Saturday, April 10, 2010

u can't run anymore

baru-baru ini ade org mengecam sy dengan bahasa2 yg kurang ajar dan tidak berakal..selama ini sy mendiamkn diri dan sy mahu lihat isu ini sebagai side viewer..jadi bila isu ini sudah menjadi besar dan menjatuhkan maruah sy dan orang yang sy sayang, sy terpakse mengambil tindakan..so sekarang saya tak teragak2 utk buat laporan polis sekira nya gangguan ini berterusan...n lepas ni, kalau sesiape terus kacau saye dan orang yg saye sayang, saya akan buat laporan polis dgn mengatakan ada serangan peribadi oleh blogger sekian2...dan jangan anda rasa bangga dengan berselindung dengan nama "anonymous"..saya rasa semua dah tau chat box atau apa jua komen di blog kita, kita boleh check dengan menggunakan  ip address.


i have prove
i have ur time of visiting, your duration of visiting, your location and yor IP address


AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN
 MULTIMEDIA 1998

BAHAGIAN X - AM Bab 2 - Kesalahan Dan Penalti Tambahan

Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.

(1) Seseorang yang—

(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—

(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan

(ii) memulakan penghantaran,
apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau

(b) memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik,

adalah melakukan suatu kesalahan—

(2) Seseorang yang secara sedar—

(a) dengan menggunakan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi memberikan apa-apa komunikasi lucah bagi maksud komersial kepada mana-mana orang; atau

(b) membenarkan suatu perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi di bawah kawalan orang itu untuk digunakan bagi suatu aktiviti yang diperihalkan dalam perenggan (a),

adalah melakukan suatu kesalahan.

(3) Seseorang yang melakukan suatu kesalahan di bawah seksyen ini apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi lima puluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan hendaklah juga boleh didenda selanjutnya satu ribu ringgit bagi setiap hari kesalahan itu diteruskan selepas pensabitan.

sumber rujukan dari http://www.skmm.gov.my/


credit to kak ngah
thanks sbb tolong along ..^^

14 comments:

deqyalalink said...

hye fina!! my1st time drop by here..shomelnyeewww huhukk..

eh ade org mngecam? teruk ke? xpo, kite tgok dulu later bilo dah molampau kite terjah!!

folo fina shomel :)

fyna said...

haha tunggu mase jeni..
thanks! u pon cumel babe

~ Ann ~ said...

apa lagi.. saman jer org tu.. hahahaha (terbatu api pulak)
:P

fyna said...

hehe tgk pd keadaan dulu

Isyaa said...

haish ad org cmtu ke ? hmm what's their prob .. i knowww ..dorg jeles sbb kak fyna comel heee :p
yeah btul tu kena buat police report if dorg dh melampauuu ,isy isy .kak fyna ni penyabar ,if sya ,sya dh maki dh org cmtu ,hehe .

fyna said...

hehe..sbr je la dik..nk maki2 xgune..jgn la menampk kn kite ni mcm diorg ok..free je dpt dose..hehe

Haris Dot Com said...

yes go for it.....jgn bagi chance org camni :)

Rui said...

wahh, for real got this akta eh? he he..

neways dis guy yg threat2 u nie seems like mcm dah lama stalking on u.. i say go for it. why not rite?

fyna said...

haris: hehe ok

fyna said...

rui: hehe yes! if dia wat ag mmg la i xtunggu2 da

Anonymous said...

so, org2 tersebut dah berhenti menggila ke?
hehehe

fyi, perempuan tu mmg ramai org tak suka dia
u tau, dulu i baca blog dia kan
pernah batch mate dia pulaukan dia
sampai nak langgar dia pun ada
hahaha
so nampak sangat kan?
memang ramai orang benci dia

Lulu Syifa said...

Hahahaha...
Good one kak fina...
Bagus... Biar padan muka bitches yg dengki kat u...
Neway.. im mimi's fren...
N i admire ur beauty... :)
Cheers k...
XOXO~~

fyna said...

anony: ntah la babe..i pon xkenal dia sgt..so i xnk ckp ape2..xpe..what goes around, comes around =) i xnk wat cite bkn2..so bia dia gila sorg =P

fyna said...

lulu: hehe..bile dh melampau kite kene wat sumthing..so now diorg da diam..so skrg aman je..hehe

owh hehe thansk ya!