Saturday, October 18, 2014

cara senang lukis kening tanpa cukur atau gam | combo set keing DIJUAL!

assalamualaikum

hye semua..bagi fyna..kening wajib di bentuk bila nak keluar..bila kening kemas.. fyna rasa dah ok dah even tak pakai eyeshadow blusher and so on pun dah ok..kening kan frame wajah  

act ramai yang buat tutorial kening ni tapi mostly yang kening dah memang CANTIK TERBENTUK kan? so macam mana dengan kita yang kening agak serabut ni?

jangan risau..
harini fyna tunjuk cara lukis kening tanpa cukur dan gam
bagi fyna sendiri..fyna memang tak akan gunakan teknik gam atau cukur pada cust..fyna lebih selesa guna cara fyna untuk hidekan kening yang berserabut..
nak tahu macam mana fyna buat? jom lihat tutorial di bawah

1. fyna akan lukis bentuk kening yang fyna nak dengan pensil kening..

2.brown eyeshadow yang warna medium..fyna apply di dalam kening yang di lukis tadi dengan menggunakan angled brush

3. then fyna ambil cream concealer..then apply di kening yang nak hide tadi..kalau kening atas pun nak hide..apply sekali ye? then ratakan dengan brush/jari..
untuk bawah kening..ratakan concealer tu ke arah bawah ok? dengan cara dap dap dap..jangan tonyoh
untuk atas kening..ratakan concealer arah ke atas..

4. then ambil shimmer eyeshadow warna soft gold..apply di bawah kening..so kening kita akan nampak shinning dan ilusi kening lebih tinggi

di mana nak cari semua ni?

jangan risau..adik fyna ada jual set untuk kening

combo kening A

RM55.00 

combo kening B

RM65.00

untuk pembelian sila terus 
msg/whatsap WANI : +60103615062
( utk whatsap sila tambah +6 di depan)


Friday, October 17, 2014

what is powder pact | how i use it

assalamualaikum semua

ok now ramai yang tanya fyna perlu ke letak powder lepas foundation..powder apa yang best..so jangan risau...fyna akan share dengan korang 1 powder yang fyna memang guna hari2..plus ianya 100% mineral so fyna tak risau segala bahan kimia kat muka ni =D

my fav powder mesti lah dari vacci

vacci powder pact 


SPF 28 PA++

Type: Foundation

Use: Face
Form: Powder
Volumes:  15g, Size: 83.5 × 31.5 × 85(mm) 


[Special feature]

It protects the skin from UV in life and makes up your face lively because it contains natural mineral oil. It has a great attractive force and covers skin troubles naturally due to the use of Aero-Fine Powder. 

In addition, it expresses clear skin that looks natural due to the feeling of use that is light and silky. 


[Main Ingredients]
Propagermanium, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Algae Extract, Laminaria Extract, Undaria pinnatifida Extract, and ect.

[How to use]
Apply an appropriate amount of powder pact to all over the face with puff after expressing the color of skin ton by using foundation or make-up base.




ianya tak berat and mudah di bawa ke mana2..designnya pun cantik kan? plus ianya begitu compact so kalau jatuh pun fyna rasa susah nak pecah 




di datangkan dengan 3 warna


RM95.30


powder pact/pressed powder texturenya sangat halus
ianya di letakkan dalam bekas compact yang senang di bawa ke mana2..
ianya berfungsi untuk setkan makeup jadi flawless and buatkan makeup tahan lebih lama

ada yang apply dengan brush..tapi bagi fyna..if loose powder then memang sesuailah apply guna brush..if compact powder better guna span atau puff,,dah nama pun powder pact/pressed powder kan? so kita kena press press press powder tu dekat wajah kita..jangan sapu..sebab if sapu..ia akan kacau foundation kita
so just press or pact the powder ok?

if nak pakai brush.boleh but di malaysia..always summer kan? so bila pact kan pwder..makeup akan lebih tahan lama 

plus dengan press the powder..pores juga akan lebih mengecil..amazing kan?

ianya sangat sesuai di pakai lepas pakai foundation

if kulit korang tak ada masaalah..just pakai saja powder pact ni..no need foundation..

powder pact juga buatkan kulit korang nampak matte..so if kulit nampak shinny..just pact the powder pact..so kulit korang tak akan nampak shinny lagi hehe

if korang keluar..then after a few hours..kulit nampak shinny..just pact powder pact ni..but jangan over pact..nanti akan cakey..kuantiti yang sedikit sudah mencukupi

selalunya korang banyak tengok powder pact yang warna kulit..pernah tengok yang bewarna lavender?

lavender powder pact sesuai untuk highlight kan wajah korang..if kulit muka kusam..ianya akan cerah dan cover kusam tu

bagi fyna..fyna suka pakai lavender powder pact as a highlight...dan powder pact warna senada untuk setkan foundation fyna






fyna apply di bawah mata kerana fyna ada dark circle..ianya selalu buatkan fyna nampak letih je..so lavender powder pact  boleh buatkan bawah mata fyna lebih cerah dan segar

fyna apply di hidung dan applykan sedikitt atas dahi untuk nampak ilusi hidung tinggi




fyna apply di kawasan lain untuk setkan foundation fyna


after a few minit..bedak dah rata and blend dengan kulit..so nampak kulit lebih segar kan? and flawless hehe


then fyna apply keseluruhan makeup and pose dengan lampu meja solek fyna hehe
and the powder buatkan kulit fyna cantik sangat..tak nampak fake and tebal kan? =D




korang boleh tengok banyak lagi product Vacci ni and boleh terus beli di


Email Address: hansaegee@gmail.com


sales@hansaegee.com






Wednesday, October 8, 2014

review : floral mask

assalamualaikum


harini fyna nak share mask yang menjadi perbualan orang sekarang..


KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK

Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia

Made in Malaysia

Fungsi Floral Mask :

☑ Mengawal masalah kulit muka berminyak 
☑ Menyak toksik pada wajah yg jd punca jerawat
☑ Melindungi kulit dari pencemaran
☑ Membuang whitehead tanpa rasa sakit
☑ SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat


*Guna seminggu sekali, tahan 2 bulan dapat muka bersih..
FLORAL MASK TERBAIK!!




my review

ok..if korang suka mask hitam sheshido tu..korang akan loveeee this mask
ianya boleh keluarkan bintik hitam and putih
buatkan kulit bersih
kecilkan pori2..
minyak di muka akan berkurangan

tapi
mask hitam tu bila tarik..mak aiii sakitnyaaaaaa..ada yang mengalir air mata
but this floral mask..even pakai tebal atau nipis..bila tarik tak sakit langsung!
best sangat! so kulit tak akan merengsa merah2

=)

 HARGA ASAL RM39.90
SEKARANG!! RM34.00

Sms/whatsapp 012-6774286

Tuesday, October 7, 2014

di mana fyna selalu shopping online?

assalamualaikum

i loveeee shopping! tapi disebabkan fyna kadang2 tak ada masa nak ke mall untuk shopping..fyna lebih prefer shopping online
fyna suka kan online shopping yang ringkas..interface yang menarik..dan mudah

so baru2 ni fyna shopping di Uniqlo..maklumlah..ada sale kan.. hehe laju je click click barang yang nak di beli

yang bestnya bila fyna buka di handphone pun..website Uniqlo laju je..ye lah sesetengah website asyik loadingg je..lambat





 tak sempat shopping di rumah..keluar jumpa kawan2 pun nak juga buka wesite uniqlo ni hehe =)

ok now fyna nak bagi step by step macam mana nak buat pembelian melalui website uniqlo ok?


1. first..buka webiste uniqlo di : http://www.uniqlo.com/my/store/


2. create an account
penting untuk create akaun sebab membership ni selalunya akan punyai banyak kelebihan plus senang kita nak check barang kita dah di hantar ke belum and so on


3. lets shooping!
so korang boleh lihat ada untuk woman, men and kids.
untuk bahagian women..korang boleh lihat bahagian2 mana yang korang nak shooping
kalau fyna..memang terus click dekat limited offers tu hehe


4. ada banyak jenis baju yang korang boleh pilih beserta dengan harga


5. ok fyna dah pilih
di sini korang boleh lihat ada beberapa jenih warna dan size..bila click di warna tersebut..terus baju bertukar warna..so sangat senang bila kita nak bayangkan baju tu kan?


6. add to shopping bag
bila dah comfirm pilihan warna and size semua..boleh la click di sini


7. as you guys can see..yang korang click add chart tu..terus akan naik di situ..so kita tak akan lupa apa barang yang kita dah beli


8. ok shopping lagi
untuk seluar..kadang2 kita tak paham size2 yang dah tertera..so jangan risau..click size chart..ha situ diorang bagi guide macam mana nak ukur size yang bersesuaian

9. then macam tadi..add to shopping bag and terus akan apear macam kat atas tu beserta jumlah
then terus click shopping bag untuk pembayaran


10.  lepas dah comfirm dengan barang yang nak di beli boleh terus click 
"agree to the term of use and sale & proceed to checkout

11. make sure korang check 
1. alamat
2.barang dan harga
3. pembayaran online..
4. place order now if korang dah selesai membuat pembayaran 

done!

then Uniqlo akan send invoice beserta trace nombor 

easy kan?


after 4 days barang fyna dah sampai..yeay!



baju fyna di seal dengan selamat gitu

masa buka and try..ahh sukanyaaa kain nya sangat2 lembut..overall fyna suka sangat and memang selesa bila pakai..tak sangka harga murah tapi kualiti sangat2 terbaik!





sini fyna share sikit gambar fyna pakai pakaian dari Uniqlo 








now ada promotion
for those yang sign up untuk jadi member korang akan dapat 10%!
great!

so tunggu apa lagi..jom shopping bersama fyna di Uniqlo

http://www.uniqlo.com/my/store/



Wednesday, October 1, 2014

Lactacyd : Love Your Miss V | Opportunity to receive RM30,000 start-up fund

assalamualaikum

hye girls! ok kalini entry tentang kita2 kaum hawa =D


kaum perempuan memang suka cantik2 ni..pakaian nak cantik..wajah nak cantik..kebersihan? ha penting juga tau..tapi tak ramai yang pentingkan kebersihan miss V 

kebersihan miss V sangat lah penting..mak fyna selalu pesan..kalau bahagian miss V tak terjaga..badan kita akan turut berbau..tambahan bila datang period..

masaalah miss V ni banyak if kita tak jaga betul2..miss V akan jadi sensetif then macam2 masaalah datang macam kering, gatal-gatal, berbau berpeluh, gelap 

memang banyak pencuci miss V di pasaran but sejak fyna gunakan pencuci brand Lactacyd memang dah tak guna pencuci lain dah..plus Lactacyd  sangat peka dengan masaalah yang di alami miss V ni..

this is mine!



agak besar..fyna dah guna 2 minggu still berat lagi hehe..fyna suka bentuknya yang senang di pegang





testurenya agak agak likat.korang hanya perlu sedikit saja untuk guna..sikit pun dah boleh bersihkan seluruh kawasan tu..fyna suka bau Lactacyd ni sebab sangat2 soft..wangi tapi soft
so lepas cuci dengan Lactacyd ni fyna rasa segar..
katanya miss V akan cerah dalam masa 4minggu..so we'll see hehe
so far fyna tak rasa pedih..gatal..atau lepas bercukur pun fyna tak rasa gatal2 lagi kat miss V..so thats why fyna keep pakai Lactacyd plus ianya diperbuat dari bahan2 semulajadi


Lactacyd boleh di dapati di farmasi, wardian watson.tesco and so on

kenapa Lactacyd? kawasan intim ni memeang memerlukan perawatan yang soft..Lactacyd menggunakan bahan-bahan berasaskan susu semula jadi dan ringan seperti lactoserum dan asid laktik, yang wujud secara semula jadi di kawasan intim wanita. 

ok di sini fyna akan bagi JAWAPAN kepada masaalah miss V kaum wanita 


1. miss V kering gatal dan macam2 lagi masaalah..hmm pastinya sangat2 tak best..tambahan masa period..ahhhh! tak sukanya..
Lactacyd Feminine Hygiene
 memberi perlindungan yang maximum..so segala masaalah miss V tidak ada lagi!

Penjagaan halus dan perlindungan dari gatal-gatal, bau, dan kerengsaan. 
Bau bersih, berasa segar setiap hari dengan Lactacyd Feminine Kebersihan diri. 

Pembersihan semasa ia melindungi, Lactacyd Feminine Kebersihan diri adalah sempurna untuk wanita yang mungkin mengalami ketidakseimbangan pH akibat daripada aktiviti harian dan kelembapan. Pastikan gatal, kerengsaan dan bau jauh dengan penjagaan halus dan perlindungan. 

Gynaecologically diuji: paling dipercayai dan ditetapkan jenama kebersihan feminin oleh Ob-pakar ginekologi selama lebih 30 tahun 
Jenama No.1 Feminine Kebersihan diri Worldwide dan di Malaysia * dan YANG PAKAR diiktiraf keperluan feminin penting pada setiap peringkat kehidupan 
Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina

_________________________________

2. miss V sensetif..cepat luka dan kering.. cuba try  
Lactacyd Soft & Silky ( Moisturising)
ianya Diperkaya dengan 10% pelembap susu tambahan untuk mengunci kelembapan empat kali ganda untuk memastikan kawasan intim lembut 
Kekeringan faraj boleh membuat kawasan intim terdedah kepada ketidakselesaan. Lactacyd lembut dan Silky diperkaya dengan 10% pelembap susu tambahan untuk pelembapan tambahan untuk menyuburkan dan melicinkan kawasan intim untuk keselesaan dan keyakinan. 

Dermatologi diuji selamat 

Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina


_________________________________

3. Miss V gelap? tahu tak if pakai pakaian yang ketat boleh buatkan miss V gelap? jangan risau..
Lactacyd White Intimate ( Whitening )
ia boleh mencerahkan kembali bahagian Miss V kita..best nya! 

Mencuci intim untuk alam intim / bikini pemutihan kawasan. 
Cara semula jadi untuk keadilan intim dan keyakinan Lactacyd White Intimate. 

Berpeluh dan geseran berlebihan daripada pakaian yang ketat boleh menggelapkan kulit di sekitar kawasan intim, menyebabkan kesedaran diri, menurun keyakinan atau keintiman perencatan. Lactacyd Memutihkan Intimate adalah pemutihan pencuci semulajadi dan selamat yang pertama feminin, dan diperkaya dengan bahan-bahan semula jadi untuk kesan pemutihan maksimum. 

Dermatologi diuji selamat 
Lebih adil dalam masa 4 minggu * 
Diperkaya dengan bahan-bahan semulajadi termasuk loji berasaskan Actipone-B dan marin berasaskan Algowhite 

Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina


_________________________________



4. Miss V tidak lagi anjal? kepada wanita yang sudah berkahwin, sudah melahirkan anak pasti risau dengan masaalah ini kan? 
Lactacyd Revitalize(Youth-reviving) 

mempunya Vitamin E dan kolagen yang menggalakkan keanjalan dan kelembutan kulit.

Mencuci feminin inovatif yang melampaui pembersihan dan menggalakkan keanjalan kulit dan kelembutan. 
Mencergaskan kelembutan intim dan keyakinan dengan Lactacyd menggiatkan semula. 

Kembali masa dengan Lactacyd menggiatkan semula, kali pertama mencuci feminin dengan Vitamin E dan kolagen, yang dikenali bahan-bahan untuk meningkatkan kelembutan kulit dan ketegasan. Tanda-tanda pertempuran penuaan dengan formulasi ini menaikkan kembali belia untuk mendapatkan semula kelembutan dan kelembutan-lembutan di kawasan intim. 

Dermatologi diuji selamat 
Lebih 80% daripada wanita Asia mengalami kulit pengencangan peningkatan * 
Disukai oleh hampir 90% daripada wanita Asia, selepas 10 hari ** 
Diperkaya dengan menggiatkan semula bahan-bahan seperti Vitamin E dan kolagen 
Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina


_________________________________


5. hye si hyper active! bersukan memang menyeronokkan..bukan bersukan saja..wanita yang kerja kuat..ke sana ke mari..selalu bergerak ke sana ke mari..bila ada masaalah di miss V sangatlah merimaskan.. 
Lactacyd All Day Fresh( Long-lasting Freshness )
pastinya hari anda sentiasa segar dan tak ada lagi bau yang boleh membantutkan aktiviti anda


Feminine wash untuk semua kesegaran hari. 
Rasa bersih dan mempunyai semua hari kesegaran intim dengan Lactacyd All Day segar. 

Ringan wangi dengan pati herba tambahan untuk satu pengalaman yang segar, bersih dan perlindungan, Lactacyd All Day segar adalah pilihan yang tepat untuk wanita aktif yang bersedia untuk menikmati kehidupan dengan sepenuhnya tanpa terhalang oleh rasa tidak selesa dan bau feminin. 
Dermatologi diuji selamat  
Dirumus khas dengan pati herba tambahan untuk perlindungan tahan lama  Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina Ringan wangi untuk membuat anda berasa seperti di bawah bayu yang lembut 

_________________________________

this one my fav too! kalau nak kemana2..tak payah bawa botol2 ..cuma bawa wipes ini letak di poket handbag..
Lactacyd all day care ( On The Go Cleansing ) 
memang memudahkan..so tak perlu lagi risau..kemana2 pun miss V akan terjaga
Kongsi harian anda untuk rawatan yang terbaik kebersihan dan keselesaan intim. 
Tender yang bersih dan penjagaan, sepanjang hari setiap hari dengan Lactacyd All Day Care Wipes. 

Semua Lactacyd Feminine Care Hari Wipes teliti dibuat dengan ekstrak susu semulajadi untuk perlahan-lahan membersihkan dan menyegarkan bahagian sulit untuk keselesaan dan ketenangan fikiran, tidak kira di mana anda berada. 

Dermatologi diuji selamat 
Formulasi khas lactoserum susu semula jadi dan asid laktik mengekalkan keseimbangan pH vagina


___________________________



peluang menjadi usahawan muda

ramai yang nak jadi usahawan muda sekarang..tapi modal tak cukup..ada juga yang baru lagi dalam perniagaan..kecil kecilan..kerana modal belum cukup..

tapi bila peluang mudah di depan mata untuk dapatkan modal perniagaan..haruslah tidak sia-sia kan

rm30,000 sebagai permulaan perniagaan..wah! siapa yang nak bagi free2?

Lactacyd dengan berbesar hatinya memberi dana sebanyak RM 30,000 kepada usahawan muda.wah!!

RM30,000!





caranya mudah sangat! hanya perlu join contest =D 

caranya

1. like facebook : Lactacyd Love Your V
2. click Veni Vidi Vici contest


then clik "let's get started!"
then submitkan segala details anda dan yakinkan pihak Lactacyd dengan plan perniagaan anda..mana tahu impian menjadi kenyataan?




see dah ramai yang join the contest..ramai yang  mahu merebut peluang keemasan ni..
siapalah yang nak bagi free je RM30,000 kan?

HADIAH UTAMA PEMENANG pada akhir tempoh peraduan menang pakej permulaan perniagaan bernilai 30,000! TOP 10 peserta akhir juga akan diberi peluang untuk sesi temuduga 1-on-1 dengan wanita daripada syarikat-syarikat antarabangsa terkemuka.

Fasa 1 -  Initial entry & voting (2 September, 2014 - 31 September 2014)
Sepuluh (10) peserta akhir akan dipilih berdasarkan undian tertinggi untuk meneruskan ke Fasa 2

Fasa 2 - kemasukan Finalist entry & voting (10 Oktober 2014 - 31 Oktober 2014)  
seorang pemenang Hadiah Utama akan dipilih berdasarkan undi tertinggi!

so tunggu apa lagi..submitkan entry korang harini juga!

boleh submit di sini

more info