Wednesday, February 4, 2009

BETOL KE?

Bila kita sayang orang tu
Kita terima je apa yang org tu kata
Tapi bila dia kata kita?
Hati kata takpe manusia tak sempurna
Bila kita sayang orang tu
Kita tunggu dia lama pun tak pe
Tapi bila dia tunggu kita???dia marah2
Hati kata ala, adatlah ada yang menunggu dan ditunggu
Bila kita sayang orang tu
Kita tak tido pun tak pe layann dia yang tengah bosan,
Tapi bila kita bosan
Ada dia layan kita?
Hati kate tak pe dia busy kott
Biler kita sayang orang tu
Kita gaduh dengan dia, kita diam je
Tapi dia heboh 1 dunia
Hati kata tak pe, dia tension tuu
Bila kita sayang orang tu
Kita call nak cakap dengan dia
Tapi dia gayut dengan orang lain
Bila jadi cam tu
Hati kata, tak pe, dia ada hal nak cakap dengan kawan dia
Bila kita sayang orang tu
Kita bercerita dengan dia,cerita dengan tunggul lagi baik
Tapi bila dia bercerita dengan kita
Kita dengar, semua kite ingat
Hati kata tak pe sayang katakan…
Bila kita sayang orang tu
Kita dengan dia lapar
Tapi kita bagi semua roti kita kat dia
Hati kata, ala jagalah hati dia, kesian dia….
Bila kita sayang orang tu
Kita sanggup bagi dia rehat bila dia letih,
Tapi bila kita letih, dia suruh jugak kita layan dia bila dia bosan
Hati kata,bukan selalu pun..
Bila kita sayang orang tu
Kita jadi macam orang gila dengar dia sakit,
Tapi bila kita sakit,
Dia siap kuar dengan kawan2 dia,
Hati kata, ala tak pe,tak kan dia nak berkepit dengan kita 24 jam
Bila kita sayang orang tu
Kita tak pernah pentingkan diri sndri
Tapi dia hipokrit tahap gaban
Hati kata tak pe, dia memang macam tu kena lah terima..
Bila kita sayang orang tu
Kita sayang nak tinggalkan dia selamanya
Tapi dia tak tahu kita berdepan dengan maut,
Walaupun kita sakit,
dia kata kat kita,sakit biasa2 je,
jangan nak mengada-ngada
Hati kata,macammanalah dia bila kita tak ada,
mesti dia gembira.......

1 comment:

Anonymous said...

Surely yes. Sebab dah sayang. Tapi kalau dia pergi pun. Kita okey jee. Sebab all of that basis dia redha.