Friday, February 24, 2017

Regenerist Miracle Duo

assalamualaikum..hi! 

bila ditanya umur fyna.." im 31 now "
" wow you look young " itulah yang selalu fyna dengar hehe
but honestly bila dah umur 31 ni banyak yang kena jaga terutamanya garis-garis tua..oh noo..scary kan?

ok now tengok pada kulit kita..ada tak garisan halus di mata? bibir? emm? if ada itulah tanda-tanda tua tau

sini fyna nak share makanan yang mengurangkan anti aging


selain makanan untuk dalaman..luaran juga kita kena jaga..so why not try  the world’s most trusted skin care brands, Olay.fyna dah google and honestly ramai yang suka dengan Olay skincare so why not fyna try kan?Olay Regenerist adalah pilihan fyna..nak tahu kenapa? ok jom baca seterusnya




Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence




World’s #1 Facial Skin Brand, Olay memperkenalkan kejayaan seterusnya dalam pembaharuan sel kulit Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence.Ia direka untuk meningkatkan penembusan anti -penuaan dan untuk meningkatkan metabolisme sel kulit dengan pembaharuan yang menakjubkan, kulit muda akan kelihatan sehingga 10 tahun lebih muda. Dengan satu titisan akan memperbaharui berjuta sel-sel permukaan dan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan , liang dan menganjalkan kulit. auto-dropper yang unik akan  memastikan jumlah essence yang diperlukan dalam setiap sapuan.


cara guna :
Guna dua kali sehari selepas toner dan sebelum serum dan pelembap. Buka penutup botol dan tekan butang pam untuk essence masuk ke dalam dropper. Keluarkan dropper dan tekan pump untuk mengeluarkan essence. elakkan kawan mata dan bibir .Ketatkan penutup selepas digunakan. Untuk hasil yang memuaskan, guna dua pam dos setiap penggunaan.


fyna akan titikan di dahi..pipi..and hidung then just sapu lembut dengan jari..and then pat pat sampai menyerap..ia tak ambil masa lama pun sebab ianya cepat menyerap


my skin jadi semakin anjal

so far fyna suka this Olay Regenerist Miracle Boost and tak sabar nak tunggu result selepas sebulan




Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream





Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream telah memenangi anugerah jualan terbaik dalam krim anti penuaan. Ia adalah hasil daripada lebih 50 tahun penyelidikan Olay dirumuskan paling teliti dengan Amino-Peptide Complex dan Hydra-Firming Complex  untuk menaikkan kulit, mengganjal mengukir wajah anda untuk kulit yang kelihatan lebih muda.



cara guna
Guna hujung jari.. urut perlahan pada muka dan leher dalam gerakan membulat ke atas, beri tumpuan kepada kawasan-kawasan seperti dahi dan garis rahang , yang memerlukan lebih sokongan..


fyna suka sangat texturenya yang ringan..sangat sesuai if korang yang oily skin macam fyna..cepat menyerap dan muka akan jadi lebih glow..walaupun kulit fyna oily..tapi this Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ni tak buatkan kulit fyna berminyak..malah ianya buatkan kulit fyna lebih lembab dan lembut


see the different?
belah kiri fyna apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ..kulit fyna lebih anjal dan glow..yes dengan satu sapuan akan dapat result serta merta




Olay Regenerist Revitalising Night Cream



menyediakan kelembapan yang mendalam pada waktu malam untuk memperbaharui lapisan permukaan kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan supaya bangun dengan kulit yang kelihatan lebih muda pada waktu pagi.


cara guna
Dengan menggunakan jari anda, sapu secara rata ke atas kulit yang bersih ke seluruh muka dan leher setiap malam


fyna sangat sangat suka cream ni..lepas sapu di muka..muka akan rasa sangat2 lembut dan licin..kesan nya sangat2 cepat and honestly fyna tak habis2 pegang kulit fyna lepas sapu cream ni sebab kulit rasa lembut sangat hehe



sekarang dah 2 minggu fyna guna this range and honestly fyna terkejut dengan perubahan..my skin jadi lebih glow and skin tone lebih sekata.what i love the most is baunya yang sangat wangi! you know whens skincare yang bau lebih kepada herbs agak tak menyenangkan..but this one..i'm in love.the texture is great! light..cepat menyerap..just pat pat then ia akan terus menyerap

bagi fyna semua harus ada this Olay cream kerana ianya benar2 menjadi..insyaallah
ianya anti aging, mempunyai kelembapan yang maximum ..buatkan kulit jadi tegang..menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan wajah =)

untuk lebih info boleh ke



Monday, January 30, 2017

Hansaegee January Promotion Set


assalamualaikum hi semua.
Hansaegee Nature ada buat promotion set untuk bulan November ni tau..kalau beli set ni..jimat sikit duit hehe




so dalam video ni fyna ada tunjuk cara pakai set2 promotion

untuk beli boleh terus ke link ini http://hansaegee.com/shop/promotion-1.html


all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature

find me at :
email : fynahere7@gmail.com


Monday, January 23, 2017

skincare yang sangat lembut di kulit




assalamualaikum hi semua..bila dah menginjak umur 31 ni fyna sangat menitik beratkan skincare yang anti aging..supaya kulit muka lebih anjal dan tak ada garis-garis tua..

fyna sangat teliti dalam pemilihan skincare sebab fyna tak mahu rugi kalau tersalah beli dan guna..kita sebagai perempuan memang tidak asing lagi dengan kecantikan..jangan ambil mudah dengan sebarang product kecantikan ye..takut nanti rosak kulit

Olay is the only skincare yang fyna nampak sangat lembut di kulit dan beri kesan yang menakjubkan..banyak fyna baca testimoni dan alhamdulillah semuanya positif..Olay bukan sahaja untuk wanita dewasa ye..kalau boleh jaga kulit dari muda supaya tetap nampak awet muda and tak di mamah usia.kulit yang sihat bukan kulit yang putih ye..kulit yang sihat adalah yang glow soft dan lembut 

jom tengok kenapa range skincare dari Olay adalah yang paling terbaik

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence


World’s #1 Facial Skin Brand, Olay memperkenalkan kejayaan seterusnya dalam pembaharuan sel kulit Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence.Ia direka untuk meningkatkan penembusan anti -penuaan dan untuk meningkatkan metabolisme sel kulit dengan pembaharuan yang menakjubkan, kulit muda akan kelihatan sehingga 10 tahun lebih muda. 

Dengan satu titisan akan memperbaharui berjuta sel-sel permukaan dan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan , liang dan menganjalkan kulit. auto-dropper yang unik akan memastikan jumlah essence yang diperlukan dalam setiap sapuan


Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence adalah disyorkan untuk diguna bersama Olay’s most advanced Micro-sculpting Cream. Ianya harus digunakan selepas mencuci muka dan sebelum krim muka. Gabungan Miracle Boost Pre-essence dan Olay’s most advanced Micro-sculpting Cream bersama-sama untuk meningkatkan pembaharuan sel-sel permukaan dan memberi 2x lebih anti -penuaan penembusan aktif * ke dalam kulit . Hasilnya adalah , kulit muda menakjubkan dan kesan terbukti sehingga 10 tahun lebih muda


BIO SAINS dan TEKNOLOGI

Ahli-ahli sains Olay dan rakan penyelidikan mereka telah menggabungkan bioenergetic cellular alat dengan genomik, proteomic , dan contoh kulit manusia untuk mengenal pasti bahan-bahan anti -penuaan yang boleh mempercepatkan kesan anti -penuaan untuk manfaat lebih cepat, lebih ketara.
Niacinamide (Vitamin B3) : Meningkatkan permukaan metabolisme sel dan pembaharuan dan Mengurangkan kedutan.
Amino Peptide (molecule Pro- Collagen ): Membantu pembaikan kulit, Mengurangkan kedutan & Anjal
Lys Lastine (ekstrak semulajadi benih Dill ): Meningkatkan keanjalan kulit
OliveM ( Antioxidant dari Extract Olive ): Meningkatkan penembusan anti -penuaan bahan-bahan dan membantu melindungi kulit daripada kerosakan oksidatif *

* Berdasarkan in-vitro data



Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream


Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream telah memenangi anugerah jualan terbaik dalam krim anti penuaan. Ia adalah hasil daripada lebih 50 tahun penyelidikan Olay dirumuskan paling teliti dengan Amino-Peptide Complex dan Hydra-Firming Complex untuk menaikkan kulit, mengganjal mengukir wajah anda untuk kulit yang kelihatan lebih muda.


MANFAAT PRODUK
Formula ini membantu untuk -
Memperbaharui lapisan permukaan kulit kepada tekstur yang lebih halus dan mengecilkan liang pori
Mengurangkan garis-garis dan kedutan dengan kelembapan
Menyingkirkan kulit mati untuk kulit lebih licin
Menghidrat untuk membantu kulit yang lebih tegang dan anjal

KEPUTUSAN
Hari 1: Mengurangkan garis-garis halus dan meningkatkan kelembapan. Kulit terasa lebih licin dan cerah
Hari 14: kulit akan nampak ketara lebih tegang dan keanjalan kulit bertambah baik
Hari 28: mengembalikan kedutan wajah sehingga 10 tahun



TEKNOLOGI BIOSCIENCE SKIN CARE
Di formula dengan paling pekat iaitu Complex Amino -peptida untuk membantu memperbaharui sel-sel permukaan kulit
Di formula dengan OliveM mengandungi ekstrak minyak zaitun yang membantu menembus lebih cepat ke dalam kulit sehingga 10 lapisan
Di formula dengan Kompleks Hydra- Firming untuk membantu mengekalkan awet muda

CIRI PRODUK
Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream mempunyai rasa mewah dan cepat menyerap ke dalam kulit.



Olay Regenerist Revitalising Night Cream


menyediakan kelembapan yang mendalam pada waktu malam untuk memperbaharui lapisan permukaan kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan supaya bangun dengan kulit yang kelihatan lebih muda pada waktu pagi.


MANFAAT PRODUK
1. Memperbaharui lapisan permukaan kulit supaya kulit kelihatan muda
2. Mengurangkan garis halus & kedutan dengan kelembapan
3. Menyingkirkan kulit mati dan melicinkan kulit


TEKNOLOGI BIOSCIENCE SKIN CARE

Di formula dengan Kompleks Amino -peptide untuk membantu memperbaharui lapisan permukaan kulit

CIRI PRODUK

Olay Regenerist Revitalising Night Cream mempunyai rasa mewah dan cepat menyerap ke dalam kulit.

untuk lebih info boleh ke 











Monday, January 9, 2017

new Sleek Makeup review | eyeshadow, blush, highlight, lip matte!

assalamualaikum hi semua

1st entry 2017! hehefyna excited ni nak bagitahu yang makeup brand favourite fyna akan available di sephora!! yea!  lepas ni tak payah nak beli online and nak tunggu berminggu baru dapat hehe..

brand apa?

SLEEK MAKEUP! yes!!!




fyna dah lama guna sleek..sejak mula makeup lagi..sebab harganya yang murah and barang sangat2 berkualiti tau..fyna ada banyak pallete dari sleek ni and now fyna topup lagi 3 new item yang sleek baru  launch


Sleek MakeUP Californ.I.A. Blush by 3 Palette





The ultimate cheeky palette offering you three times the impact. Includes three complementary shades, each designed with its own distinctive finish, from rich shimmers to intense matte shades.


OC, the Surf, Newport Peach



fyna pernah ada 3CE cream blusher before this but i dont like it..tapi this sleek is the best!! fyna suka gila..easy to blend..tak bercapuk..blend smooth saja atas foundation..masa mula apply akan macam dewy but bila dah set like matte satin finish..suka! semua tahu kan kalau nak pakai anything yang long lasting..jenis creamy jawapan nya..kebanyakkan mua akan pakai crea, blusher dulu then topup dengan powder blusher then blusher tu akan stay sangat2 lama..fyna memang pakaikan dekat bride..lepas pakai foundation fyna akan terus dap kan this cream blusher then biar kan a few minit then set dengan loose powder then fyna topup lagi powder blusher..baru nampak blusher tu naik cantik saja..warna ni sangat sesuai dengan skintone kita orang malaysia sebab ianya warm..so fyna suka sangat dengan this cream blush!



Sleek MakeUP I-Divine Eyeshadow, A New Day






A New Day i-Divine Palette boasts everything you need for flawless daytime eyes. Think laidback weekends and everyday office chic.




PINK DOT TO COVER MY RASHES HIHI
left to right
sun is shining, brightside, day dreamer, let it go, dont worry, be happy 




feeling good, silver lining, shine on, carpe diem, believer, h-a-p-p-y

fyna ada 4 ke 5 eyeshadow palette from sleek..fyna paling suka yang sunset palette..sebab colur dia memang cun..so sleek ada keluarkan 1 lagi palette and sudah tentulah fyna akan try juga hehe..ada a few colors yang fyna suka and tak suka..kalau tengok swatches..ini tanpa any foundation or primer ye and only 1 swatch..the color not bad kan? kalau letak eye primer or concealer dekat mata lagi warna tu akan pop! color shine on paling fyna tak suka..sebab kena tonyoh banyak kali baru melekat..hmmm..sudahla warna cantik kan? be happy pun sama..yang lain fyna suka..so bagi fyna dengan harga yang murah ok je palette ni..senang nak blend..but like sleek eyeshadow yang sebelumnya..always akan ada fall out..tapi tak apa..brush away je lah kan..



Sleek MakeUp 

Matte Me Ultra Smooth Lip Cream in Fired Up 



 Matte Me is a matte finish liquid lipstick that glides on in one smooth application, with no need for a second coat.Fired Up is a dark crimson that can be teamed with Precious Metals Highlighter for a golden glow.The light as air texture provides you with comfortable wear for hours, that doesn’t cake, flake or dry out, ensuring long lasting colour all day.



fyna ada sleek matte ni warna yang soft and i love it so kalini warna yang merah garang sikit hehe..fyna sukaaa warna ni..sangat cantik..merah nya tak terlalu gelap or terang..just nice.fyna suka packagingnya yang sleek! hehe..if korang ada dry lips make sure pakai lip balm sebab this lip matte memang matte and akan buatkan bibir korang kering sikit..tapi fyna tak rasa kering di bibir pun hih..maybe lain bibir lain resultnya kan..masa mula2 apply fyna rasa a bit sticky but bila ianya dah set..macam tak pakai apa2 di bibir..nak cuci kena cuci dengan makeup remover..kalau guna wet tissue sometime tak cuci habis..senang nak apply..texturenya tak flacky..ada sesetengah matte lipstick akan ada flacky bila apply banyak kali kan..but this one tak..so far i loveee this lip matte




Sleek Precious Metals Highlighting Palette






This multitasking must-have creates a gorgeous all-over shimmer that instantly enhances the complexion with a fresh, radiant glow





PlatinumRoyal GoldRenaissance GoldAntique Bronze.

1st of all fyna suka gila dia punya packaging! nampak mahal saja kan? so this palette come with the brush..brush dia just ok..ok macam mana dengan this cream highliter..ok first fyna ingat semuanya cream but tak..ada 1 saja powder iaitu antique bronze..at 1st fyna try apply guna sponge and tak boleh nak pick up the products..ok try dengan brush yang disediakan..ok bila apply nampak la the glow tapi dia macam tak blend..so now fyna guna dengan jari..tada! rupanya kena apply dengan jari saja..macam nars copacabana..bila apply dengan jari baru cun.senang blend and the glow lawa! Renaissance Gold lebih kurang mary lou punya..so bila dah tahu macam mana nak guna baru fyna in love dengan this palette hehe..so cara nak pakai..guna jari..just dap2 dekat check bone tu sampai ianya blend..then korang akan dapat natural glow yang sangat cantik


ok fyna ada buat tutorial this look on mimi dekat youtube fyna..enjoy!





jangan lupa ye Sleek Makeup dah boleh beli di Sephora Malaysia starting this week!

ok bye guys

Friday, December 30, 2016

LET'S TALK : MINERAL MAKEUP ft THE MIEUX

assalamualaikum hi semua
mineral makeup dah jadi sebahagian diri fyna dah 2 tahun.sejak kejadian jerawat tiba2 tu..fyna tak berani lagi nak pakai skincare yang harsh and cosmetic yang banyak bahan kimia..

why not kita bertukar dari cosmetic yang bagus but ada bahan kimia ke cosmetic mineral yang bagus but  tak ada kimia..act boleh je nak pakai cosmetic lain but bila korang jadikan everyday makeup.lama2 ianya akan bagi kesan ke atas kulit korang macam kulit kusam..white head.black head and acne..

video kalini ada video last untuk tahun 2016..thanks kepada yang sudi support fyna untill now..alhamdulilah terima kasih semua

Thursday, December 29, 2016

review : Sweet Macaroon LipScrub

assalamualaikum hi semua


ramai tanya fyna..ada tak masalah bibir like bibir kering ke apa ke and even selalu pakai lipstick why bibir tak gelap and kusam

honestly bibir fyna jaranggggg kering..jarang sangat2..and fyna tak pakai lip balm pun..selalu fyna akan letak lip balm dalam beg makeup untuk client but untuk diri sendiri tak ada..sebab fyna tak suka bila rasa something like berminyak dekat bibir..fyna try nak pakai but selalu lap balik hihi


so rahsia fyna hanya scrub! fyna memang gila scrub dari dulu..scrub muka.badan..and lips pun..mesti scrub! fyna selalu scrub bibir 1 or 2 minggu sekali..kalau fyna pakai matte lipstick yang akan drykan lips fyna..fyna akan cepat2 scrub bibir..then bibir pun jadi moist balik



baru2 ni fyna try sugar lip scrub by ifti's beauty.. bagi fyna scrub ni lain dari scrub yang fyna pakai..fyna suka bau nya macam mint sebab lepas scrub bibir akan rasa berangin and fresh! like baru lepas gosok gigi..haaa rasa fresh! sebelum ni scrub yang fyna guna banyak rasa masam2 macam strawberry and lepas scrub rasa lembut lah bibir tapi tu je la...yang ini lain sebab ianya bagi fresh kan bibir fyna..itu yang buatkan fyna bertukar scrub ni hehe




fyna suka the packaging yang comel and tak terlalu besar...and penutup juga kuat so tak lah tertumpah ke apa kan..



bagi fyna texture lip scrub ni lebih kasar berbanding lip scrub yang fyna pernah pakai

fyna pernah pakai lip scrub yang agak berminyak and susah sikit nak cuci but this one tak berminyak..so kalau sapu dengan tisu saja pun dah ok..tak perlu cuci dengan air



harganya agak murah berbanding lip scrub yang ada di pasaran

ada 4 jenis flavour
strawberry
lemon
bubblegum
almond & honey

fyna punya flavour bubblegum


sekali pakai korang dah boleh rasa bibir korang akan moist..lembab..lembut sangat..and bersih..and fresh!




ok so kalau korang berminat dengan lip scrub ni korang boleh beli dengan :

RM19.90

📱