Monday, June 7, 2010

MEN & WOMAN ARE DA SAME?

many people said that women are the one who cheated on their love one...but do we know??? guys also do the same...they even flirting with someone wife...ashmed is it??? they give us hope,dream,n many more that is just a lie...2 them women r nothing...they need women because they need to2 satisfy their lust...in their eye women are just for sexs...its more like one night standing...
 
this is suck...we are the one who gives them what they need...we sacrifice everything just to make them happy...but what do we get for return??? nothing!...they betray us...they keep a mistress...is thats what we should get??? i dont think so...
 
this is what happen to me...i do love him...but he doesn't...not only me...but also my friends...plz guys be reasonable...dont do this to us...remember karma...wht goes around come around...u will get wht u gve...ths is nature...ths is how its work...
 
fuh! when i read this..im really scared if this happen to me.. 
 
pity her..hope she strong..and will find another man who will love her the rest of his life

i dont know why lelaki sekarang tak pernah hargai perempuan..ok bukan semua..hanye sesetengah..bagi i..perempuan jangan tunjuk kite lemah..lelaki akan mengambil kesempatan atas kita..jangan terlalu sayang..nanti kita yang kecewa..
 
bagi i lelaki dan perempuan sama je..
 
1. jangan terlalu meminta..ok maybe dia keje besar..then kite mintak dia belikan barang yang mahal-mahal..if dia ok..tak pe la..if bf kite bukanlah orang kaya..yang kerja biase je..xpayahla mintak macam-macam..laki pon macam kite..kerje penat-penat nak jugak simpan duit and beli ape yang dia nak..and lelaki pon jangan lah manjekan perempuan..beli macam-macam padah duit nak makan pon tak ade..sayang tu sayang la..tapi kene sayang diri sendiri dulu =) tp zaman sekarang ni laki pon ade jugak yang mintak macam-macam kat perempuan..macam-macam alasan lah..tak bawak duit lah..apelah..yang perempuan ni sayang..so bagi..tapi bile dah bagi sekali,dia akan mintak lagi..perempuan ni hati lembut..terlalu fikir kan kesian dekat orang..tapi jangan la sampai merana ok..lelaki yang jenis meminta ni..tingalkan je

2.bagi ruang..lelaki kadang-kadang kalau diorang nak temgok bola..mestila diorang tengok dengan kawan diorang, so jangan la kite yang perempuan ni tak kasi..bagi je masa kat dia..biar dia enjoy dengan kawan-kawan..same jugak dengan kite yang perempuan ni..if keluar dengan kawan, mestila nak spendtime shoping, do the girls thing kan..so yang lelaki ni tak payahla asyik call or message je..biar la kaum-kaum perempuan ni enjoy puas-puas..lagi pon bukannye kawen lagi..so janganlah nak mengongkong sangat ok? 
 
3.trust..trust ni sangat-sangat penting..tambahan cinte jarak jauh macam i ni..so if kite trust dia,dia trust kite tak akan jadi masalah..tapi bile dah jauh-jauh ni..jangan la senyap pulak..bile dah trust tu tak bermaksud tak payah buat ape-ape da..selalu la call, message,ym ke..supaya rasa lebih dekat..if nak pergi mana-mana bagila tau..sekurang-kurangnya yang saeorang lagi tu tak adela fkir bukan-bukan..
 
 5.kekurangan..manusia tak sempurna, kadang-kadang luar nampak baik,tapi dalam? kadang-kadang luar nampak tak elok,tapi dalam suci je..hehe..ok..setiap oarang ada kekurangan, so pasangan kite ni adalah orang yang akan menutup kelemahan kite dan kite adelah orang yang akan menutup kelemahan dia, maksudnye..saling melengkapi..if perangai pasangan kite buruk,cube ubah,if tak boleh janganlah paksa diri..sebab kite yang akan merana..if terlalu sayang and rase dia akan berubah, cube tolong dia..bagi dia masa..tapi jangan paksa dia, sebab ini yang akan membawa pergaduhan..
 
4.masaalah..if ade masalah jangan la terus bergadoh..dengar luahan hati pasangan masing-masing..jangan cepat merajuk..off telefon, tak nak jumpe..cube bincang dengan elok-elok..if merajuk..satu masalah pulak kene pujuk semua..janganlah terlalu ego..mengaku kesalahan..jangan tunding jari ke pasangan kite..if kite ade masalh lain..cube luahkan kepada pasangan kite..kike akan rase tenang siket..tapi jangan lah lepaskan kemarah kepada pasangan kite..kesian dia..hehe

4. putus..memang sedih if putus..kalau boleh nak merayu diorang balik kat kite..tapi untuk ape? cukuplah sekali..bagi i..if dah kapel,then putus,pastu kapel balik..ape yang kite rasai dulu tak akan kite rasai balik..semuanya dah jadi tak best..itu bagi pendapat i lah..bagi i..if kite putus maknenya kite tak sesuai dengan dia,and kite akan jumpe yang terbaik dari dia, insyallah..banyak-banyaklah berdoa..supaya dijodohkan dengan laki/perempaun yang baik-baik =)
 
ya allah, kau biarkan aku jatuh cinta dengannya, tetapi kau tidak memberi keserasian hidup bersamanya, aku berjaya menawan dirinya tetapi gagal memiliki hatinya. Ya tuhan, kasihanilah aku, sekiranya kau tidak mahu aku bahagia denganya, biar kami terus berpisah..tetapi jika kebahagian sedang menanti untuk aku dan dia, berilah jalan agar kami akan bertemu apa yang di cari..
 
ni semua pendapat i..i pon tak perfect..tapi pengalaman mengajar i menjadi seorang yang lebih baik dari dulu..i cube ubah perangai i yang tak elok kepada elok..and i jugak selalu berdoa seupaya mendapat lelaki yang sayang i dan boleh membimbing i..insyallah =)
 
 

3 comments:

Drunbella Khoo said...

i suka point no 1 tu.
kekadang i tengok pompuan neh suka mintak macam2 kat their bf.
haih.
kesian pun ada.
kalau betul their bf nak kasi tu lain cerita lah kan.
so kepada para lelaki, jgn terlalu manjakan kekasih dgn harta benda.
nanti depa pijak kepala.
hihihihihi.
:B

budak kampung online said...

lawatan sosial. salam ziarah

Anonymous said...

Inshallah