Saturday, August 27, 2016

Blush Tone Makeup Tutorial X Hansaegee Nature



assalamualaikum hi semua..tutorial kalini fyna buat sesuai untuk sesiapa yang nak nampak soft sweet gitu..blush tone means fyna main warna blusher saja kalini..senang dan sangat sesuai dengan semua warna kulit.harap korang suka dengan tutorial kalini..
xoxo fyna


product used :
http://hansaegee.com/shop/skin-care/aqua-whitening-cream-1.html
http://hansaegee.com/shop/skin-care/gold-nano-cc-cream.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/vacci-make-up-based.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/liquid-foundation.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/twin-cake.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/loose-powder.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/mascara.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/blusher.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/lipstick.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/pencil-eyeliner.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/pencil-eyebrow.html

hansaegee nature :
Website: http://www.hansaegee.com/
Online Shop: http://hansaegee.com/shop/
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Facebook page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Instagram page: hansaegeenature


contact lens:
prada grey | https://www.instagram.com/auralenskedah/


find me at :
http://www.fynahere.com/
https://www.instagram.com/fynahere/
https://www.instagram.com/byfynahere/
https://www.facebook.com/Fynahere-175724402464743/
email : fynahere85@yahoo.com

thanks =D

Easy Summer Sweat Proof Makeup



assalamualaikum semua.so baru ni fyna ke kelantan and cuaca sana agak panas time siang and sangat sejuk time malam..so masa siang fyna keluar beli barang and fyna pakai a lot of product sebab di kedah ni selalu mendung so memang tak kisah pakai apa pun..tahu tak berpeluh..tapi di kelantan panas so makeup stay but fyna berpeluh gilaa..and bila berpeluh mesti lah tangan ni sibuk nak lap peluh kan? bila lap habisla makeup..and tengok adik fyna, mimi..maintain je..makeup ok..berpeluh pun muka tak peluh pun..so fyna tanya adik fyna..pakai apa? dia cakap cc cream and loose powder vacci from Hansaegee Nature..waa patutlah..so video kalini fyna re-create the look yang mimi pakai..and sekarang pun dah jadi rutin fyna untuk apply semua makeup ni hehe..so kalau korang kulit berminyak and suka berpeluh..try la makeup ni ye =)


product used :
http://hansaegee.com/shop/skin-care/gold-nano-cc-cream.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/loose-powder.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/vacci-make-up-based.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/pencil-eyebrow.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/blusher.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/mascara.html
http://hansaegee.com/shop/make-up/lipstick.html

hansaegee nature :
Website: http://www.hansaegee.com/
Online Shop: http://hansaegee.com/shop/
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Facebook page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Instagram page: hansaegeenature

concealer : mac prolongwear nc30 : http://www.maccosmetics.com.my/product/shaded/9862/10181/Cult-Classics/Pro-Longwear/Pro-Longwear-Concealer/index.tmpl

eyeshadow : colourpop game face : https://colourpop.com/products/game-face

Makeup Geek Eyeshadow Pan - Crème Brulee : http://www.beautyhearts.com.my/product-1446394.html

contact lens:
puffy brown  : https://www.instagram.com/bigmouth_lockers/

breena beauty : Face Luxe Brush - B101 
http://breenabeauty.com/products/face-luxe-brush

everyday mineral blending eye brush
http://www.lazada.com.my/catalog/?q=everyday+mineral+brush

brushes :
Chriszen Professional Makeup Brushes
http://www.chriszen.com/product/chriszen-professional-makeup-brushes-12pcs/

Real Techniques Miracle Complexion Sponge
http://my.iherb.com/Real-Techniques-by-Samantha-Chapman-Miracle-Complexion-Sponge-Base-1-Sponge/52027

Tuesday, June 14, 2016

Makeup NO Makeup Look | Natural on Ramadhan X Hansaegee Nature

assalamualaikum semua..selamat berpuasa  kalini fyna buat tutorial yang sesuai di apply time puasa ni..simple..tak over and menyihatkan muka..fyna banyak guna makeup dari Hansaegee Nature ni sebab ianya mineral dah tak buat muka fyna naik jerawat walaupun pakai sampai malam and tak pecah or bercapuk langsung ok? sebab ianya mineral so ianya tak harsh kan kulit kita tapi bagi vitamin pada kulit insyallah
product used :

contact lens:

__________________
hansaegee nature :
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Facebook page: Hansaegee Nature
Instagram page: hansaegeenature

Friday, June 3, 2016

review : DUOYA FIBRE BIG MASCARA WATERPROOF



assalamualaikum hi semua! ok kalini fyna nak review mascara che taaa..


DUOYA FIBRE BIG MASCARA WATERPROOF


mula2 fyna ingat Che Ta keluarkan mascara hihi..rupanya mascara ala Che Ta..Che Ta kan suka pakai bulu mata palsu..tapi dengan mascara ni korang tak perlu nak pakai bulu bulu bagai..pakai mascara ni je terus nampak macam bulu mata palsu Che Ta..

amboi! ye ke? 
nak tahu boleh ke tak jadi macam bulu mata Che Ta..teruskan membaca ya =D

the packaging





ok 1st kita tengok pakaging dulu..mascara ni agak besar..so kalau besar banyak la agaknya kuantiti dalam tu kan? tema warna black red..simple and nice..besarnya sama dengan mascara lain cuma maybe gemok sikit hehe

kelebihan mascara


long lasting
15ml standard vol mascara.
tahan selama 2-4 bulan keatas
mudah dicuci
waterproof- x mudah comot
melebatkan bulu mata
memanjangka bulu mata
bulu mata lebih lentik
mempunyai fiber hanya dalam 1 stick sahaja
mempunyai Vitamin B5 yg akan menjaga bulu mata original anda.

Pros
at 1st masa tengak femes mascara ni..and diorang kata ni fibre mascara and fyna pun dah pernah merasai pengalaman fibre mascara ni and i hate it! 1st sebab ianya susah nak apply..2nd sebab fibre tu mudah jatuh and buat bawah mata comot..but this one dah include dalam tu sekali..so far fyna pakai mascara ni tak comot2 pun and stay macam tu je sampai malam

act fyna tak suka sangat sebab masa pakai 1 coat..rasa thin layer je..just coat my lash je..tak pula bagi tebal ke panjang kan..tapi bila fyna betul2 take time..apply mascara ni..haa baru nampak beza nya..memang mata che taaa..terkejut tengok bulu mata sendiri hehe..yang paling bestnya bulu mata bawah senang gila nak apply..maybe sebab bentuk berus..so bila apply di bulu mata bawah memang tak comot

waterproof tapi senang cuci..ha macam mana tu?macam kalau korang nagis ke apa memang tak akan jadi hitam2 la bawah mata...cuma bila nak cuci korang kena sapu2 air then tunggu kejap..lepas tu baru tarik mascara dari bulu mata pelan2..ha time tu mascara dah kembang so senang la keluar..kalau korang terus tonyoh dengan air memang mascara ni tak keluar

harga berpatutan..tak mahal sangat..sesuai la dengan result yang da bomb!


Cons
takes time untuk kering..so lepas 1 coat korang kena biarkan kering sikit..sikit je tau..then baru boleh apply 2nd coat..sebab kalau apply time basah takut mata jadi messy

How often do i use?
kalau nak keluar and if nak nampak mta galak..wajib guna hehe and sebab ianya wudhu friendly..so bagi fyna tak menyusahkan fyna and mata pun tak sakit2 kena tonyoh kuat2


-Would i recommend to others?
oh yes! sesiapa yang bulu mata pendek.nipis..try la pakai..ianya memang memanjang dan melebatkan

______________________________________________


ok jom tengok cara fyna pakai


 ni mata fyna tampa any mascara

fyna curl dengan eyelash curler so kalau tengok bulu mata fyna ni nipis tak panjang
bulu mata bawah? segan nak tunjuk agaknya haha


1 COAT





ini result 1 coat mascara..bagi fyna..ianya buatkan bulu mata fyna lebih panjang and lebat sikit..and bulu mata bawah ada? hihi..selalu fyna fail bulu mata bawah ni..tapi sekali coat..hmm not bad =D


2nd COAT




makin panjang and lebat pula bulu mata fyna ni...and see bulu mata bawah? hihi excited!


3rd COAT



im in loveeeeeee
3 coat atas bawah dah boleh buatkan bulu mata macam bulu mata palsu




pakai lens sikit feeling mata omputih hihi

see the different? so kalau yang ada masaalah nak akai mascara bawah..jangan risau..guna je mascara ni..terus akan keluar korang punya bulu mata bawah 

korang pernah pakai mascara ni?

______________________________________________


harga
RM 45.00 

boleh di beli di 

hp : :013-602 1622





Saturday, May 28, 2016

review : Honey Bee Venom Multi-solution cream

assalamualaikum

hye semua..dah lama kan fyna tak buat review...jadi harini ada masa sedikit so fyna nak review 1 product yang sangat popular sekarang ni..

Honey Bee Venom Multi-solution cream







Sapuan Krim Khas mengandungi racun lebah, propolis dan royal jelly untuk melegakan masalah kulit
Mengandungi 5 % racun lebah racun , ekstrak madu , ekstrak propolis dan ekstrak jeli diraja yang meremajakan kulit , krim ini melembabkan kulit yang kusam dan kurang bermaya
Semua dalam satu krim menjaga kebimbangan kulit yang kompleks dan bermasalah jerawat dan kekeringan
Penjagaan untuk pelbagai masalah kulit seperti kekeringan daripada rangsangan udara kotor, kekurangan air dan perbagai masalah jerawat.
Ia menjadikan kulit licin , berdaya tahan dan berseri kulit dan penuh dengan kelembapan. Asid hyaluronik meningkatan kolagen dan kandungan kelembapan pada kulit untuk kulit terus lembut dan tegas ringan , preskripsi untuk melegakan kulit jerawat.
Ia adalah selamat untuk digunakan kerana ia tidak mengandungi paraben , minyak mineral atau benzophenone - 4.

fyna dah lama guna pelembab ni..sebelum ni fyna tercari-cari juga pelembab yang sesuai untuk client fyna..yes! semua tahu kan pelembab wajib pakai before makeup..susah nak cari 1 pelembab yang sesuai untuk semua kulit..ya lah kulit client semua tak sama..kering.oily..combo..tapi pelembab ni sangat2 best and sesuai sangat2 dengan kulit client fyna..

Pros
- wangi..bila apply di kulit client mesti diorang akan tanya cream apa ni? wangi...hehe  buatkan makeup tahan lama! boleh di katakan semua makeup artist guna pelembab ni before makeup..selain buatkan makeup tahan lama..ia juga buatkan kulit jadi moist and glow..selain itu pelembab ni juga boleh buatkan kulit yang kering jadi lembab..kulit yang mengelupas jadi elok..ada testimoni yang baru ni..apply pada skin anaknya yang ada sakit kulit..sekali sapu terus ok..wahhhhhh seronok kan dengar? 


Cons
- tapi tak sesuai dengan skin fyna =( fyna alergic pada racun lebah...fyna pernah guna dulu..cantik je makeup.tak pecah pun makeup walaupun dah berjam2 pakai..tapi bila remove keluar tompok2 merah..2nd time pakai pun sama juga..keluar tompok2 merah so dari situ fyna tahu yang fyna alergic dengan anything yang ada lebah


Smell
- sangat wangi..

Texture
-like gel creamy..agak likat tapi sangat senang bila spread

- Application
boleh apply guna jari atau brush

How often do i use?
setiap kali bila nak makeup client =) wajib ada dalam makeup bag


-Would i recommend to others?
oh yes! sesiapa ada masaalah kulit and tercari2 pelembab..try lah pelembab ni..memang sangat bagus.ia bukan saja melembab tapi juga merawat

______________________________________________

harga
RM 70.00 (offer) 
( harga sebenarn RM 78.00)

boleh di beli di 
hp : 0135190226


Friday, May 27, 2016

4 ways to use cc cream

assalamualaikum semua

sejak fyna buat review pasal cc cream..ramai betul yang send message kat fyna macam mana nak pakai cc cream..dengan apa nak pakai and so on..so disebabkan itu fyna ada buat 1 video tutorial untuk korang follow..

ok sebelum tu fyna nak share 1 testimoni pengguna setia cc cream dari hansaegee ni



best kan? so korang pun kena ada juga 1 tau! 

ok back to my tutorial..sebenarnya senang saja pakai cc cream ni sebab cc cream ni tak ada warna..so kalau tonyoh2 je pun tak apa..tak bercapuk hihi

kalau kulit yang flawless..korang boleh pakai cc cream ni saja..sebab cc cream ni buatkan effect glowing..cerah..

tapi kalau ada masaalah kulit macam fyna?


cc cream + loose powder

cara ni paling mudah and cepat..dan juga nampak natural...sesuai untuk makeup harian..


cc cream + twin cake

ok ini kalau yang nak nampak flawless and more coverage..twin cake ialah powder foundation..fyna tak basahkan span pun..just pakai macam tu je..sebab texture dia senang nak di blend and memang full coverage..


cc cream + makeup base + powder pact

kalau nak nampak muka glow cerah and yang ini sesuai..kalau ada jerawat merah2 atau scar ke..boleh try combo ni..fyna campur cc cream dengan green makeup base sebab nak hilangkan merah2 jerawat muka..semua dah tahu kalau green memang boleh neutralkan balik merah2 muka kan..powder pact ni sangat light..lebih kurang loose powder tapi dengan coverage yang skit


cc cream + liquid foundation + loose powder

ha combo ni sangat2 sesuai kalau nak nampak full coverage but still natural..sesuai la untuk ke event or kalau nak guna untuk wedding pun sesuai..full coverage..tahan lama..

ok di bawah ni fyna shared video cara apply cc cream



entry lebih details tentang cc cream



all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


Wednesday, March 16, 2016

kulit selembut bayi




Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum semua..akhirnya setelah try and error fyna akan keluarkan Glow Bodyscrub yang sangat bagus dan sangat2 sesuai untuk semua terutamanya bakal2 pengantin..fyna tahu susah nak dapatkan kulit badan yang halus dan lembut dalam jangkamasa yang cepat kan? jangan risau..dalam Glow Bodyscrub ni fyna gunakan 100% bahan semualajadi yang langsung tak berbahaya pada kulit..



insyallah..hanya dengan sekali pemakaian korang akan rasa instant result..

kulit yang kasar...kusam...kering..ada bump2 kecil di lengan (chicken skin)..akan hilang..hanya dalam sekali pemakaian..

parut..jerawat..stretch mark akan hilang beransur2..

kalau pakai hari2 lagi akan nampak kesan..=)


tips untuk bakal pengantin yang busy :
sebelum akad nikah..scrub badan menggunakan Glow Bodyscrub time mandi..so kulit akan jadi instant lembut bila disentuh

seminggu/sebulan sebelum berkahwin:
scrub badan sekali sehari..buat tiap2 hari..segala masaalah kulit akan hilang
*depends pada penerimaan kulit masing2..



result:
kulit akan jadi lembut
kulit jadi lebih halus
kulit akan jadi lebih cerah
kulit jadi lembab
jerawat di badan akan hilang
parut jerawat akan hilang
selulit akan pudar/hilang
bau badan akan hilang
kulit akan jadi lebih tegang


cara pemakaian 


1. apply Glow Bodyscrub di seluruh badan 
2. bilas dengan air
3. gunakan Hand glove body scrubber untuk remove segala scrub yang melekat di badan ( boleh di beli di watson/guardian/tesco/giant dll ..harga rm5 saja)
4. result . kulit jadi lembut cerah dan glow

scrub ini juga amat sesuai jika ada yang mengalami gatal2..melegakan kurap

harga RM25 sebotol ( 146gm )
RM50 untuk 2 botol include postage
whatsap +60103978717

1 botol tahan dalam 3 minggu
*mengikut cara pemakaian/saiz badan