Sunday, September 17, 2017

Easy Pink Doll Makeup tutorial






assalamualaikum hi semua.kalini fyna nak review 1 matte lipstick dari hansaegee .. sekarang kan memang trend matte lipstick..tapi kebanyakkan lipstick matte sekarang ni boleh buatkan lips dry..betul tak?


ok jom tengok details pasal this Vacci Lipstick Matte









Type: Lipstick 
Use: Lips 
Volumes: 3.5g

[Special feature] 
Lipstick matte that softly melts and adheres onto lips turning lips smooth and moist,and completes the lips lively by giving vivid and attractive color. High moisture effect and long-lasting fix texture.

Ingredients like Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E help to maintain moisture and attractive lips. Overcomes the dryness.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.

* Vivid Color

* Moisturizing

* Long lasting matte type

[Main Ingredients] 
Macadamia Ternifolia Seed Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Rosa Canina Seed Extract,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Mineral Oil,Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How to Use] 
It can give natural look by touching up by tapping around the inside of lip line,and apply all over the lip line for vivid lip color.


didatangkan dengan 6 warna yang sangat cantik..fyna suka dengan lipstick ni sebab 

1. ianya velvet matte..so ianya tak matte sangat which is buatkan lips nampak moist..but korang boleh kemam dengan tisu supaya nampak matte

2. ia tidak ada tarikh luput kerana ianya adalah mineral

3. ia tak buatkan lips fyna dry walaupun pakai dari pagi ke malam

4. tahan lama

5. warnanya sangat pigminted so korang boleh pakai sikit untuk warna soft or korang boleh pakai full untuk nampak vogue git

6. tak lekat di gelas kalau minum

7. buatkan bibir jadi munggil 

8. tak gelapkan bibir walaupun pakai berhari2

























Friday, April 21, 2017

Korean Makeup + Faux Freckles + lip tint swatches/review


assalamualaikum hi semua

harini fyna excited nak tunjuk korang 1 lip tint yang menjadi fav fyna lately..fyna suka lip cream matte yang menjadi trend sekarang ni tapi bila pakai selalu bibir fyna jadi kering..kalau tak cuci betul2 bibir jadi gelap hmkalau tengok orang korea..diorang lebih suka pakai liptick yang nampak moist and gloss and natural di bibir kan? so harini fyna nak share product terbaru dari Hansaegee Nature iaitu Vacci Lipstick Tint 


fyna suka the packaging..sangat cute! pink and putih my fav color hehe

Tint lipstick that softly melts and adheres to lips,turning lips smooth and moist,and completes the lips lively by giving natural rosy pink glow.
Tint lipstick with smooth applying vivid color formation.
Ingredients like Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E help to maintain moisture and attractive lips. Overcomes the dryness.

Furthermore, the natural oil ingredients of the lipstick make the lips wet and lively as do treatments.

*Long lasting matte type
* Moisturizing
* Vivid Color

[Main Ingredients] 
Macadamia Ternifolia Seed Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Rosa Canina Seed Extract,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Mineral Oil,Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, and ect.

[How to Use] 
It can give natural look by touching up by tapping around the inside of lip line,and apply all over the lip line for vivid lip color.


didatangkan dengan 6 warna yang sangat2 cantik


















so far fyna suka gilaa..1st sebab bau dia yang memang wangi manehh gitu..cap lip tint ni agak ketat so tak la asyik tercabut and kotorkan handbag.love! warna lip tint ni 1st layer soft je but korang boleh pakai berlayer2 untuk dapatkan warna yang korang suka..kalau suka terang apply je banyak2 hehe..long lasting! selalunya lip tint akan keringkan bibir sebab nak long lasting punya pasal kan? ha ni tak..moist tapi still tahan lama..lap banyak kali pun still merah je bibir..nampak macam natural gitu..suka sangat! fyna pakai malam then tonyoh2 tak keluar then tidur..esok pagi tengok muka comey je sebab bibir pink natural .hehe seronok pula tengok..tak lah nampak pucat je kan..this one boleh juga apply as a base sebelum nak letak lip matte lain sebab ianya melembabkan bibir juga..selain boleh buatkan bibir cantik..ianya juga boleh merawat bibir sebab 1st ianya mineral..2nd mengandungi pelbagai kandungan yang terbaik seperti Rose hip seed oil,Avocado oil,Macadamia seed oil,Apricot seed oil and Vitamin E.. baru2 ni fyna puasa..selalunya bibir akan kering sebab kurang air kan? ha fyna guna lip tint ni sikit je..apply kat bibir..dap dap and bibir rasa moist je..tak kering langsung..suka sangat..kalau untuk buat video lipstick swatches fyna selalu risau bibir akan kering lepas tu..ye lah apply2 di bibir..tangkap gambar...cuci balik.apply warna lain pula..sakitnya bibir..but this one alhamdulilah..

btw fyna ada buat tutorial menggunakan lip tint ni and lip matte (review coming soon) from Hansaegee Nature..





the video


ok lah kalau berminat boleh beli dengan Hansaegee Nature ye

RM62.00

all the product korang boleh beli dengan hansaegee nature 
Email Address: hansaegeenature@gmail.com | sales@hansaegee.com
Instagram page: hansaegeenature


Thursday, March 9, 2017

contour with PIXY powder! + WIN PIXY BEAUTY SET


assalamualaikum 

hi semua..ok kalini fyna nak review 1 bedak yang memang ramai orang guna and dah lama ada dalam pasaran malaysia. PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit.. 




Formula lengkapan sempurna ini menutup ketidaksempurnaan kulit sepenuhnya untuk kemasan yang tahan lama. Ia juga kaya dengan Minyak Squalene untuk menghindarkan kekeringan kulit.

Formula Pencerahan Dua Cara:
Menggabungkan Bedak Pemutihan Semula Jadi, Derivatif Vitamin C dan tabir suria.
Melindungi kulit daripada sinaran matahari (SPF 15) dan menjadikan kulit lebih cerah.
Diuji secara klinikal.



di datangkan dengan 5 pilihan warna


ha mesti ramai pernah dengar and pakai kan..bedak mula2 fyna beli ialah PIXY ni la hehe masa tu fyna baru lepas diploma around 22 tahun kot then tengok kawan fyna makeup flawless gila..fyna tanya lah dia pakai foundation apa..dia kata bukan foundation..bedak je..and start dari haritu berkotak2 bedak PIXY fyna guna..yang bestnya ia memang mencerah dan memflawless kan kulit..so kalau ada parut ke apa..dont worry..pakai je bedak ni terus comey..

bedak PIXY ni boleh di pakai 2 cara..basah atau pun kering..fyna suka guna cara basah sebab kemasannya lebih teserlah dan kulit tiba2 jadi flawless hihi..plus ianya cepat..senang lah dengan fyna yang selalu rushing ni..tak payah guna banyak benda untuk nampak flawless.see hehe



ok ini muka fyna tampa any foundation or powder..fyna just lukis kening and apply sikit makeup mata..kalau tengok kulit fyna ada masaalah parut.pores dan juga eyebag/dark circle


tada! ini muka fyna lepas guna sapuan basah dari PIXY UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit..fyna guna code natural white..hehe nanpak flawless tak? hehe




ok now fyna nak ajar pula macam mana nak buat contour / shading / highlight dengan menggunakan just powder dari pixy..ha korang tak perlu dah nak beli banyak benda..powder pun dah cukup


shading


1st fyna guna warna paling gelap iaitu tropical beige untuk buat shading
caranya..ambil span..oleskan sedikit bedak PIXY code tropical beige
apply di rahang 
tepi hidung
rahang
dahi


kemudian guna span tadi juga and blend blend blend bagi nampak natural
see the result =) muka lebih nampak tirus kan




highlight


ok selalunya highlight ni untuk buatkan wajah lebih berdimensi dan menonjol kan struktur wajah kita..kalau buat dengan powder nampak lebih natural

ok 1st fyna akan ambil span yang di sediakan dan apply warna lebih cerah iaitu bedak PIXY code white cream
fyna apply di titik wajah iaitu tulang pipi
hidung
dagu
dahi


kemudian guna span tadi juga dan blend blend blend
ok nampak muka lebih bersegi kan?



ini look fyna yang dah siap..fyna apply sedikit blusher untuk nampak comey sikit hehe


ha macam mana? senang kan?..so apa lagi..korang boleh la cuba nanti ye

GOOD NEWS!

jom join CONTEST PIXY SEMPURNAKAN KU untuk memenangi PIXY BEAUTY SET YANG BERNILAI RM100!

https://www.facebook.com/PixyMalaysia/app/715069391999534/

CARANYA 



ke youtube fyna : https://youtu.be/xk4rWciIxYk

di ruangan komen : lengkapkan ayat "PIXY SEMPURNAKANKU"

CONTOH

PIXY SEMPURNAKAN KU dengan menghilang kan segala kekurangan di muka dengan hanya 1 sapuan.magic!

CONTEST END : 16 MAC 2017


harga 

Pixy UV Whitening Two Way Cake – Perfect Fit
regular : RM19.90 refill : RM 11.90

PIXY Ultimate Makeup Cake
regular : RM24.90 refill : RM 14.90


product pixy boleh di dapati di
watson, guardian, AEON, Econsave, Giant, dan beberapa kedai terpilih



PIXY BB Cream Bright Fix 
RM19.90

hanya di jual di senarai Watson di link ini

Friday, February 24, 2017

Regenerist Miracle Duo

assalamualaikum..hi! 

bila ditanya umur fyna.." im 31 now "
" wow you look young " itulah yang selalu fyna dengar hehe
but honestly bila dah umur 31 ni banyak yang kena jaga terutamanya garis-garis tua..oh noo..scary kan?

ok now tengok pada kulit kita..ada tak garisan halus di mata? bibir? emm? if ada itulah tanda-tanda tua tau

sini fyna nak share makanan yang mengurangkan anti aging


selain makanan untuk dalaman..luaran juga kita kena jaga..so why not try  the world’s most trusted skin care brands, Olay.fyna dah google and honestly ramai yang suka dengan Olay skincare so why not fyna try kan?Olay Regenerist adalah pilihan fyna..nak tahu kenapa? ok jom baca seterusnya




Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence




World’s #1 Facial Skin Brand, Olay memperkenalkan kejayaan seterusnya dalam pembaharuan sel kulit Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence.Ia direka untuk meningkatkan penembusan anti -penuaan dan untuk meningkatkan metabolisme sel kulit dengan pembaharuan yang menakjubkan, kulit muda akan kelihatan sehingga 10 tahun lebih muda. Dengan satu titisan akan memperbaharui berjuta sel-sel permukaan dan membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan , liang dan menganjalkan kulit. auto-dropper yang unik akan  memastikan jumlah essence yang diperlukan dalam setiap sapuan.


cara guna :
Guna dua kali sehari selepas toner dan sebelum serum dan pelembap. Buka penutup botol dan tekan butang pam untuk essence masuk ke dalam dropper. Keluarkan dropper dan tekan pump untuk mengeluarkan essence. elakkan kawan mata dan bibir .Ketatkan penutup selepas digunakan. Untuk hasil yang memuaskan, guna dua pam dos setiap penggunaan.


fyna akan titikan di dahi..pipi..and hidung then just sapu lembut dengan jari..and then pat pat sampai menyerap..ia tak ambil masa lama pun sebab ianya cepat menyerap


my skin jadi semakin anjal

so far fyna suka this Olay Regenerist Miracle Boost and tak sabar nak tunggu result selepas sebulan




Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream





Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream telah memenangi anugerah jualan terbaik dalam krim anti penuaan. Ia adalah hasil daripada lebih 50 tahun penyelidikan Olay dirumuskan paling teliti dengan Amino-Peptide Complex dan Hydra-Firming Complex  untuk menaikkan kulit, mengganjal mengukir wajah anda untuk kulit yang kelihatan lebih muda.



cara guna
Guna hujung jari.. urut perlahan pada muka dan leher dalam gerakan membulat ke atas, beri tumpuan kepada kawasan-kawasan seperti dahi dan garis rahang , yang memerlukan lebih sokongan..


fyna suka sangat texturenya yang ringan..sangat sesuai if korang yang oily skin macam fyna..cepat menyerap dan muka akan jadi lebih glow..walaupun kulit fyna oily..tapi this Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ni tak buatkan kulit fyna berminyak..malah ianya buatkan kulit fyna lebih lembab dan lembut


see the different?
belah kiri fyna apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ..kulit fyna lebih anjal dan glow..yes dengan satu sapuan akan dapat result serta merta




Olay Regenerist Revitalising Night Cream



menyediakan kelembapan yang mendalam pada waktu malam untuk memperbaharui lapisan permukaan kulit dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan supaya bangun dengan kulit yang kelihatan lebih muda pada waktu pagi.


cara guna
Dengan menggunakan jari anda, sapu secara rata ke atas kulit yang bersih ke seluruh muka dan leher setiap malam


fyna sangat sangat suka cream ni..lepas sapu di muka..muka akan rasa sangat2 lembut dan licin..kesan nya sangat2 cepat and honestly fyna tak habis2 pegang kulit fyna lepas sapu cream ni sebab kulit rasa lembut sangat hehe



sekarang dah 2 minggu fyna guna this range and honestly fyna terkejut dengan perubahan..my skin jadi lebih glow and skin tone lebih sekata.what i love the most is baunya yang sangat wangi! you know whens skincare yang bau lebih kepada herbs agak tak menyenangkan..but this one..i'm in love.the texture is great! light..cepat menyerap..just pat pat then ia akan terus menyerap

bagi fyna semua harus ada this Olay cream kerana ianya benar2 menjadi..insyaallah
ianya anti aging, mempunyai kelembapan yang maximum ..buatkan kulit jadi tegang..menganjalkan kulit dan menghilangkan kedutan wajah =)

untuk lebih info boleh ke