Tuesday, April 15, 2014

fake eyelash from candy doll

assalamualaikum

hye guys! 

ramai sebenarnya tanya fyna pakaikan bulu mata apa untuk pengantin.look so natural..
yes! fyna memang tak suka bulu mata yang terlampau lebat dah heavy..yang lebat but natural lebih ok kan?

ini lah bulu mata yang fyna guna..dari candy doll








this one nipis and sangat natural..macam bulu maa kita yang betul..kalau untuk tunang atau nikah sesuai lah


____________________________________________________________






this one lebat sikit..but stil natural..cuma mata akan nampak lebih full and cantik

guess what?

this is my stock! heheh sebab fyna suka..terus fyna order 50 pasang..why? sebab murah! hanya RM6 sepasang..much better dari fyna beli yang sebelum ini..

btw fyna ada jumpa kedai yang jual lashes ni RM8 =.=

kepada yang suka pakai bulu mata palsu..nah fyna suggestkan yang ini..sangat natural and cantik



RM 6 / sepasang


0143389195




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

Friday, April 11, 2014

bibir alergi dengan lipstik?

assalamualaikum

hi guys!

siapa tak suka lipstick? kalau yang muda remaja leih suka lip balm kan...sebab tak ada warna or if ada warna pun..soft saja

fyna suka lipstick..terang,gelap,soft,cerah semua ada hehe

so baru2 ni fyna try 1 lipstick yang sangat2 cantik warna..smooth saja bila apply di bibir..after a few hours bibir fyna jadi sangat mengering..then di tepi2 bibir macam ada kulit mengelupas..and gatal..fyna pelik sangat2 sebenarnya..bila pegang bibir..rasa kering saja..

malam tu bibir fyna terus naik biji2 halus and kawasan tepi bibir tersangat kering! haaa fyna dah tahu dah ni mesti alergi dengan lipstick yang fyna pakai tu..last fyna dapat alergi lipstick masa umur 21 agaknya..lepas tu any lipstick dah boleh pakai kecuali brand tu

so bila dah dapat alergi ni..terus kelam kabut..pegang bibir dah tak rasa soft lagi..bibir jadi warna gelap kusam dengan berbibij2.. =.=

tapi alhamdulilah selepas 4 hari..kulit bibir dah jadi lembut seperti biasa..

ok di sini fyna nak share tips untuk hilangkan alergi tu

1. lip scrub 


boleh baca review fyna di sini

fyna guna lip scrub ni terlebih dahulu..kenapa lip scrub ni? sebab butiran dia lebih halus..so bila gosok2 di bibir..tak akan terasa sakit..

scrub ni untuk buangkan kulit mati/kering dekat bibir yang ada alergi tadi...so bila scrub..bibir akan jadi soft..tapi biji2 still tak hilang..cuma gatal2 di bibir akan reda sedikit

2. vaseline petroleum jelly


lepas dah scrub..bibir dah jadi lembut..so apply pula vaseline petroleum jelly ni nipis2..


scrub buat 2 kali sehari..
vaseline petroleum jelly apply setiap masa..selalunya 2 kali sehari pun ok dah..
jangan pakai any lipstick or another lip balm

insyallah dalam masa yang singkat..biji2, bibir kering and gatal2 tadi akan pulih sepenuhnya

insyallah 

=)



Wednesday, April 9, 2014

REVIEW : mask jerawat + gel jerawat

assalamualaikum


hi guys!

siapa yang ada masaalah oily skin..jerawat..ok ini adalah untuk korang..memandangkan fyna sekrang ni tengah strugle masaalah jerawat yang teruk..pihak kirayent  dengan murah hatinya memberi product ini untuk fyna cuba..

3 in 1 Anti Pimple Cooling Mask - in box (Anti Pimple+Oil Control+Soothing)








wood pulp 100% imported from Japan


Perfectly blended with 6 major ingredients to effectively control oily skins.
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil which helps to fight and clear up pimples, acne and blemishes. 
Fomes Officinalis (Mushroom) Extract that helps to tighten pores and is particularlyuseful for oily skin on forehead and nose.
Chamomilla Recutita Flower Extract reduces the redness of skin cause by pimplesas well as soothing effect to reduce skin irritation.
Licorice Root Extract helps to control oil production and to calm and soothe acne prone skin.
Aloe Barbadensis Leaf Juice is best known for its cooling properties as it is widely used as healing agent. Aloe also protects the skin from UV damages.
Menthol which normally refreshes our skin when applied on acne prone skin will helps to clean the rash and prevent further breakouts. It also has the ability to clear acne scars and blemishes that are caused by prolonged sun exposure.

Ingredients:
Water, Glycerin, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Nasturium Officinale Flower/Leaf Extract,Triethanolamine, Arnica Montana Flower Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Laminaria Digitata Extract, Methylparaben, Polysorbate 20, Menthol, Citric Acid, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Fragrance, Xanthan Gum, Sodium Hydroxide.


bila kulit tengah sensetif..korang seharusnya berhati2 untuk pilih mask..sebab kalau salah pilih..jerawat korang akan lebih teru..sebenarnya inilah satu satunya mask untuk jerawat yang fyna pernah jumpa..

mask ini mengandungi banyak kandungan yang boleh membunuh jerawat di samping mencerahkan segala parut..korang boleh refer di info untuk kandugan dia ye?

masa mula2 dapat fyna memang sangat2 excited dengan mask ni..mask ni korang boleh pakai hari2 sebab ia tak merengsa pun..malah p=bagi result yang sangat2 best kat korang..ok fyna guna 2 kali seminggu..

1st pakai fyna ada breakout di pipi yang agak teruk..so fyna buka and letak di muka..1st fyna rasa adalah SEJUK! .. sangat2 refreshing..buat fyna relax saja..selalunya kalau fyna pakai mask ni..mesti tertidur hehe..ia tak ada apa2 bauan pun..mask dia tidak nipis dan tebal..just nice sahaja..fyna akan pakai sampailah mask itu mengering..then dap2 kan lebihan cecair yang ada di muka tu sampai meresap di muka then boleh tidur..

pagi esoknya kulit akan sidikit berminyak..sebenarnya ia restore kita punya lembapan di kulit..jangan risau..bukan minyak yang boleh goreng tu ye hehe

apa yang fyna perasan bila pakai mask ni..jerawat yang baru naik akan terus kering..and if ada jerawat yang masak,..terus pecah! hhaha ini yang membuatkan fyna suka sangat2 ni

tetapi untuk jerawat yang besar..takes time ye..jerawat di atas cheeck bone fyna makin mengcut..kalau tak besar ya amat..makeup pun tak boleh tutup haha..but now dah makin mengecut and warna pun pudar..

sebaiknya korang pakai dengan pimple gel untuk result yang lebih best..ok untuk review pimple gel bolwh scrol di bawah




RM 22.50 ( 5PCS)
YOU CAN BUY 1 PCS FOR RM4.90


____________________



2 in 1 Pimple Gel (Anti Pimple + Repairing)











NéuLa 2 in 1 Pimple Gel[NOT100600586K] --- Bye-bye pimples!
 Target on pimples and dries them out with antibacterial action while prevent scarring!
NéuLa 2in1 Pimple Gel (15g) contains high amount of essential oils and extracts derived from plants. The main ingredient - Tea Tree Essence Extract from Australia (Melaleuca Alternifolia), is well-known among the indigenous Bundjalung people of eastern Australia in easing and treating skin ailments. It has been recognised as a potent antiseptic in Australia anecdotally for many years and appears to be effective against bacteria and virus (anti-inflammation). 
NéuLa 2in1 Pimple Gel also contains Great Willowherb from Canada (Epilobium Angustifolium Extract), which has been used traditionally as a soothing, cleansing and healing agent to treat minor burns, skin rashes and numerous other skin irritations and afflictions. It also capable to draw the pus out of the cut or boil and prevents a cut with pus in it. 
NéuLa 2in1 Pimple Gel not only treats and prevents pimples, but also soothes inflammatory skin and prevents scars! This is because Vitamin B3 which can be found in NéuLa 2in1 Pimple Gel has the ability to inhibit melanin and pigment cells from forming.
Repairing
Other than treating pimples and acnes, NéuLa 2in1 Pimple Gel also treats minor burns and cuts as it contains Panthenol and Allantoin that encourage regeneration of the skin. Apply NéuLa 2in1 Pimple Gel on cuts not only prevent inflammatory, but also fasten wounds healing period.

Benefits of NéuLa 2in1 Pimple Gel:Visible results in ONE day!
  • Prevent pimples/acnes
  • Treat pimples/acnes
  • Anti-inflammatory
  • Repairing
  • Prevent scarring
Directions:
Cleanse face or the affected area with clean water and pat dry. Apply NéuLa 2in1 Pimple Gel directly onto affected area. Can apply numerous times a day for best result, but it is advises to make sure the affected area is clean. Same directions apply on treating minor burns and cuts.
Suitable Skin: For all skin types.
Precautions/Warning: For external use only. Avoid contact with eyes. If excessive discomfort occurs, discontinue use. 
Storage: Keep container well closed. Protect from strong light. Store below 30°C. Keep out of reach of children.
Made in: Taiwan
Ingredients:Tea Tree Essence Extract, Water (Aqua), Epilobium Angustifolium Extract, Ethanol Alcohol, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Niacinamide, Carbomer, Hydrolyxed Yeast Protein, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Centella Asiatica Extract, Triclosan, Methyl Paraben, Calendula Officinalis Flower Extract, Ammonium Glycyrrhizate, Allantoin, Isoprophyl Methylphenol, Panthenol


tea tree memang sesuai untuk jerawat..mostly fyna pakai ubat jerawat yang tinggalkan tanda putih bila ianya mengering..dan juga ada yang buatkan jerawat tu pedih sangat2..

ok kalau untuk ubat jerawat..if korang pakai and pedih pada permulaanya..ubat jerawat itu akan mematikan jerawat TETAPI ia akan meninggalkan scar atau parut

NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ini langsung tidak akan tinggalkan parut jerawat selepas menggunakan nya..yes its true! tetapi ia hanya untuk jerawat yang baru nak naik tau bump jerawat yang baru..untuk jerawat yang dah lama..ia akan ambil masa sedikit ye..but if jerawat baru macam merah2 timbul2..cepat2 letak NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ni..then esok akan terus surut..

ianya ada bau tea trea and langsung tak pedihkan kulit.tak ada warna..so kalau keluar korang pakai NéuLa 2 in 1 Pimple Gel ni pun orang tak akan perasan sebab ianya tak ada warna..clear..

fyna juga apply di jerawat lama tiap2 hari..lambat tak apa asalkan tak ada parut =)



RM 19.90



http://www.kirayent.com/
Caring Pharmacy outlet 
selected AEON Supermarket Kulaijaya.


E-mail: kirayenterprise@hotmail.com




*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

Tuesday, April 8, 2014

REVIEW : Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner

assalamualaikum

hi guys! korang tahu tak..pensil eyeliner adalah yang terpaling senang nak apply di mata..tambahan kalau pensil tu sangat lembut dan creamy..sejak kenal pensil eyeliner dari miss hana..fyna langsung dah tak guna any eyeliner untuk customer fyna..sebab apa? sebab pensil ni lebih cantik and pekat warnanya

alhamdlilah baru2 ni natta cosme berikan fyna pensil eyeliner dari miss hana...yang paling best bila diorang send 4 warna terus! waaaahhhh sangat2 excited..

so nak tahu kenapa fyna betul2 jatuh cinta dengan eyeliner ni? ok jom baca review fyna











[ Description ]

Miss Hana Waterproof Eyeliner Pen, it's based on waterproof, oil, concentrated color three demands:
■ Extreme color, beyond the shortcomings of poor market Eyeliner Pen hair color, evenly colored and achieve color full excellent natural lines to create three-dimensional deep eyes!
■ Gelatinous texture characteristics of the ◎ plastic pen type, stroke smooth, the texture of moderate hardness, ductility, pen design easy to use easy to draw. Perfect to fill the liner at the accurate fast draw a variety of eye type, make the eyes more attractive.
■ Extremely waterproof removable --- a long time anti-sweat, anti-tears, oil, and maintain a whole day without smudges. Even dim Dan atheistic eyes can easily outline the eagle electric eye or deep cat eye makeup, can easily have, and become the focus of public attention!

[ Packing ]
1.5g

[ Color ]
01 Night Black
02 Galacy Black
03 Choco Brown
04 Golden Brown

[ Note ]
■ To maintain the quality of the product, to avoid placing at extremely high temperatures, extremely low temperatures and direct sunlight.
■ Please keep out of reach of children.
■ Do not use if wounds or abnormalities. During use/ after use, skin appears flushed, abnormal swelling, itching or pain, stop using it immediately and consult a physician.
■ Please do a skin test stimulation before use.


01 NIGHT BLACK




ini terpaling fav lah..kalau pengantin..WAJIB guna eyeliner ni..sebab warna hitam pekat so akan nampak cantik sangat2


02 GALACY BLACK



pekat dan cantik and the best part is ianya ada macam glitter sikit..but tak over


03 CHOCO BROWN



untuk soft look..ini sangat sesuai..


04 GOLDEN BROWN



tak sangka warna golden brown ni terang! love it! ada sikit glitter so no need any eyeshadow dah..ini saja dah cukup




swatch


 5 kali jirus air



lap berkali2 dengan tisu


sekali apply remover



this is my fav eyeliner! kalau tak ada eyeliner ni..tak mengancam lah mata cust fyna hehe
tecture di sangat2 creamy..sangat2 senang nak apply and the best part is..sangat2 susah nak remove! itu adalah pertanda yang terbaik sebab cust fyna ada macam2 jenis..ada yang kuat berpeluh..ada yang mata jenis kering..berminyak and so on..so dengan adanya eyeliner ni..nah fyna dah tak perlu risau lagi..semua masaalah akan selesai

fyna dah buat experiment dengan air..lap dangan tisu..the color stay maintain..yang best nya the glitter pun maintain..

eyeliner ni hanya boleh diremove dengan remover sahaja ye..kalau korang duduk dalam hujan lebat sekali pun..eyeliner ni akan stay maintan..and if korang berpeluh ya amat pun..this eyeliner akan stay maintain

fyna berani syggestkan kat korang eyeliner ni sebab fyna sendiri guna untuk pengantin..so sesiapa ada masaalah eyeliner tak tahan lama atau sememeh..nah..try ini ye..insyallah problem solve




kiri warna black
kanan warna brown

so korang boleh nampak..warna hitam buatkan mata cantik..and lebih menonjol
warna brown pula buatkan mata korang nampak lebih lembut and natural



RM 24.90






Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.