Sunday, March 1, 2009

CINTAPUCCINO


"Oh my God! It's real! My Nimo - yang selama ini cuma aku khayalkan.. ternyata benar-benar ada! Dan dia berdiri tak jauh dari bangkuku..."

Kalau cinta diibaratkan seperti secangkir kopi hitam reguler, yang natural, seperti habitnya black coffee, cinta dengan obsesi yang mengkronis seperti secangkir capuccino—perpaduan espresso (ekstrak kopi yang lebih kuat, sekuat keyakinan yang membuat sebuah obesesi menjadi penyakit menahun) dan susu (hal-hal indah dan manis yang sesekali terjadi, tapi justru memperkuat perasaan itu).. “…Kamu pernah terobsesi dengan seseorang?


Aku bru tgk cite ni kt astro kirana..mmg best gile..romantik abes! smpaikn aku nanges tgk cita nih..huhu..feel gila la..plus iklan xbyk lak..haha..cm tgk kt wayang la..tp mmg rugi lau sapa xtgk cita ni tau..cita ni mmg cntik,plus pelakon dia encem2,huhu..tp dia punye gmbr,pemandangan..layan lah..huhu

ni aku cita sket sal filem CINTAPUCCINO

ada sorg gurl tu nama RAHMI. RAHMI ni dh ade bf namenye RAKA.Diorg ni mmg dh rngcang mau kawen la,mmg tgh prepare suma ni,tapi act RAKA ni tau RAHMI ada satu kisah yg dia xleh lupakan time skolah..RAHMI ni time sekolah mmg tgh gila2 kan sorg laki ni nama NIMO.Kiranya NIMO ni cinta pertama RAHMI la,kononnya.Tapi si RAHMI ni malu nk gtau kt NIMO prasaan dia so dia pendam ja la. PAstu masa pon berlalu.NIMO ni dia keje kt brunei n RAHMI melanjutkan pelajaranya kt Bandung. Satu hari tu dlm xbeberape hari lagi RAHMI nk bertunang ngn RAKA, si NIMO tba2 dtg ke bandung n ajak RAHMI jumpa.Rupa-rupanya si NIMO ni dh lama ada hati kt RAHMI,sejak kt sekolah agi tp dipendam jgk,so dia dtg ke bandung mmg semata2 nk cari RAHMI la..so dia gtau RAHMI suma nih.Ternyata RAHMI mmg stil ada prasaan kt NIMO tu.Tp dia srba slh bab lagi bape ari je dia nk bertunang.Jd RAHMI ni xtau nk buat pilihan,dia teruskan jgk bertunang ngn RAKA n xgtau kt NIMO dia dh da calon suami.Jd RAHMI ni mmg berbelah bagi,nk pilih RAKA or NIMO.Pas pade tu kelakuan RAHMI jd pelik,selalu risau,stress.NAKA pon prasan mesti ade sumting wrong.Then RAKA tnya kazen RAHMI pasal obsesi terbesar RAHMI n dia dpt tau NIMO la orgnya.So RAKA pegi la bnrbincang ngn RAHMI samada mau truskn hubungan diorg or mahu masa coz lau RAHMI nk truskan berkahwin dgnanya,cinta RAHMI mestila hnya untuknya. mak RAHMI tba2 kate kt RAHMI ("Jaman sekarang itu, orang-orang sudah nggak mau memperjuangkan cinta. (jeda) Calon istri kok ditinggal, hanya gara-gara cemburu.) Then RAHMI pun sedar yg dia mencintai NIMO tp sudah terlambt sbb NIMO dah berlepas ke jakarta.then RAHMI pon trigat yg NIMO penah gtau dia suka mkn ape tah( =P )kt restoren kwn dia kt jakarta.so RAHMI pon pegi cari restoren tu,tp kwn NIMO gtau yg NIMO dh berlepas ke brunei.then dgn prasaan hampa RAHMI pon balik la ke bandung n curahkn perasaan sedih dia kt kazen dia yg NIMO tu obsesi terbesar dia n NIMO tu la cinta mati dia.Tp dia xsedar yg NIMO ada blkg dia..huhu last skali diorg bersame gak..THE END

1 comment:

Anonymous said...

zelda dating sim [url=http://loveepicentre.com/]blind dating[/url] legend of zelda dating sim http://loveepicentre.com/ dating sites in the uk