Tuesday, May 4, 2010

y?

sometime org pk kawen ni senang..senang ke? bile kapel sket tnye bile nk kawen..ish! yela..i tau i da 25..but fer me 25 bkn la umo yg cukup untuk kawen..ok bg sesetengah org maybe da time untuk kawen..but fer me..idk..i juz rase bukan masenye lagi..yes sometime i agak jeles ngn org yg dah kawen n nak kawen..tp bile tnye diri sndri..da ready ke? idk..i rase i xready lg..tp my fwen ckp..memang la if nk tunggu ready tu bilenye..dia pon xready time nk kawen dulu..then pas kawen..dia cube trime hidup baru dia..and dia memang happy skrg ..gud for her..

fer me..zaman sekarang sume dah open kot..plus my mak2 sedara pon xpenah tnya bila nk kawen..sgt ok! no presure.. =) orang-orang sekeliling yang sibuk tanye..bile nak kawen? lambat kawen nanti tak elok untuk rahim..ok betol..tp zaman sekarang ni..agak susah nak mencari pasangan yang betol-betol boleh setia dengan kita..yang boleh sehidup semati..heee

my mom ada cakap kt i aritu..
 mak selalu doakan agar along dapat jodoh yang baik..lambat kahwin pon xpa..asalkan dapat yang betol2 padan ngn kita..bagi my mom..27 ke atas baru la umur yang elok untuk berumahtangga, sebab time tu fikiran kite dah matang, kewangan pon dah ok..semua orang xnak idup susah bile kawen kn?..my mom juge selalu berpesan, kite ni perempuan..kite kene cari laki yang betol2 sayangkan kite..yang boleh jaga kite..yang boleh terime kite seadanya..biar dia sayang kite lebih dari kite sayang dia..sebab kite ni perempuan..nanti dia yang nak jage kite..if kite je sayang dia..makan hati kite nanti..and pas kawen jangan la berhenti kerja..sebab laki ni if diorg nak kawen lain, diorg boleh..tapi kite ni? nanti dah ada anak sume...bile ada kerja n duit sendiri..kita boleh survive..kite tak boleh harapkan laki 100%..benda nak jadi..kite tak tau..manusia ni berubah..so mak pesan awal2..memangla kite xmintak jadi macam tu..tapi kite perlu bersedia siap2..plus along anak sulong, banyak tanggungjawab..along kena cari laki yang boleh jaga along, jaga adik2..
hmm memang betol cakap my mom..

so i harap nanti i akan dapat jodoh yang baik2..i jugak selalu doakan agar dipertemukan ngn someone yang sayangkn i, famly i and boleh bimbing i..

"Jangan kerana cinta,kita gugur dari perjuangan,dan jangan kerana cinta juga,prinsip kita menjadi larut dan cair.cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan.kesetiaan akan mengikat cinta,kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta.sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama"
 
"mungkin Allah sengaja mehu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul,supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul,kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut"

KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita
Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.




3 comments:

Kie-yu said...

semuga jodoh smpai ke jinjang pelamin~ *wink wink*

safiyyahosman said...

yup..betol2..susah o00..nk cari someone yang btul2 nk syg kita..n xmain2 kan kita..

kembatolo™ said...

semoga dapat yang soleh..!~amin..