Thursday, October 30, 2014

how to use stencil eyebrows

assalamualaikum

hye guys! kening memang memainkan peranan penting..tapi untuk yang baru nak belajar makeup..memang tak pandai sangat kan nak lukis kening..
jangan risau..ni fyna ada brow class khas untuk beginner


di datangkan dengan 3 bentuk kening



di belakang ada tunjuk cara2 nak gunakan brow class ni


texturenya lembut..tak keras..so senang nak adjust ikut bentuk muka dan kening


1st bentuknya sesuai untuk kening normal..yang tak banyak sangat bulu2 di kening

now fyna nak tunjuk cara nak gunakan brow class ni


ni kening asal fyna


letak stencil di kening..kalau boleh ikut aliran kening..


apply pensil eyebrow or powder eyebrow..fyna letak powder eyebrow..senang sikit


lepas keluarkan stencil ni lah bentuk yang fyna fill tadi


next step kening yang lain2 tu hidekan dengan concealer


tada! kening fyna dah siap


2nd sesuai untuk kening yang lebat tapi straight





3rd sesuai untuk kening normal..




honestly fyna still strugel untuk gunakan stencil eyebrow ni sebab memang agak susah sebenarnya..sebab fyna dah biasa buat kening ikut bentuk sendiri so macam tak selesa sangat hehe

but untuk yang baru lagi..ini sesuai..so dia akan ajar korang bentuk kening korang so lama2 korang akan pandai buat kening tanpa stencil ini lagi =D

yang bestnya brow class ni korang boleh pilih yang mana sesuai dengan kening korang
boleh tukar2 kening setiap hari hehe

boleh juga fill dalam tu gunakan pensil cuma bagi fyna if guna pensil agak terang dan tak natural


HARGA | RM5.00

Whatsapp to +601128562210



Saturday, October 18, 2014

cara senang lukis kening tanpa cukur atau gam | combo set keing DIJUAL!

assalamualaikum

hye semua..bagi fyna..kening wajib di bentuk bila nak keluar..bila kening kemas.. fyna rasa dah ok dah even tak pakai eyeshadow blusher and so on pun dah ok..kening kan frame wajah  

act ramai yang buat tutorial kening ni tapi mostly yang kening dah memang CANTIK TERBENTUK kan? so macam mana dengan kita yang kening agak serabut ni?

jangan risau..
harini fyna tunjuk cara lukis kening tanpa cukur dan gam
bagi fyna sendiri..fyna memang tak akan gunakan teknik gam atau cukur pada cust..fyna lebih selesa guna cara fyna untuk hidekan kening yang berserabut..
nak tahu macam mana fyna buat? jom lihat tutorial di bawah

1. fyna akan lukis bentuk kening yang fyna nak dengan pensil kening..

2.brown eyeshadow yang warna medium..fyna apply di dalam kening yang di lukis tadi dengan menggunakan angled brush

3. then fyna ambil cream concealer..then apply di kening yang nak hide tadi..kalau kening atas pun nak hide..apply sekali ye? then ratakan dengan brush/jari..
untuk bawah kening..ratakan concealer tu ke arah bawah ok? dengan cara dap dap dap..jangan tonyoh
untuk atas kening..ratakan concealer arah ke atas..

4. then ambil shimmer eyeshadow warna soft gold..apply di bawah kening..so kening kita akan nampak shinning dan ilusi kening lebih tinggi

di mana nak cari semua ni?

jangan risau..adik fyna ada jual set untuk kening

combo kening A

RM55.00 

combo kening B

RM65.00

untuk pembelian sila terus 
msg/whatsap WANI : +60103615062
( utk whatsap sila tambah +6 di depan)


Friday, October 17, 2014

what is powder pact | how i use it

assalamualaikum semua

ok now ramai yang tanya fyna perlu ke letak powder lepas foundation..powder apa yang best..so jangan risau...fyna akan share dengan korang 1 powder yang fyna memang guna hari2..plus ianya 100% mineral so fyna tak risau segala bahan kimia kat muka ni =D

my fav powder mesti lah dari vacci

vacci powder pact 


SPF 28 PA++

Type: Foundation

Use: Face
Form: Powder
Volumes:  15g, Size: 83.5 × 31.5 × 85(mm) 


[Special feature]

It protects the skin from UV in life and makes up your face lively because it contains natural mineral oil. It has a great attractive force and covers skin troubles naturally due to the use of Aero-Fine Powder. 

In addition, it expresses clear skin that looks natural due to the feeling of use that is light and silky. 


[Main Ingredients]
Propagermanium, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Algae Extract, Laminaria Extract, Undaria pinnatifida Extract, and ect.

[How to use]
Apply an appropriate amount of powder pact to all over the face with puff after expressing the color of skin ton by using foundation or make-up base.




ianya tak berat and mudah di bawa ke mana2..designnya pun cantik kan? plus ianya begitu compact so kalau jatuh pun fyna rasa susah nak pecah 




di datangkan dengan 3 warna


RM95.30


powder pact/pressed powder texturenya sangat halus
ianya di letakkan dalam bekas compact yang senang di bawa ke mana2..
ianya berfungsi untuk setkan makeup jadi flawless and buatkan makeup tahan lebih lama

ada yang apply dengan brush..tapi bagi fyna..if loose powder then memang sesuailah apply guna brush..if compact powder better guna span atau puff,,dah nama pun powder pact/pressed powder kan? so kita kena press press press powder tu dekat wajah kita..jangan sapu..sebab if sapu..ia akan kacau foundation kita
so just press or pact the powder ok?

if nak pakai brush.boleh but di malaysia..always summer kan? so bila pact kan pwder..makeup akan lebih tahan lama 

plus dengan press the powder..pores juga akan lebih mengecil..amazing kan?

ianya sangat sesuai di pakai lepas pakai foundation

if kulit korang tak ada masaalah..just pakai saja powder pact ni..no need foundation..

powder pact juga buatkan kulit korang nampak matte..so if kulit nampak shinny..just pact the powder pact..so kulit korang tak akan nampak shinny lagi hehe

if korang keluar..then after a few hours..kulit nampak shinny..just pact powder pact ni..but jangan over pact..nanti akan cakey..kuantiti yang sedikit sudah mencukupi

selalunya korang banyak tengok powder pact yang warna kulit..pernah tengok yang bewarna lavender?

lavender powder pact sesuai untuk highlight kan wajah korang..if kulit muka kusam..ianya akan cerah dan cover kusam tu

bagi fyna..fyna suka pakai lavender powder pact as a highlight...dan powder pact warna senada untuk setkan foundation fyna






fyna apply di bawah mata kerana fyna ada dark circle..ianya selalu buatkan fyna nampak letih je..so lavender powder pact  boleh buatkan bawah mata fyna lebih cerah dan segar

fyna apply di hidung dan applykan sedikitt atas dahi untuk nampak ilusi hidung tinggi




fyna apply di kawasan lain untuk setkan foundation fyna


after a few minit..bedak dah rata and blend dengan kulit..so nampak kulit lebih segar kan? and flawless hehe


then fyna apply keseluruhan makeup and pose dengan lampu meja solek fyna hehe
and the powder buatkan kulit fyna cantik sangat..tak nampak fake and tebal kan? =D




korang boleh tengok banyak lagi product Vacci ni and boleh terus beli di


Email Address: hansaegee@gmail.com


sales@hansaegee.com






Wednesday, October 8, 2014

review : floral mask

assalamualaikum


harini fyna nak share mask yang menjadi perbualan orang sekarang..


KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK

Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia

Made in Malaysia

Fungsi Floral Mask :

☑ Mengawal masalah kulit muka berminyak 
☑ Menyak toksik pada wajah yg jd punca jerawat
☑ Melindungi kulit dari pencemaran
☑ Membuang whitehead tanpa rasa sakit
☑ SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat


*Guna seminggu sekali, tahan 2 bulan dapat muka bersih..
FLORAL MASK TERBAIK!!




my review

ok..if korang suka mask hitam sheshido tu..korang akan loveeee this mask
ianya boleh keluarkan bintik hitam and putih
buatkan kulit bersih
kecilkan pori2..
minyak di muka akan berkurangan

tapi
mask hitam tu bila tarik..mak aiii sakitnyaaaaaa..ada yang mengalir air mata
but this floral mask..even pakai tebal atau nipis..bila tarik tak sakit langsung!
best sangat! so kulit tak akan merengsa merah2

=)

 HARGA ASAL RM39.90
SEKARANG!! RM34.00

Sms/whatsapp 012-6774286

Tuesday, October 7, 2014

di mana fyna selalu shopping online?

assalamualaikum

i loveeee shopping! tapi disebabkan fyna kadang2 tak ada masa nak ke mall untuk shopping..fyna lebih prefer shopping online
fyna suka kan online shopping yang ringkas..interface yang menarik..dan mudah

so baru2 ni fyna shopping di Uniqlo..maklumlah..ada sale kan.. hehe laju je click click barang yang nak di beli

yang bestnya bila fyna buka di handphone pun..website Uniqlo laju je..ye lah sesetengah website asyik loadingg je..lambat





 tak sempat shopping di rumah..keluar jumpa kawan2 pun nak juga buka wesite uniqlo ni hehe =)

ok now fyna nak bagi step by step macam mana nak buat pembelian melalui website uniqlo ok?


1. first..buka webiste uniqlo di : http://www.uniqlo.com/my/store/


2. create an account
penting untuk create akaun sebab membership ni selalunya akan punyai banyak kelebihan plus senang kita nak check barang kita dah di hantar ke belum and so on


3. lets shooping!
so korang boleh lihat ada untuk woman, men and kids.
untuk bahagian women..korang boleh lihat bahagian2 mana yang korang nak shooping
kalau fyna..memang terus click dekat limited offers tu hehe


4. ada banyak jenis baju yang korang boleh pilih beserta dengan harga


5. ok fyna dah pilih
di sini korang boleh lihat ada beberapa jenih warna dan size..bila click di warna tersebut..terus baju bertukar warna..so sangat senang bila kita nak bayangkan baju tu kan?


6. add to shopping bag
bila dah comfirm pilihan warna and size semua..boleh la click di sini


7. as you guys can see..yang korang click add chart tu..terus akan naik di situ..so kita tak akan lupa apa barang yang kita dah beli


8. ok shopping lagi
untuk seluar..kadang2 kita tak paham size2 yang dah tertera..so jangan risau..click size chart..ha situ diorang bagi guide macam mana nak ukur size yang bersesuaian

9. then macam tadi..add to shopping bag and terus akan apear macam kat atas tu beserta jumlah
then terus click shopping bag untuk pembayaran


10.  lepas dah comfirm dengan barang yang nak di beli boleh terus click 
"agree to the term of use and sale & proceed to checkout

11. make sure korang check 
1. alamat
2.barang dan harga
3. pembayaran online..
4. place order now if korang dah selesai membuat pembayaran 

done!

then Uniqlo akan send invoice beserta trace nombor 

easy kan?


after 4 days barang fyna dah sampai..yeay!



baju fyna di seal dengan selamat gitu

masa buka and try..ahh sukanyaaa kain nya sangat2 lembut..overall fyna suka sangat and memang selesa bila pakai..tak sangka harga murah tapi kualiti sangat2 terbaik!





sini fyna share sikit gambar fyna pakai pakaian dari Uniqlo 








now ada promotion
for those yang sign up untuk jadi member korang akan dapat 10%!
great!

so tunggu apa lagi..jom shopping bersama fyna di Uniqlo

http://www.uniqlo.com/my/store/