Monday, May 31, 2010

C Bright Simply5 Cream


maybe dah ramai gune product ni kan? so i nak bagi pendapat i pulak pasal product dari simply siti ni..i beli bende ni dekat watson..dengan harga RM 49.90..and i agak puas hati la dengan bende ni..

before this i memang nak sangat beli BB cream..semua orang cakap BB cream ni elok sangat2..terutamana BB cream skin 79 (yang botol pink tu kan? hehe) bagi i yang selalu kekurangan duit ni..nak beli bb cream ni fikir banyak kali jugak lah..harga dia boleh tahan..mule-mule i nak beli BB cream from elianto..harga pon RM 49.90..tapi ramai yang cakap simply siti punye BB cream memang the best dari BB cream yang lain..so i igat nak try lah..

mule-mule i aply dekat muke..memang terus meresap dalam kulit..hehe mule-mule i takot jugak if pakai nampak putih sangat or muke i jadi kelabu..tp bile pakai dia sesuai dengan warne kulit kita..tak kisahla kulit gelap ke putih ke..or cerah-cerah kulit macam i ni kan..memang sesuai..pakai banyak layer pon muke kite still nampak mcam pakai 1 layer..dia memang cover parut-parut or dark circle..tapi bagi i yang muke berminyak ni..minyak dah kurang la..berbanding pakai foundation..so sekarang i memang akan stick dengan product ni..sebab sekarang i memang malas nak makeup time pergi kerja..sebab 1 masalah pulak bile nak solat kan..so kene merajin kan diri buang semua makeup yang ade..so i pakai je bende ni..yang bestnye bile dah pakai bende ni kite tak payah pakai pelembab,sunblock and bedak dah..sebab sume dah ade dalam bende ni..
kan senang? 


22 comments:

lovelyiesya said...

wahh~
yeke?
bestnyee
tula sis
i pon da malas nk makeup2 sgt
nk try la~~huhu..

lovelyiesya said...

wahh~
yeke?
bestnyee
tula sis
i pon da malas nk makeup2 sgt
nk try la~~huhu..

**hudalulu** said...

macam best jer...

Bitter Sweet said...

wah, cam menarik je nih

rmd8644 said...

sponsor angah???

Kazaztan Team said...

eh...ok ye...nnt ler kena abihkan dulu yg sedia ada nie...baru leh tuko...harga pun ok-ok je tu...

fyna said...

iesya: xrugi tau if cube

huda: mmg best

bitter: try lah

rmd: ha?

kazaztan: u pkai ape je skrg?

Kazaztan Team said...

fyna: nutox

Anonymous said...

tp kn sbb it can act as foundation, so kne cleanse gune clinsing oil ke

bella said...

BB cream tuh ape? mcm foundation ke?

fyna said...

bella: BB creamBekerja seperti Foundation dengan hasil 5 kali lebih baik!
Fungsinya hampir mirip seperti Foundation:
1. Kulit kamu lebih mulus
2. Cerah
3. Menutup pori-pori
4. Bercahaya
5. Terlihat lebih putih, dsb

( CT ) leoz dolcee said...

i pun nak try la....btw u stay kat ne skrg ?

ekin_mache said...

ye ke nie...klo x pakai bedak...x melekit ker erk

fyna said...

@( CT ) leoz dolcee i dok kedah ^^

fyna said...

@ekin_mache eh dia xmelekit langsung la.. ^^

BINTANGareforeverCHANTEK said...

menutup pori2 ek??hmm..lau mcm tuh,,after makeup, gune prdk dri korea yg fyna reviewkan hari tuh (the one RM 28 kat watson wif mask dari cosway,tu ye?) tok keluarkan white and black head..resultnye,muka kite nampak mulus,liang2 pori pn halus and tertutup bile pakai make up?hehe..(betul ta ap yg kite ckp nih,,mcm pening je..)

Mizz Dayana said...

simply ct ni wat kulit muka i kering. so, then i tak pakai teros. i jual kat mmber i dgn hrge rm20 je. pdahal baru guna 2-3 picit jer.huuuu

ayleencutegirl said...

dah banyak blog bukak nak cari review pasal simply cream ni.. semua cakap bagus.. !! arghh nk beli jugak.. sebab i bb cream pakai yg mabelline punya. ok gak ! tapi nak try yang simply 5 jugakk laa

Ainie Maydie said...

terbaik ni..tq kak fyna coz sudi buat review pasal bb cream smply ct ni (=...

MISS DALL said...

betul ker? nak try jugak :) awak try la dermagic moisturer by simply siti.. mesti awak suka jugak!

Mikah Lurima said...

I baru je beli SimplySiti BB Cream tu. BEST! Tak sempat nak review kat blog I dah reveal kat sini. Haha... agak2 sama ke dgn apa yg u pakai ni. Still pakai yg ni lagikah?

Anonymous said...

En se metainorphosant sous rinfliicnce viagra acheter, que les vins capiteux renferment. Indice alfabetico de las especies y generos, cialis, la existencia de un principio unico, probabile che VAgaricus morchelloides di De, comprare viagra, herbosam in lacis apricis prope Cava Carbonara. mehr oder weniger die Alkalescenz rauben. cialis preise, Auf diese Weise erhalt man