Sunday, January 31, 2016

simple soft pink makeup look

 
hi assalamualaikum.tutorial kali ni sangat mudah.tak perlu guna banyak barang pun =) fyna guna warna pink sebab warna pink warna yang sesuai untuk semua jenis warna kulit..ianya buatkan kulit nampak lebih soft and fresh and cute
so fyna harap korang suka dengan tutorial fyna kalini
 
oh ya barang yang fyna gunakan semuanya dari hansaegee..100% mineral so kulit yang sensetif jangan risau ye
 
 
 
all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature
Website:
http://www.hansaegee.com/
Online Shop: http://hansaegee.com/shop/
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Facebook page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Instagram page: hansaegeenature

Thursday, December 31, 2015

Olay Total Effects 7-in-1 review

assalamualaikum

its been a week fyna guna range dari Olay and so far i love it! semua kenal brand Olay..dari kecil lagi fyna dah tahu brand ni..sememangnya dah lama ada di Malaysia and dah ramai guna and berpuas hati..fyna belum lagi baca bad review pasal Olay so harini fyna nak share pengalaman fyna menggunakan skincare dari Olay 

untuk full review boleh baca di sini ye


for now Olay ada buat promosi di sebahagian farmasi di seluruh Malaysia berakhir bulan disember ni ye 

for more info boleh ke 

Tuesday, December 29, 2015

matlamat

hye semua.. cepatnya dah akhir tahun 2015 fyna rasa sungguh bersyukur dapat rehat sikit2 sebelum Tahun Baru.. setiap hari fyna harap boleh share dengan korang tentang make-up dan product yang sesuai untuk semua..dah beberapa hari ni fyna dah chill dan menonton ‘Kecapi Impian bersama Sunsilk’ dan membaca advertorial tentang rancangan ni.


ok kalini fyna nak share bahawa selepas setiap episode mesti ada sesuatu situasi yang ingatkan fyna tentang pentingnya ada matlamat dalam kehidupan kita.. tak kira berapa sukarnya fyna akan strive dan work hard untuk mencapai impianku..biasanya fyna akan kerja sampai pengsan tapi bila melihat kegigihan 3 wanita berhijab susah payah ceburi dan Berjaya fyna terus ingati myself tentang dedikasi and ketabahan mereka



ha bila fyna teringat balik mengenai semua situasi mencabar fyna perlu melalui sungguh impresif kerana dapat menangani dan mengatasi keadan itu..so hari ni fyna nak beritahu semua azam tahun baru fyna..iaitu terus memberi nasihat dan cara menggunakan make-up product, menjadi make-up artist yang lebih baik agar client pun berpuas hati dengan servis dan kemahiran fyna.. susah jugak nak memastikan client fyna gembira.. fyna akan cuba untuk mencapai azam tahun baru 2016


semua yang follow fyna kat social media ingat saksikan 3 wanita yang berpotensi dan tabah merealisasikan impian mereka iaitu rancangan ‘Kecapi Impian bersama Sunsilk’ di http://www.astrogempak.com.my/ImpiankuBersamaSunsilk
Jangan lupa jugak share dengan fyna azam tahun anda so kita boleh bersama2 beri support dan galakan supaya kita capailah matlamat kita..



Thursday, December 24, 2015

bila fyna ditawarkan untuk jadi pelakon

assalamualaikum..fyna ingin kongsi dan refresh memori anda semua ttg kempen, ‘Kecapi Impianku bersama Sunsilk’. Selepas fyna dah tonton semua episode2 sampailah terakhir fyna rasa bahawa perjalanan Nur Effa sugguh berinspirasi dan fyna dapat memahami situasi dan pengalaman Nur Effa.

Fyna rasa racangan seperti ini.. dah memberi motivasi kepada gadis berhijab untuk merealisasikan cita-cita mereka dengan lebih yakin pada diri sendiri..

Barulah tahun ni fyna dijemput untuk jadi main casts for Sunsilk’s Biggest Selfie Movie! percaya tak?..hehe fyna pun tak percaya..tapi its true..and it really happened..bertuahnya rasa,,honestly fyna belum ada kekuatan untuk jadi pelakon..kalau cakap2 sendiri depan camera tu bolehlah..tapi bila melibatkan crew semua..ya allah memang rasa tak mampu..but..ia dah selesai pun..and honestly bila tengok result..whoaaaa best! happening! fun sangat!



Fyna juga tahu la kesusahan dan rasanya seharian jadi pelakon sangat2 letih.. bayangkan kepenatan dan kesusahan yang dialami para pelakon, apatah lagi untuk krew mereka? Tak terkata kepenatan mereka.

Pasal fyna ingin share dengan you all my fav detik2 ia itu bila mentor2 seperti Melissa Saila, Najwa Latif dan Nisa Kashoon memberi dorongan dan bimbangan kepada mentee mereka. Ni la dedikasi yang sugguh berinpirasi dan fyna rasa bahawa pentingnya memberi sokongan dan nasihat yang betul. Kerana bagi fyna, anda semua seperti mentee say sendiri fyna tak nak mengecewakan followers dan fans.  






Share dengan fyna apakah detik2 yang kamu semua paling suka dan ingatlah bahawa kita semua boleh capai matlamat dan impian anda.. jom bersama2 kita merealisasikan impian kita :D

Wednesday, December 23, 2015

olay for me

assalamualaikum
next year fyna dah 31..nope fyna langsung tak malu nak bagitahu my age..alah umur je kan? but adakah fyna takut untuk masuk frasa akan ada tanda tua macam kedut? yes!!!!!!!! bukan fyna saja..fyna rasa semua wanita takut untuk nampak tua and muka kedut2 kan? bukan umur tua sahaja..untuk student yang selalu lewat tidur..makanan tak seimbang juga boleh buatkan kulit nampak lebih tua..dan pelbagai masalah kalau korang nak tahu product yang mempunyai kandungan seperti glycerin panthenol dan niacinamide boleh membantu kulit dari rosak.tapi jangan risau.kandungan itu semuanya terdapat di dalam range skincare terbaru dari Olay




its been a week fyna guna range dari Olay and so far i love it! semua kenal brand Olay..dari kecil lagi fyna dah tahu brand ni..sememangnya dah lama ada di Malaysia and dah ramai guna and berpuas hati..fyna belum lagi baca bad review pasal Olay so harini fyna nak share pengalaman fyna menggunakan skincare dari Olay

________________________________________________________


Olay Total Effects 7-in-1 Anti Ageing Day Cream : Normal





A daily facial cream that provides 7 anti-ageing benefits in 1, plus SPF 15 to help protect against sun exposure, the #1 cause of premature visible ageing. 


• Includes vitamins, antioxidants plus Broad Spectrum SPF 15 UVA/UVB sunscreen"
Avoid contact with eyes. Do not stay too long in the sun, even while using a sunscreen product. Not to be used for children under three years of age.



Total Effects Daily Moisturiser provides the total anti aging power of hydration fused with vitamins and antioxidants for visibly younger-looking skin. 


Total Effects fights 7 signs of aging by: 
• Minimising the appearance of fine lines and wrinkles 
• Moisturising to soothe and nourish dry skin 
• Balancing color and tone while reducing the appearance of age spots 
• Smoothing skin’s texture with gentle exfoliation 
• Refining to minimise pore appearance 
• Protecting skin’s surface from free radical damage with antioxidants 
• Firming skin’s appearance with hydration 
Oil-Free. Fast-Absorbing. Dermatologically tested. Non-Comedogenic (Won’t Clog Pores).






this cream sesuai untuk normal skin..sebab fyna punya skin oily and fyna act macam takut nak guna..takut jadi gressy.berminyak kan..masa mula2 fyna pakai..fyna dah jatuh cinta dengan texturenya..sangat ringan...tak terlalu cair..tak terlalu pekat.just nice..yes sangat wangi..and ianya cepat menyerap..bila apply di muka..kulit akan terus rasa soft..lembab and silky dan juga glow..bila pegang tak berminyak pun rasa..ia tak ada warna but ianya buatkan kulit fyna a bit cerah.untuk sensetive skin macam fyna ok ke? yes ok! tak keluar any jerawat pun..fyna pakai cream ni time siang..lepas toner..terus pakai..and ianya buatkan kulit fyna segar and hide my pores a bit..in a aweek muka fyna tak nampak dull lagi..nampak lebih fresh and my scar sedikit hilang..ianya buatkan kulit fyna lembab and tak berminyak sepajang hari



________________________________________________________



Olay Total Effects 7 in One Anti-ageing + Fairness Cream SPF 15



 A daily facial cream that provides 7 anti-ageing benefits in 1, plus SPF 15 to help protect against sun exposure, the #1 cause of premature visible ageing. 

• Includes vitamins, antioxidants plus Broad Spectrum SPF 15 UVA/UVB sunscreen
Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse eyes thoroughly with water.


Total Effects fights 7 signs of aging by: 
• Minimising the appearance of fine lines and wrinkles 
• Moisturising to soothe and nourish dry skin 
• Balancing color and tone while reducing the appearance of age spots 
• Smoothing skin’s texture with gentle exfoliation 
• Refining to minimise pore appearance 
• Protecting skin’s surface from free radical damage with antioxidants 
• Firming skin’s appearance with hydration 
Oil-Free. Fast-Absorbing. Dermatologically tested. Non-Comedogenic (Won’t Clog Pores).




Olay mereka cream untuk memudahkan wanita..so tak perlu nak pakai macam2 di muka untuk dapatkan result kerana dalam 1 botol ..Olay Total Effects 7 in One Anti-ageing + Fairness Cream SPF 15 dah mempunyai semua yang diperlukan untuk kulit.cream ini dalam improve dari cream yang lain kerana ianya mengandungi :

  • micronized particles untuk smoothkan any imperfection (redness.scar.dull skin etc) 
  • glycerin and panthenol untuk melembabkan kulit,meratakan warna kulit,tegangkan kulit dan licikan kulit
  • niacinamide and n- acetylglucosamine untuk melawan kedutan dan improvekan warna kulit agar lebih cerah dan cantik
  • broad spectrum spf 20 untuk melindungi kulit dan texture kulit dan membuatkan kulit kelihatan lebih berseri dan sekata

masa 1st fyna dapat cream ni..fyna sangat2 excited nak try sebab fyna suka pakaging dia ..cute je..so bila fyna baca oh cream ni ada spf so sangat sesuai untuk pakai di luar rumah..semua tahu..bila keluar rumah..kena apply something yang ada spf di muka..kebanyakkan sunscreen yang fyna pakai selalu drykan kulit fyna walaupun fyna pakai pelembab before..but this one lain dari suncreen yang fyna pernah try.

texturenya agak likat tapi senang apply dan cepat menyerap.kadang2 cream yang likat selalu ada kesan putih kan? but this one..tak ada..senang spread dekat kulit and fyna dapat instant lembab.lembut and silky feels...tiba2 rasa kulit macam baby pula..sooo smooth!.fyna tak ada any wrinkle yet but my pores jadi smooth.macam pakai foundation pula tapi langsung tak rasa macam pakai apa2 di muka and baunya sangat lah wangi..cream ni bagi dewy finish..dewy finish tu macam glow2 di muka..if korang ada dry skin yang bila apply anything,,akan jadi macam patchy kan? haaaa apply cream ni dulu..then korang akan terus dapat instant result..

ada sesetengah product tak boleh pakai hari2kan? tapi this one boleh pakai hari2..ianya tak menyumbat pori2.ianya buatkan kulit fyna lebih cerah dan sihat

"anti aging" bukan hanya untuk orang tua ya? seawal 20 tahun pun boleh pakai if korang nak cegah aging dari awal sebab fyna tengok sekrang yang umur 20 pun dah macam umur 27 haaa..untuk student sangat sesuai..contohnya if korang nak pergi class..selalu berjalan pergi kuliah kan? panas..cahaya matahari tu yang makan kulit kita..so apply this cream and worries free

this cream juga protect kulit dan buatkan kulit lembab sepanjang 24jam

________________________________________________________




Olay Total Effects 7 in One Pore Minimizing CC Cream




Olay Pore Minimizing CC Cream reduces the look of pores and gives you younger-looking skin.

Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse with water. Discontinue use if signs of irritation or rash appear.
Avoid contact with eyes. If contact occurs, rinse with water. Discontinue use if signs of irritation or rash appear.


Its formula:

• Covers with perfect finish for visible pore reduction from first use
• Corrects to fight 7 signs of ageing (fine lines and wrinkles / uneven tone / age spots / uneven texture / dryness / dullness / pores) with regular use to help reveal younger-looking, airbrush-finish skin.






untuk sekarang fyna memang jarang pakai foundation dah..fyna lebih suka something yang boleh buatkan kulit fyna fresh..hide fyna punya imperfection but still menjaga kulit fyna..masa mula2 fyna dapat cc cream ni..fyna tak tahu banyak mana coverage yang akan diberikan..texture nya agak light..tapi tak light macam cc cream lain..but bila korang blend di muka.sangat2 mudah and cepat menyerap..guna dengan jari je tak perlu guna any brush sebab kita feels kulit kita..ianya light coverage dan ianya menolong untuk memudarkan sedikit imperfection..yang bestnya tak perlu guna banyak untuk apply di muka.sedikit saja dah cukup



my bare skin..ada pores and scar 



dalam gambar ni boleh nampak scar and pores fyna dah kurang sedikit..redness juga berkurang and fyna juga nampak kulit makin cerah.kerana ianya menggunakan smart colour technology untuk perbetulkan merah dan darker patches di kulit and melicinkan dan juga mengecilkan pori2 dan juga even out the skin tone. so ianya buatkan kulit lebih glow..sihat dan kulit lebih sekata..dengan adanya  Vitaniacin Multi-Vitamin Complex dalam cream ni..ia boleh menjaga kulit dalam jangka masa yang panjang



bagi fyna..cream ni sangat2 best sebab korang tak perlu susah2 untuk apply banyak benda di muka untuk dapat kulit yang cantik dan sihat..tak perlu berbelanja mahal lah lepas ni ye

for now Olay ada buat promosi di sebahagian farmasi di seluruh Malaysia berakhir bulan disember ni ye 

for more info boleh ke 





Wednesday, December 16, 2015

natural based for bridal

assalamualaikum

hye semua..bulan 12 ni memang fyna sangat2 busy.ya lah musim cuti sekolah kan? so ramailah yang kahwin tahun ni..alhamdulillah rezeki melimpah 2 untuk semua makeup artist..setiap hari keluar rumah pukul 5-6 pagi then balik rumah dah senja..memang flat terus..so banyak gambar client yang belum di upload..kalau dulu fyna selalu share apa makeup yang fyna guna untuk client..now dah jarang share..kadang2 nama client pun dah lupa.adeh

so harini special sikit..untuk yang nak berkahwin..boleh try product yang fyna guna ye?

fyna takut nak share product kosmetik sebenar nya sebab product sekarang banyak bahan kimia..so kalau bagitahu nanti..bila korang pakai naik jerawat..fyna pula disalahkan..emm


jadi jangan risau..fyna akan share product yang sesuai untuk semua


kulit.yang berjerawat ke..yang sensitif ke..yang burn gila2 or yang alergi dengan makeup..


mineral makeup

semua dah sedia maklum mineral makeup memang bagus untuk kulit..ianya nampak natural..tak pecah..dan merawat kulit muka..

kepada yang dah lama follow fyna..fyna selalu share Vacci Cosmetic by HansaegeeNature kan? fyna dah try and fyna memang suka..so fyna selalu share dengan korang supaya korang pun akan fall in love with this product..

ada juga yang selalu tengok video fyna di youtube and try makeup yang fyna buat..and berani makeup time big day diorang and berpuas hati,alhamdulilah




see? hehe alhamdulillah syok dengar..ok next testimonial my student pula.if datang makeup class fyna.fyna memang akan bagi loose powder dari Vacci untuk diorang pakai..


kalau salah pilih powder memang makeup akan pecah..pakai la product mahal pun if powder salah..hancur semua

ok now fyna nak ajar cara makeup untuk pengantin ye..so lepas ni boleh la makeup sendiri =)



ni contoh client fyna yang fyna gunakan product dari Vacci ni




pensil eyebrow sangat penting..fyna memang wajib guna pensil dari vacci ni..fyna suka warnanya yang tak terlalu over..natural..if korang ada kening yang serabut..jangan risau..guna saja pensil ni..sebab pensil ni ada wax tau..so bila lukis..kening tu akan stay je macam tu sampai malam

tutorial buat kening




sebenarnya ramai yang tak tahu penting pakai makeup base sebelum foundation.ada yang cakap..apa itu makeup base? ok lah..makeup base ni sangat penting untuk hold kan makeup dari pecah tau..selalu makeup base warna putih or tak ada warna kan? Vacci punya makeup base warna green..green base sesuai untuk yang kulit berminyak..normal or kering..ha semua lah sesuai..so pengantin memang wajib ye untuk pakai based ni..sebab petang nanti nak shoot pula kan? so makeup tu akan stay sampailah malam

entry about makeup base







ini penting..untuk bride..foundation buatkan kulit tu flawless..so yang paling penting pilih foundation yang sesuai dengan warna kulit..macam fyna..fyna suka pakai warna natural beige atau sand beige..sebab Vacci foundation ni lama2 buatkan kulit cerah and natural..so kalau pakai yang paling cerah nanti nampak macam topeng pulak..yang sand beige tu tak gelap pun.kalau tengok bride fyna yang tudung purple..fyna pakaikan sand beige.see nampak natural kan?

entry about vacci foundation





loose powder adalah yang paling tepat untuk setkan foundation..kulit akan nampak lebih flawless dan tahan lama..texture loose lebih halus..so ia akan buatkan pores mengecil dan any fine line dekat muka like smile line akan hilang..Vacci loose powder juga ada macam glitter sikit so ia akan buatkan kulit pengantin tu glow je..natural glow..cara pemilihan loose powder pula..if  gambar bride kedua fyna..fyna akan pakaikan foundation light beige sebab kulitnya cerah and fyna apply loose powder natural beige untuk naikkan warna kulit supaya tak nampak pucat dan lebih natural

entry tentang vacci powder





ok lepas kulit dah flawless..fyna selalu apply twin cake ni sikit dekat client.dekat bawah mata..hidung..dahi and pipi sikit..untuk lebih flawless..kenapa twin cake? sebab texturenya lebih tebal..apply dengan brush je..layang2 je.korang akan nampak result kulit lebih flawless..

entry tentang vacci twin cake





untuk nampak mata lebih besar and bulu mata lebat.apply pencil eyeliner..macam mana nak cari eyeliner yang bagus? pensil eyeliner kan suka sememeh..ok caranya apply di tangan then smudge kan..kalau smudgenya sikit sangat..then ianya sesuai untuk pakai di mata..kalau smudgenya banyak sampai hilang bila tonyoh2..ha tu tak sesuai..vacci pensil eyeliner ni best sebab tak smudge langsung.so kalau pengantin nak menangis pun boleh je hihi..tak akan hitam mata tu..fyna selalu applykan pensil eyeliner dulu close dengan buli mata..dan juga apply dekat waterline..suapaya nampak bulu mata tu lebih lebat



untuk client.fyna selalu akan topupkan liquid eyeliner untuk nampak lebih menyerlah..ya lah liquid eyeliner kan macam shining2 bila kering.so mata akan nampak lebih galak dan sharp..




ok last..pakaikan mascara.mascara penting tau..bila dah apply based tadi.maybe powder jatuh pada bulu mata kan..so kalau tak pakai mascara nanti bulu mata macam alien putih je hihi..so untuk client fyna akan applykan vacci mascara sebab ianya mengandungi benda yan boleh buatkan bulu mata sihat..and mascara ni tak masuk dalam mata ye..setengah mascara akan masuk dalam mata kan? ha ni tak..jangan risau ye..ia juga akan buatkan bulu mata panjang.lentik..lebat

entry tentang vacci mascara







untuk nampak seri pengantin tu..applyla blusher di tulang pipi..blusher ni akan beri warna kepada pengantin..so tak lah nampak pucat je kan? Vacci blusher sangat pigminted..apply skit je pun ok..so korang hati2 ye..kena apply sikit2..sebab tu fyna punya blusher still banyak..sebab pakai sikit je dah terang warnanya,,,and tahan lama..even berpeluh pun blusher still on tau..untuk gambar client fyna di atas tu..yang warna purple tu fyna apply pearl pink blusher and client ke dua fyna apply pearl orange untuk nampak lebih natural

entry tentang Vacci Blusher





ada setengah client fyna ada alergic dengan sesetengah lipstick..so untuk selamat fyna akan apply lipstick from vacci as a based..then apply powder..then apply lipstik sekali lagi..cara ni akan buatkan lipstick lebih tahan lama

entry tentang vacci lipstick


all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature