Thursday, September 3, 2015

Hanaka Hyaluronic Acid Sleeping Pack EX




Hanaka Hyaluronic Acid Sleeping Pack EX 300ml


Dryness Out! Three Kinds Of Hyaluronic Acid, Whitening Vitamin C And Many Kinds Of Botanical Extracts; Aloe Vera, Camellia Cactus. Help Skin Drink Deep To Replenish Lost Moisture. It Creates Dewy Glowing Skin By Morning Without Wash.


Name : Hanaka Hyaluronic Acid Sleeping Pack EX 300ml
Capacity : 300ml
Shelf Life : 3 Years
For Skin : Hydrating
Skin Type : All Skin Type, Dry Skin

assalamualaikum.hye semua..harini fyna nak review 1 mask yang fyna 1st pakai terus suka.hehe..fyna baru pakai dalam 3 kali and selalunya sesuatu products fyna akan tunggu for a month untuk betul2 suka then baru review..but this one memang the best..fyna pernah try sleeping mask before..bangun pagi muka oily sangat..then akan naik jerawat kecil so start from that day fyna langsung tak sentuh any sleeping mask..fyna dapat sleeping mask ni dalam 3 minggu baru berani nak try..masa 1st fyna try fyna balik ke rumah pukul 1.30pagi then esok tu ada job makeup and fyna sangat2 letih..malas nak pakai any night cream pun..lepas cuci tengok ada jerawat kecil..alah tak apalah..kecil je..then fyna pakai toner then tengok this sleeping mask..dalam hati fyna...try je lah..masa sapu di muka..fyna rasa fresh sangat and sejuk...wah ni mesti tidur nyenyak ni..plus ianya langsung tak rasa heavy..rasa macam menyerap di muka but tak completely menyerap..paham kan maksud fyna? =) so the next day bangun pukul 6.15 nak subuh and send adik fyna ke sekolah..masuk bilik air tengok muka..amboi cerahnya muka..masa tu fyna tak ingat pun pakai mask..then ambil air usap ke muka..ehhh rasa lain..macam ada something..ohh baru teringat pakai sleeping mask..muka langsung tak berminyak..cerah and jerawat kecil tadi dah tak ada..waa macam magic! and muka fyna nampak fresh! langsung tak nampak penat..muka fyna oily tapi masa cuci muka fyna jadi lembab saja..terujanyaaaa rasa..so now..this sleeping mask is totally my fav..fyna akan pakai 2 kali seminggu..
so fyna sugestkan sleeping mask ni untuk bride yang selalu tidur tak cukup and nak nampak fresh and cerah time wedding or girls yang banyak kerja.selalu balik lewat..mask ni boleh buatkan korang relax..eh lelaki pun boleh pakai juga..just makesure cuci muka dulu ye..
apa yang fyna suka lagi ialah ianya murah and besar! fyna dah pakai 2minggu tak nampak luak pun mask ni hehe.maybe tahan 6bulan kot..or a year? hehe jimat kan??
harga | RM27.90

boleh dibeli di


Thursday, August 27, 2015

tutorial : Bridal Makeup Tutorial


assalamualaikum


video kalini fyna buat sebab ramai sangat suruh fyna buat makeup untuk pengantin so here you go..kalini fyna ft dengan my sis sebab my sis is a MUA too so her teknik sama je dengan fyna punya teknik.

siapa yang nak hire mimi boleh ke:
instagram : mimieuxmakeover

barang yang digunakan :

lens puffy 3 tone grey 
ig: bigmouth_lockers

amel fawz oil free moisturiser RM45

vacci pencil eyebrow SALE RM76.60

dermacolor RM115

real technique sponge RM35-40

vacci makeup base green SALE RM76.60

mac paint pot RM81

maybelline color tattoo sleek & spice RM30-40
watson/guardian

morphe brushes eyeshadow 35T - 35 color taupe palette RM100-150
instagram : yati3030

vacci pencil eyeliner black SALE RM8.20

estee lauder double wear foundation code sand RM145-155
sephora/parkson/jusco 

mac concealer palette in medium RM168

vacci Loose Powder No. 20 Natural Beige SALE RM71.30

sophie paris eyelash curler RM7.00

maybelline Volum Express Magnum Cat Eyes Mascara RM30-40
watson/guardian

elise 7154 fake eyelash RM7-10
IG : butikkelrinahof

Lancôme Grandiôse Mascara  ( - )
sephora/jusco/parkson

the balm mary lou manizer RM70-90
Sasa

sleek face contour kit RM59.50

vacci Blusher No. 320 Pure Pink SALE RM48.80
http://hansaegee.com/shop/make-up/blusher.html

mac studio fix powder nc30 RM135

mac lip liner spice RM90

stila stay all day liquid lipstick bellissima RM76
Sephora

mac pink plaid lipstick RM74

urban decay all nighter setting spray RM109
Sephora

_______________________________________


fyna tukar lipstick merah sebab fyna tak suka nude lips and pakai warna putih ala2 perantin gitu hihi

ok harap korang enjoy tutorial kalini

=)

Wednesday, August 26, 2015

natural + long lasting makeup

assalamualaikum


hi guys! kalini fyna nak tunjuk macam mana nak dapatkan long lasting makeup tapi guna barang sikit je and muka nampak natural

salah

orang cakap kalau nak bagi makeup tahan lama kena pakai banyak benda and kena apply makeup tebal2 so that bila peluh boleh lap and 1 layer hilang ada 1 lagi layer

betul

untuk bagi makeup tahan lama
1. apply product yang sesuai dengan kondisi kulit
2. apply product dengan secara minima
3. apply makeup yang "safe/mineral"  lebih buatkan makeup tahan lama dan tak menyumbat pori2
4. apply product yang nampak natural di muka

1. makeup base / primer
pilih makeup base / primer yang sesuai dengan kulit. makeup base / primer buatkan makeup lebih tahan lama

suggestion

fyna suggest guna makeup base / primer dari mineral..selain menjaga muka dari sebarang masalah macam jerawat and so on..ia akan menyihatkan kulit kita


Make Up Based No.10 Green

RM85.40
Special Price: RM76.80

vacci makeup base boleh kurangkan kulit berminyak...buatkan makeup tahan lebih lama..jika ada redness..makeup base ni akan hilangkan redness tu..buatkan kulit lebih cerah dan sekata..texturenya sangat light dan tak terlalu tebal so memang sesuai untuk kulit berminyak..tetapi juga sesuai untuk kulit kering and normal..so kalau jenis tak suka pakai foundation atau kulit dah cantik tapi tak suka bila lama2 kulit jadi berminya boleh pakai makeup base ni..
makeup base ni ada sedikit coverage so ia akan buatkan kulit jadi lebih flawless..cerah dan gebu

korang just pakai makeup base ni and ready to go

but if kalau kulit yang ada masaalah macam mana? kalau pakai makeup base saja tak cover masaalah tu
ok jangan risau/..lepas pakai makeup based..pakai powder..

2.  pakai twin cake powder / two way powder
twin cake powder / two way powder lain dengan loose powder atau pressed powder..sebab twin cake powder / two way powder lebih tebal sedikit..ianya adalah foundation+powder so 2 in 1

suggestion


Vacci Twin Cake 

RM86.40
Special Price: RM63.80

didatangkan dengan 3 warna
light beige
natural beige
sand beige

vacci twin cake sangat berbeza dengan twin cake powder / two way powder yang lain..texturenya lebih ringan and medium coverage..kalau nak kan lebih coverage korang boleh guna dengan span basah..baunya wangi and kalau mix dengan makeup base tadi..muka akan nampak lebih flawless..

kebanyakkan twin cake powder / two way powder yang fyna pernah pakai..bila lama2 kulit akan jadi gelap..and bila berpeluh jadi bercapuk..

but vacci twin cake ni sangat berbeza..warnanya langsung tak berubah walaupun korang berpeluh peluh..and lagi peluh lagi nampak natural

ok di sini fyna ada buat swatch 2 barang ni


vacci makeup based


vacci makeup based + vacci twin cake powder

red one fyna guna span basah 
black one guna span kering


ini result lepas fyna basahkan tangan dengan air sejuk and lap


fyna basahkan degan air suam pula



ini result lepas fyna lapkan air tadi

kalau tengok resultnya not bad kan..yang pakai dengan span kering lebih stay lama..so thats why fyna cakap kalau nak makeup tahan lama pakai sikit saja..fyna suggest pakai dengan span basah kalau time malam untuk lebih coverage tapi kalau nak nampak natural just pakai vacci makeup based and vacci twin cake powder dengan span kering..nampak lebih natural


tisu yang fyna lap hanya ada sedikit kesan walaupun fyna tonyoh2.selalunya kesan bedak ni bila kulit berminyak..ambil tisu.dapkan muka..kulit akan jadi normal balik..jangan sesekali dapkan lagi powder dekat muka..akan jadi cakey

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature







Tuesday, August 4, 2015

tutorial untuk dapatkan mata lebih besar

assalamualaikum




hi assalamualaikum




ini adalah tips dan cara untuk dapatkan wajah yang segar dan mata yang lebih segar dan besar

fyna suggest korang gunakan Lancome Génifique -Youth Activating Face & Eye Serum serum ini kerana ia boleh membuatkan kulit dan mata lebih berseri dalam 7 hari.

1.Lancôme 'Advanced Génifique' Youth Activating Concentrate 

fyna sugest face serum ini kerana ianya boleh membuatkan kulit lebih berseri dalam 7 hari.

didatangkan dengan botol kaca dan ada droper untuk memudahkan serum ini digunakan

1 drop dah cukup untuk buat kulit licin berseri.
serum ini mengandungi banyak kebaikan untuk kulit seperti keanjalan, garis halus.kedutan, perbaiki textur kulit..tona sekata, texturenya sangat ringan dan cepat menyerap

caranya..guna hanya 1 titis serum dan urut perlahan di muka dan leher

2. Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl™ Eye Illuminator Youth Activating Concentrate

untuk mendapatkan mata lebih segar dan cantik fyna suggest gunakan lancome eye serum light pearl

dalam 7hari kawasan mata akan nampak lebih anjal dan besar..bengkak mata akan berkurang dan garis halus juga akan berkurangan

didatangkan dengan botol kaca dan aplikator yang boleh berputar di kawasan mata sebanyak 360 darjah 

untuk aplikasi di mata..putar aplikator di hujung botol untuk dapatkan kuantiti yang mencukupi

mula dengan menyapu aplikator di bawah mata
kemudian ulang di bahagian atas mata

urut secara membulat bi bahagian bawah mata untuk kurangkan bengkak mata

urut secara zigzag disekitar bawah mata untuk kurangkan garis2 galus

sapu secara perlahan untuk serum ini menyerap

semua barang yang fyna gunakan adalah dari Lancome =)




Lancome Genifique Yeux Light-Pearl Microsite:

Lancome Malaysia’s Facebook: 

Lancome Malaysia’s Instagram:


Friday, July 3, 2015

tutorial : Prepare Face + Easy and Glowing MAkeup for Raya

assalamualaikum

hi semua




kalini fyna share 1 tutorial makeup time raya yang sangat  mudah..fyna tahu malam raya selalunya agak busy kan? kadang2 tidur lewat sebab nak kemas itu ini..sediakan itu ini..so esok pula kena bangun awal untuk solat raya dan layan tetamu.jadi muka nak nampak fresh lah kan?

tutorial kalini fyna mulakan dengan pemakaian masak..semua tahu mask memberi kesan serta merta kepada kulit wajah..jadi apa kata ambil 10minit untuk restkan muka..fyna suggest mask dari hansaegee nature sebab ini mask yang terbaik..ada 2 step..so korang  kena ikut step by step..after pakai mask ni muka korang akan terus glow and lembab

makeup tutorial kalini juga sangat mudah..fyna tahu tak semua mempunyai set lengkap alat makeup kan? so dont worry..fyna ada tunjuk cara yang mudah hanya menggunakan barang makeup yang sedikit sahaja..1 barang makeup boleh guna 3 cara..bagaimana? boleh tonton video fyna ye? =)


btw sekarang hansaegee nature sedang buat sale semperna raya so apa lagi..beli product yang fyna guna untuk tutorial kalini..so korrang pun boleh kekal fresh and cantik time raya nanti  =)

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature

Saturday, June 27, 2015

tutorial : soft,easy and healthy makeup

assalamualaikum

hi guys! fyna dapat banyak feedback dari mereka yang dah try barang dari Hansaegee Nature iaitu Vacci

so kepada yang dah try product Vacci mesti dah tahu keberkesanannya kan? kulit lebih sihat..nampak natural dan tahan lama

jadi fyna buat 1 video tutorial khas untuk pengguna setia product Vacci dari Hansaegee Nature 

soft and easy makeup..and fyna harap korang suka dengan tutorial ni =)


all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature

Thursday, June 25, 2015

Miss Hana Intensive Makeup Cleanser

assalamualaikum

for those yang suka pakai makeup macam fyna..mesti ada your fav ways untuk remove makeup kan? 
kalau nak diharapkan dengan pencuci muka kita jangan haraplah nak keluar segala makeup tu 100%

kulit fyna sensetif..if fyna tak remove makeup betul2..tiba2 esok tu akan naik jerawat =.=

so banyak jenis remover yang fyna guna.jenis air.oil.wet tissue..cleansing oil..but this one sangat2 lain

what i like about this?

Miss Hana Intensive Makeup Cleanser



Botanical extracts with multi-gentle skincare ingredients. Completely remove make-up x deep cleansing x soften cuticle x nourish repairing at once. Easily remove stubborn of waterproof make-up. After applying it, feeling refresh and moisturized, makes your skin glossy shine and back to the perfect condition.


Ingredients

Paraffin oil, Hydrogenated Vegetable Oil, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Beeswax, Synthetic Carnauba Wax, Cetyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Phenoxyethanol, Bisabolol, Tocopheryl Acetate, Caprylic /Capric Triglyceride, Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum.
How To Use
Remove the make-up and impurity from skin. Soften and condition the facial skin at once. 
Take Note 
1. Please close the cap tightly after use.
2. Please keep in a dry and cool place that is out of the reach by children.
3. If feeling unwell of sensitive after use, please stop using immediately.
4. Please note the cleanser texture may not different due to the environment, but it doesn't affect the quality.
5. Could use it on damp hands or face. 



makeup cleanser ni tak ada bau and texturenya light..berminyak buat apply di kulit..macam apply pelembab lah pula hehe








apa yang fyna suka dengan cleanse ni ialah..guna sikit je dah memadai..habis semua makeup keluar.yang waterproof pun senang saja keluar.

before ni fyna suka pakai cleansing oil..but fyna cuma tak suka bila muka rasa berminyak if tak cuci dengan pencuci muka 

but this one..kadang2 fyna keluar..nak solat..aduhhh lupa pula bawak pencuci..so fyna just guna cleanser ni..ambil sikit then apply di muka..massage pelan2..even mascara pun just tarik2 guna jari je..then ambil tisu lap semua makeup.tada! totally bersih! and then cuci muka dengan air..bila lap muka rasa lembab sangat..and tak berminyak! waaaahh! sukaaa sangat2

act boleh je just lap dengan kain atau tisu tapi fyna lebih suka cuci dengan air juga hihi..kononya nak kasi betul2 bersih la kan..lepas dah cuci muka semua.nak apply makeup balik..dah tak rasa nak pakai pelembab dulu sebab kulit dah lembab 

before fyna guna cleansing remover lain muka akan a bit dry lepas tu.so sejak pakai remover ni..kulit dah tak dry walaupun lupa pakai pelembab

so far fyna suka sangat dengan makeup cleanser ni..different dari yang fyna pernah guna sebelum ni

harga | RM RM69.90 | 250g





Sunday, June 21, 2015

review : Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ 40ml

assalamualaikum








[ Description ]
One of the best seller of Klairs. Klairs Illuminating Supple Blemish Cream can be a multi-functional skin care and make up product due to the effects of whitening , anti-wrinkle care and protecting skin from sunlight that occurs stimulation on the skin. This BB cream is upgraded with adding hyaluronic acid adds moisturising effectiveness and Sebum control powder keeps skin soft even T-zone area, and naturally applied and fit to all skin color of male and female.

Since BB Cream is not a Skin Care product
The ingredients that compose the product can be burden to our skin. Starting this concern, Klair's came up with great quanlity of BB Cream t o minimize irritation to the skin by developing unique formula that trouble and sensitive skin type can feel free to use.

Suitable For any skin type tone, Klairs unique smart color system.
Without covering the origibal skin tone, Klair's Illmuninating supple blemish cream pulls out the natural beauty of individual skin tone. Decrease the white base which causes the heavy weariness of BB Cream, tone out the skin to natural and healthy looking skin.

Contains water tank Hyaluronic Acid, adding to three multi-function.
Smart BB cream recognized for not only the sun protection effect but also brightening and wrinkle improvement. Additionally added Water tank component Hyaluronic Acid enables deep moisturizing effect.

SPF40 PA++ Complete Coverage of, All spectrum of UV rays!
Save 5 minutes in the busy morning by using Klair's Illmuninating supple blemish cream. Replacement of primer and finishing powder, Klair's Illuminating supple blemish cream Contains sebum control powder that maintains makeup from morning to the afternoon.

Three Strengths Of Klair's Illuminating Supple Bleamish Cream
1. Fits naturally from dark skin tone to light skin tone.
2. Blend in well to the skin even after applied adequate amount. (Cand be reapplied during the day of sun protection)
3. Does not worsen the trouble skin.

[ Suitable For ]
- Need to correct the redness due to skin trouble.
- Afraid to wear makeup because of the dry skin.
- Wants to cover up the pore without using the primer.
- Look for natural and simple make up instead of heavy make up.

[ How to Use ]
1. Apply after basic skincare routine.
2. Blend evenly with fingertips and gently pat into skin.
 









sejak ada massalah jerawat yang agak teruk haritu..fyna dah tak pakai foudation dah..ye lah..kulit tak falwles..nak flawless kena pakai foundation..but bila pakai foundation selalu kadang2 kulit akan naik problem..so masa naikjerawat terk haritu..but still nak keluar rumah tak confident dengan bare face,..so cari alternative lain untuk cover jerawat and scar ialah bb cream..banyak bb cream yang fyna try..dari tahun lepas rasanya ada lah 2 atau 3 kali pakai foundation hehe sebab dah jatuh cinta dengan bb cream..rasa lebih ringan

so baru ni fyna try 1 bb cream iaitu 

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ 40ml

love :
  • yellow beige color! sangat susah nak cari bb cream warna ke arah yellow tone ok..selalunya more tu pink tone
  • buatkan kulit sedikit cerah natural
  • suka design yang simple
  • bau wangi
  • suka pakaging yang simple..senang di bawa and tube yang kecil.boleh control amont yang kita mahu
  • ada spf40
  • mencerahkan muka.
  • boleh tutup pores
  • ia juga boleh glowkan muka
  • powdery finish
  • sesuain utuk kulit yang sensetif

hate :
  • boleh cover spot sikit saja..but i dont really mind
  • untuk oily skin..hanya tahan around 4jam saja

tips:

  • selalunya untuk oily skin..susah nak cari bb cream yang boleh control oil..but this bb cream control oil quite ok juga..so untuk tahan lama..apply sedikit powder
  • kalau kulit kering..sangat2 sesuai and if korang yang kerja dalam office..air cond..sangat2 sesuai..ia akan buatkan makeup tahan lama and glowing sepanjang hari


after 4 hours..nampak berminyak di t zone..my pores tak tutup..tapi boleh la cover sikit kan..and tak rasa heavy di muka..kalau nampak berminyak boleh ambil tisu or blotting paper..lap di tempat berminyak


more info
website : www.nattacosme.com

psst : jangan lupa guna baucer di atas ye bila shooping di www.nattacosme.com =)