Sunday, June 20, 2010

try omputih lak


korang suke masak? i suke! tapi simple2 je la..yang susah2 lau ade adik i baru leh jadi masakan tu..i sangat suke tengok program masakan..bile tengok tu rase lapar je kan..and berkobar-kobar nak try resepi yang diorg buat..hehe i suke tengok Asian Food Channel or AFC..




Restaurant Makeover
1st i suke Restaurant Makeover..ni cite yang paling i minat kat AFC..tapi dulu la..masa mule2 ade AFC ni kat astro..suke tengok diorang ubah restoren jadi cun gile! and chef2 yang terkenal ajar tukang masak kat restoren yang di makeoverkan tu masakan yang sedap2 and simple..


Take Home Chef
kalau korang boleh bawak dia balik..then masak untuk korang mesti korang suke kan? dah la hot! pndai masak..perfecto! haha ni cite Take Home Chef..name chef ni Curtis Stone..dia akan random pick orang yang tengah beli2 barang dapur..and bagtau yang dia akan masakn dinner untuk orang yang bertuah tu..and orang tu leh suprise kan famly dia dengan masakan curtis ni..hehe best kan..and curtis ni jugak tunjukan step2 masakan dia..so boleh la kite try



Fresh With Anna Olson
care dia tunjuk step masakan memang best..plus dia gunekan barang2 suma yang fresh2..masakan dia memang best! and i suke bile dia masak desert..yummy2! ok if korang nak try resepi dia..boleh g kat wesite dia  http://www.annaolson.ca/


Saturday Cooks!
program masakan yang paling senang diikut..hehe bagi i la..dalam show ni..dalam 30minit ade 4 chef akan masak masakan yg superb! memang diorang masak cepat..haha tapi best la..cube try tengok ^^


Licence To Grill
kalau korang suke bbq..show ni la paling sesuai..setiap minggu dia akan grill macam2..kambing,lembu.udang,ayam.sayur..macam2 la..sumenye grill..and tiap2 episode jugak..dia akan perap bahan2 dia dengan bahan perapan yang lain-lain..macam2 dia letak..serbuk kopi pon dia hentam..haha


Nigella Express
cantikan dia? bile tengok show dia..memang rase lapar..sebab lepas je dia masak..dia akan makan masakan dia..haha sape tak terliur kn? ok cube korang tengok website dia http://www.nigella.com/ cantikan? pink2 cumel je..hehe so kalau nak try resepi dia..leh la pegi kt wesite dia ^^

sekarang tengok pulak resepi campur2 i dengan my sista..hehe


ni campur2 resepi anna olsen dengan take home chef..sedap! n menjadi! hehe

 penambah selera..hehe udang + pepper + salt + majerin

1 comment:

si para para said...

nk roti canai satu..hehe