Friday, April 21, 2017

Korean Makeup + Faux Freckles + lip tint swatches/review


assalamualaikum hi semua

harini fyna excited nak tunjuk korang 1 lip tint yang menjadi fav fyna lately..fyna suka lip cream matte yang menjadi trend sekarang ni tapi bila pakai selalu bibir fyna jadi kering..kalau tak cuci betul2 bibir jadi gelap hmkalau tengok orang korea..diorang lebih suka pakai liptick yang nampak moist and gloss and natural di bibir kan? so harini fyna nak share product terbaru dari Hansaegee Nature iaitu Vacci Lipstick Tint 


fyna suka the packaging..sangat cute! pink and putih my fav color hehe

Tint lipstick that softly melts and adheres to lips,turning lips smooth and moist,and completes the lips lively by giving natural rosy pink glow.
Tint lipstick with smooth applying vivid color formation.
Ingredients like Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E help to maintain moisture and attractive lips. Overcomes the dryness.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.

*Long lasting matte type
* Moisturizing
* Vivid Color

[Main Ingredients] 
Macadamia Ternifolia Seed Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Rosa Canina Seed Extract,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Mineral Oil,Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How to Use] 
It can give natural look by touching up by tapping around the inside of lip line,and apply all over the lip line for vivid lip color.


didatangkan dengan 6 warna yang sangat2 cantik


















so far fyna suka gilaa..1st sebab bau dia yang memang wangi manehh gitu..cap lip tint ni agak ketat so tak la asyik tercabut and kotorkan handbag.love! warna lip tint ni 1st layer soft je but korang boleh pakai berlayer2 untuk dapatkan warna yang korang suka..kalau suka terang apply je banyak2 hehe..long lasting! selalunya lip tint akan keringkan bibir sebab nak long lasting punya pasal kan? ha ni tak..moist tapi still tahan lama..lap banyak kali pun still merah je bibir..nampak macam natural gitu..suka sangat! fyna pakai malam then tonyoh2 tak keluar then tidur..esok pagi tengok muka comey je sebab bibir pink natural .hehe seronok pula tengok..tak lah nampak pucat je kan..this one boleh juga apply as a base sebelum nak letak lip matte lain sebab ianya melembabkan bibir juga..selain boleh buatkan bibir cantik..ianya juga boleh merawat bibir sebab 1st ianya mineral..2nd mengandungi pelbagai kandungan yang terbaik seperti Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E.. baru2 ni fyna puasa..selalunya bibir akan kering sebab kurang air kan? ha fyna guna lip tint ni sikit je..apply kat bibir..dap dap and bibir rasa moist je..tak kering langsung..suka sangat..kalau untuk buat video lipstick swatches fyna selalu risau bibir akan kering lepas tu..ye lah apply2 di bibir..tangkap gambar...cuci balik.apply warna lain pula..sakitnya bibir..but this one alhamdulilah..

btw fyna ada buat tutorial menggunakan lip tint ni and lip matte (review coming soon) from Hansaegee Nature..





the video


ok lah kalau berminat boleh beli dengan Hansaegee Nature ye

RM62.00

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


Thursday, March 9, 2017

contour with PIXY powder! + WIN PIXY BEAUTY SET


assalamualaikum 

hi semua..ok kalini fyna nak review 1 bedak yang memang ramai orang guna and dah lama ada dalam pasaran malaysia. PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit.. 




Formula lengkapan sempurna ini menutup ketidaksempurnaan kulit sepenuhnya untuk kemasan yang tahan lama. Ia juga kaya dengan Minyak Squalene untuk menghindarkan kekeringan kulit.

Formula Pencerahan Dua Cara:
Menggabungkan Bedak Pemutihan Semula Jadi, Derivatif Vitamin C dan tabir suria.
Melindungi kulit daripada sinaran matahari (SPF 15) dan menjadikan kulit lebih cerah.
Diuji secara klinikal.



di datangkan dengan 5 pilihan warna


ha mesti ramai pernah dengar and pakai kan..bedak mula2 fyna beli ialah PIXY ni la hehe masa tu fyna baru lepas diploma around 22 tahun kot then tengok kawan fyna makeup flawless gila..fyna tanya lah dia pakai foundation apa..dia kata bukan foundation..bedak je..and start dari haritu berkotak2 bedak PIXY fyna guna..yang bestnya ia memang mencerah dan memflawless kan kulit..so kalau ada parut ke apa..dont worry..pakai je bedak ni terus comey..

bedak PIXY ni boleh di pakai 2 cara..basah atau pun kering..fyna suka guna cara basah sebab kemasannya lebih teserlah dan kulit tiba2 jadi flawless hihi..plus ianya cepat..senang lah dengan fyna yang selalu rushing ni..tak payah guna banyak benda untuk nampak flawless.see hehe



ok ini muka fyna tampa any foundation or powder..fyna just lukis kening and apply sikit makeup mata..kalau tengok kulit fyna ada masaalah parut.pores dan juga eyebag/dark circle


tada! ini muka fyna lepas guna sapuan basah dari PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit..fyna guna code natural white..hehe nanpak flawless tak? hehe




ok now fyna nak ajar pula macam mana nak buat contour / shading / highlight dengan menggunakan just powder dari pixy..ha korang tak perlu dah nak beli banyak benda..powder pun dah cukup


shading


1st fyna guna warna paling gelap iaitu tropical beige untuk buat shading
caranya..ambil span..oleskan sedikit bedak PIXY code tropical beige
apply di rahang 
tepi hidung
rahang
dahi


kemudian guna span tadi juga and blend blend blend bagi nampak natural
see the result =) muka lebih nampak tirus kan




highlight


ok selalunya highlight ni untuk buatkan wajah lebih berdimensi dan menonjol kan struktur wajah kita..kalau buat dengan powder nampak lebih natural

ok 1st fyna akan ambil span yang di sediakan dan apply warna lebih cerah iaitu bedak PIXY code white cream
fyna apply di titik wajah iaitu tulang pipi
hidung
dagu
dahi


kemudian guna span tadi juga dan blend blend blend
ok nampak muka lebih bersegi kan?



ini look fyna yang dah siap..fyna apply sedikit blusher untuk nampak comey sikit hehe


ha macam mana? senang kan?..so apa lagi..korang boleh la cuba nanti ye

GOOD NEWS!

jom join CONTEST PIXY SEMPURNAKAN KU untuk memenangi PIXY BEAUTY SET YANG BERNILAI RM100!

https://www.facebook.com/PixyMalaysia/app/715069391999534/

CARANYA 



ke youtube fyna : https://youtu.be/xk4rWciIxYk

di ruangan komen : lengkapkan ayat "PIXY SEMPURNAKANKU"

CONTOH

PIXY SEMPURNAKAN KU dengan menghilang kan segala kekurangan di muka dengan hanya 1 sapuan.magic!

CONTEST END : 16 MAC 2017


harga 

Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit
regular : RM19.90 refill : RM 11.90

PIXY Ultimate Makeup Cake
regular : RM24.90 refill : RM 14.90


product pixy boleh di dapati di
watson, guardian, AEON, Econsave, Giant, dan beberapa kedai terpilih



PIXY BB Cream Bright Fix 
RM19.90

hanya di jual di senarai Watson di link ini

Friday, February 24, 2017

Regenerist Miracle Duo

assalamualaikum..hi! 

bila ditanya umur fyna.." im 31 now "
" wow you look young " itulah yang selalu fyna dengar hehe
but honestly bila dah umur 31 ni banyak yang kena jaga terutamanya garis-garis tua..oh noo..scary kan?

ok now tengok pada kulit kita..ada tak garisan halus di mata? bibir? emm? if ada itulah tanda-tanda tua tau

sini fyna nak share makanan yang mengurangkan anti aging


selain makanan untuk dalaman..luaran juga kita kena jaga..so why not try  the world’s most trusted skin care brands, Olay.fyna dah google and honestly ramai yang suka dengan Olay skincare so why not fyna try kan?Olay Regenerist adalah pilihan fyna..nak tahu kenapa? ok jom baca seterusnya




Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence




World’s #1 Facial Skin Brand, Olay memperkenalkan kejayaan seterusnya dalam pembaharuan sel kulit Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence.Ia direka untuk meningkatkan penembusan anti -penuaan dan untuk meningkatkan metabolisme sel kulit dengan pembaharuan yang menakjubkan, kulit muda akan kelihatan sehingga 10 tahun lebih muda. Dengan satu titisan akan memperbaharui berjuta sel-sel permukaan dan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan , liang dan menganjalkan kulit. auto-dropper yang unik akan  memastikan jumlah essence yang diperlukan dalam setiap sapuan.


cara guna :
Guna dua kali sehari selepas toner dan sebelum serum dan pelembap. Buka penutup botol dan tekan butang pam untuk essence masuk ke dalam dropper. Keluarkan dropper dan tekan pump untuk mengeluarkan essence. elakkan kawan mata dan bibir .Ketatkan penutup selepas digunakan. Untuk hasil yang memuaskan, guna dua pam dos setiap penggunaan.


fyna akan titikan di dahi..pipi..and hidung then just sapu lembut dengan jari..and then pat pat sampai menyerap..ia tak ambil masa lama pun sebab ianya cepat menyerap


my skin jadi semakin anjal

so far fyna suka this Olay Regenerist Miracle Boost and tak sabar nak tunggu result selepas sebulan




Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream





Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream telah memenangi anugerah jualan terbaik dalam krim anti penuaan. Ia adalah hasil daripada lebih 50 tahun penyelidikan Olay dirumuskan paling teliti dengan Amino-Peptide Complex dan Hydra-Firming Complex  untuk menaikkan kulit, mengganjal mengukir wajah anda untuk kulit yang kelihatan lebih muda.



cara guna
Guna hujung jari.. urut perlahan pada muka dan leher dalam gerakan membulat ke atas, beri tumpuan kepada kawasan-kawasan seperti dahi dan garis rahang , yang memerlukan lebih sokongan..


fyna suka sangat texturenya yang ringan..sangat sesuai if korang yang oily skin macam fyna..cepat menyerap dan muka akan jadi lebih glow..walaupun kulit fyna oily..tapi this Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ni tak buatkan kulit fyna berminyak..malah ianya buatkan kulit fyna lebih lembab dan lembut


see the different?
belah kiri fyna apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ..kulit fyna lebih anjal dan glow..yes dengan satu sapuan akan dapat result serta merta




Olay Regenerist Revitalising Night Cream



menyediakan kelembapan yang mendalam pada waktu malam untuk memperbaharui lapisan permukaan kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan supaya bangun dengan kulit yang kelihatan lebih muda pada waktu pagi.


cara guna
Dengan menggunakan jari anda, sapu secara rata ke atas kulit yang bersih ke seluruh muka dan leher setiap malam


fyna sangat sangat suka cream ni..lepas sapu di muka..muka akan rasa sangat2 lembut dan licin..kesan nya sangat2 cepat and honestly fyna tak habis2 pegang kulit fyna lepas sapu cream ni sebab kulit rasa lembut sangat hehe



sekarang dah 2 minggu fyna guna this range and honestly fyna terkejut dengan perubahan..my skin jadi lebih glow and skin tone lebih sekata.what i love the most is baunya yang sangat wangi! you know whens skincare yang bau lebih kepada herbs agak tak menyenangkan..but this one..i'm in love.the texture is great! light..cepat menyerap..just pat pat then ia akan terus menyerap

bagi fyna semua harus ada this Olay cream kerana ianya benar2 menjadi..insyaallah
ianya anti aging, mempunyai kelembapan yang maximum ..buatkan kulit jadi tegang..menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan wajah =)

untuk lebih info boleh ke



Monday, January 30, 2017

Hansaegee January Promotion Set


assalamualaikum hi semua.
Hansaegee Nature ada buat promotion set untuk bulan November ni tau..kalau beli set ni..jimat sikit duit hehe




so dalam video ni fyna ada tunjuk cara pakai set2 promotion

untuk beli boleh terus ke link ini http://hansaegee.com/shop/promotion-1.html


all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature

find me at :
email : fynahere7@gmail.com


Monday, January 23, 2017

skincare yang sangat lembut di kulit




assalamualaikum hi semua..bila dah menginjak umur 31 ni fyna sangat menitik beratkan skincare yang anti aging..supaya kulit muka lebih anjal dan tak ada garis-garis tua..

fyna sangat teliti dalam pemilihan skincare sebab fyna tak mahu rugi kalau tersalah beli dan guna..kita sebagai perempuan memang tidak asing lagi dengan kecantikan..jangan ambil mudah dengan sebarang product kecantikan ye..takut nanti rosak kulit

Olay is the only skincare yang fyna nampak sangat lembut di kulit dan beri kesan yang menakjubkan..banyak fyna baca testimoni dan alhamdulillah semuanya positif..Olay bukan sahaja untuk wanita dewasa ye..kalau boleh jaga kulit dari muda supaya tetap nampak awet muda and tak di mamah usia.kulit yang sihat bukan kulit yang putih ye..kulit yang sihat adalah yang glow soft dan lembut 

jom tengok kenapa range skincare dari Olay adalah yang paling terbaik

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence


World’s #1 Facial Skin Brand, Olay memperkenalkan kejayaan seterusnya dalam pembaharuan sel kulit Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence.Ia direka untuk meningkatkan penembusan anti -penuaan dan untuk meningkatkan metabolisme sel kulit dengan pembaharuan yang menakjubkan, kulit muda akan kelihatan sehingga 10 tahun lebih muda. 

Dengan satu titisan akan memperbaharui berjuta sel-sel permukaan dan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan , liang dan menganjalkan kulit. auto-dropper yang unik akan memastikan jumlah essence yang diperlukan dalam setiap sapuan


Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence adalah disyorkan untuk diguna bersama Olay’s most advanced Micro-sculpting Cream. Ianya harus digunakan selepas mencuci muka dan sebelum krim muka. Gabungan Miracle Boost Pre-essence dan Olay’s most advanced Micro-sculpting Cream bersama-sama untuk meningkatkan pembaharuan sel-sel permukaan dan memberi 2x lebih anti -penuaan penembusan aktif * ke dalam kulit . Hasilnya adalah , kulit muda menakjubkan dan kesan terbukti sehingga 10 tahun lebih muda


BIO SAINS dan TEKNOLOGI

Ahli-ahli sains Olay dan rakan penyelidikan mereka telah menggabungkan bioenergetic cellular alat dengan genomik, proteomic , dan contoh kulit manusia untuk mengenal pasti bahan-bahan anti -penuaan yang boleh mempercepatkan kesan anti -penuaan untuk manfaat lebih cepat, lebih ketara.
Niacinamide (Vitamin B3) : Meningkatkan permukaan metabolisme sel dan pembaharuan dan Mengurangkan kedutan.
Amino Peptide (molecule Pro- Collagen ): Membantu pembaikan kulit, Mengurangkan kedutan & Anjal
Lys Lastine (ekstrak semulajadi benih Dill ): Meningkatkan keanjalan kulit
OliveM ( Antioxidant dari Extract Olive ): Meningkatkan penembusan anti -penuaan bahan-bahan dan membantu melindungi kulit daripada kerosakan oksidatif *

* Berdasarkan in-vitro data



Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream


Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream telah memenangi anugerah jualan terbaik dalam krim anti penuaan. Ia adalah hasil daripada lebih 50 tahun penyelidikan Olay dirumuskan paling teliti dengan Amino-Peptide Complex dan Hydra-Firming Complex untuk menaikkan kulit, mengganjal mengukir wajah anda untuk kulit yang kelihatan lebih muda.


MANFAAT PRODUK
Formula ini membantu untuk -
Memperbaharui lapisan permukaan kulit kepada tekstur yang lebih halus dan mengecilkan liang pori
Mengurangkan garis-garis dan kedutan dengan kelembapan
Menyingkirkan kulit mati untuk kulit lebih licin
Menghidrat untuk membantu kulit yang lebih tegang dan anjal

KEPUTUSAN
Hari 1: Mengurangkan garis-garis halus dan meningkatkan kelembapan. Kulit terasa lebih licin dan cerah
Hari 14: kulit akan nampak ketara lebih tegang dan keanjalan kulit bertambah baik
Hari 28: mengembalikan kedutan wajah sehingga 10 tahun



TEKNOLOGI BIOSCIENCE SKIN CARE
Di formula dengan paling pekat iaitu Complex Amino -peptida untuk membantu memperbaharui sel-sel permukaan kulit
Di formula dengan OliveM mengandungi ekstrak minyak zaitun yang membantu menembus lebih cepat ke dalam kulit sehingga 10 lapisan
Di formula dengan Kompleks Hydra- Firming untuk membantu mengekalkan awet muda

CIRI PRODUK
Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream mempunyai rasa mewah dan cepat menyerap ke dalam kulit.



Olay Regenerist Revitalising Night Cream


menyediakan kelembapan yang mendalam pada waktu malam untuk memperbaharui lapisan permukaan kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan supaya bangun dengan kulit yang kelihatan lebih muda pada waktu pagi.


MANFAAT PRODUK
1. Memperbaharui lapisan permukaan kulit supaya kulit kelihatan muda
2. Mengurangkan garis halus & kedutan dengan kelembapan
3. Menyingkirkan kulit mati dan melicinkan kulit


TEKNOLOGI BIOSCIENCE SKIN CARE

Di formula dengan Kompleks Amino -peptide untuk membantu memperbaharui lapisan permukaan kulit

CIRI PRODUK

Olay Regenerist Revitalising Night Cream mempunyai rasa mewah dan cepat menyerap ke dalam kulit.

untuk lebih info boleh ke