ^^

3 comments:

ardinihumaira said...

fyna! dni pun pakai lulur juga.. tapi guna ikut suka hati. kadang2 yang ni.. kadang2 sari ayu... kadang2 safi.. tibai-tibai.. hehe.. dni baru je nak post tentang lulur ni sebab ada yang mintak tipa untuk hilangkan 'daki' so dni akan buat nanti... harap fyna tak kisah tau dear ;)

p/s: dni juga guna lulur kopi buatan sendiri. best ^__^

farhana said...

tak pernah try lulur.elianto product is my fav.hua.pasni wat lulur sendiri pulak.=)))

fyna said...

ardinihumaira: hehe buatlah..leh i try u punye lulur lak =)

farhana: ajar i!