Thursday, September 11, 2014

Squeem - The Perfect Waist

assalamualaikum

hye guys! 

heheh fyna kan selalu makeupkan pengantin..so pengantin ni kalau nak nampak badan berlekuk2 cantik memang akan pakai korset hehe

baru lah baju tu terletak cantik kan?

kadang2 fyna tengok berpeluh2 si pengantin tu sebbab kan korset ni.kasihannn

ok jangan risau..ni fyna ada 1 korset yang selesa sangat..so para pengantin..anak dara or emak2 pun boleh guna








Description:
Instant hourglass figure!
Featured on Martha Stewart TV Show!
Slims and flattens waist instantly
Helps lose weight
Helps post partum recovery for mothers too




syoknya kalau pinggang memang macam ni kan? hehehe



luaran texture macam getah


ok ini bahagian dalam..ianya kain..so bila kain..korang tak akan rasa panas and sakit bila pakai..sangat2 lembut kainnya

kalau jenih getah semua..fyna pakai pun berpeluh2.so far bila pakai ini rasa selesa je

tips fyna
sebelum wedding..kalau boleh sebulan sebelum pakai korset ni hari2 untuk biasakan badan kita..so bila time wedding tak lah tegak je kan hehe

untuk yang tak kahwin lagi or anak dara,,if amalkan,badan akan cantik..pinggang akan ramping insyallah

mak fyna memang suruh fyna pakai awal..kata mak nanti kahwin tak payah dah pakai..sebab cutting dah cantik =D

_________________________________________

harga | MYR 199.00

ig : @supermodels_secrets

Whatsapp/SMS/Viber 0162801990 or LINE/Wechat/Kakaotalk Supermodel2u. 
Email: talk2us@supermodels-secrets.com 
visit our store @ SS15 Subang Jaya!





*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

Wednesday, September 10, 2014

fyna makan di mana? | Restaurant Pen Mutiara Penang

assalamualaikum

hye guys! i loveee food! fyna memang suka makan..nyum nyum
and suka juga explore tempat baru..memang wajib pergi ke tempat baru untuk celebrate atau makan 1 family..bila berkumpul ramai2..adik2 pulang..susah nak kumpul ramai2..jadi bila semua dah pulang..masanya untuk makan di luar heheeh

masa fyna ikut adik fyna photoshoot pre wedding cust dia..fyna ada berbual pasal apa makanan sedap di penang ni ye?..and mereka suggestkan Restaurant Pen Mutiara Penang

google punya google memang ramai kata sedap

kalau nak pergi makan KARI KEPALA IKAN ..di Restaurant Pen Mutiara Penang lah sedap!

ayah fyna memang fav lah kari kepala ikan ni..

ok 
Restaurant Pen Mutiara Penang ada 2 branch
bayan lepas and butterworth,,,

jadi fyna ke butterworth saja sebab dekat..dalam 1jam je

niat di hati nak makan kari kepala ikan dalam aircond..sebab Restaurant Pen Mutiara Penang ni ada 2 side..tak aircond and aircond hehe,,bukan apa.bila bawa parents nak lah mereka selesa ye tak?

tapi kecewa sebab mereka kata tempat aircond untuk 8 orang ke atas saja..ok fine! =.=

ramai kata kena reserved..so fyna pun call lah..act ta payah pun call sebab di butterworth tak ramai orang..kalau kat bayan lepas maybe kena reserved

ok jom tengok menu yang kiteorang makan


kari kepala ikan
masyallah memang sedap! ikan pun lembut..kari tak berlemak sangat..sedap gila! memang sedap!



sotong goreng tepung
susah nak cari sotong yang digoreng macam ni..selalu kan jumpa bukan sotong goreng tepung tapi jumpa cucur sotong..bulat2 haha..tapi yang ni sedap.rapuh..sedap..sedap!


kailan ikan masin..sedap..tak masin sangat and sedap lah


kerabu pelam
sedap juga..cuma pelam macam lembek sikit


 telur bistik
ok lah.sedap juga


prawn butter tak jadi hahah
rapuh dah tapi macam hanggit sikit 

and fyna order air tembikan 1 jug

total RM150.00




so far puas hati..tempat ok..selesa..makanan pun cepat juga sampai.. cuma mereka hidangkan makanan dalam pinggan kecik..so bila nak ambil lauk..tumpah2 haih!

so kalau korang nak makan kari kepala ikan..datang lah sini..sedap sangat karinya..puas hati!

more info




Tuesday, September 9, 2014

review : OST Original Pure Vitamin C20 Serum

assalamualaikum

hye guys! so kalini fyna nak review serum yang fyna guna..
korang pun tahu serum ni banyak kebaikan..dalam 1 botol ada banyak benefit..sebab tu semua orang wajib ada 1 serum

so kalini fyna nak review pasal




OST Original Pure Vitamin C20 Serum

OST Original Pure Vitamin C20 Serum
[ Description ]
Faster vitamin C effect with added peeling function. Combine 20% L-ascorbic Acid with natural antioxidants to help prevent premature signs of aging. Protect, soften and moisturise your skin.
[ How to Use ]
1. After cleansing and toning, apply 2-3 drops gently all over face everyday night as Serum. 
    Recommend to use at night. Applying sunblock is essentially needed during daytime.
2. Slight stimulus may be experienced at the first time to use Vitamin C 20 Serum. 
    Mixing with several drops of serum and toner makes your skin refresh without sticky feeling.
3. Afterwards, apply lotion and cream as your daily skincare routine.
* Sediment might occur in the bottle neck and the bottom but it is safe to use. 
   Browning liquid is natural phenomenon of highly concentrated pure Vitamin C.
[ Ingredient ]
Water, Ascorbic Acid, Sodium Lactate, Butylene Glycol, Glucose, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hyaluronate, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Methylparaben, Diethoxyethyl Succinate, Phenoxyethanol, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Xanthan Gum, PEG-180, Gluconolactone, Alcojol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Beta-Glucan, Rosa Davurica Bud Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Zinc PCA, Panthenol, Niacinamide, Carthamus Tinctorius (Safflower) Flower Extract, Glycerin, Tocopheryl Acetate, Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Ubiquinone, Diisopropyl Adipate
[ Size ]
 30ml





review

masa 1st terima serum ni..memang teruja..then nampak pula buah oren..hehe semua tahu oren ni banyak vitamic c..so memang bagus gila dengan kulit..so fyna dah guna and apa yang fyna rasa
1st baunya memang macam buah oren..pure oren
warna pun oren hehe
texturenya likat
so bila apply..aka rasa lekit sikit..but dont worry ianya cepat menyerap


seminggu fyna guna..fyna tak nampak perubahan pada pores..but kulit fyna sedikit cerah and black head memang hilang..ada part yang memang susah black head nak keluar..but lepas pakai serum ni..black head tu jadi lembut..senang je keluar hehee

tapi lama2 kulit fyna naik jerawat pula..tak tahu kenapa..so fyna jarak kan pemakaian..seminggu sekali..so far kulit dah tak naik jerawat..fyna suka sebab ianya buat kan kulit fyna cerah hehe .and skin fyna agak tegang sikit..but lembut..biasalah dah nak 30 an ni tak mahu ada kendur2 hihi
.lain2 benefit fyna belum rasa..maybe soon

harga

RM99.00  
sale RM79.20

btw this sept natta cosme buat sale
so banyak barang yang dah turun harga..ada makeup..skincare ..body care..supliment..hair

_____________________________________________

more info/belian korang boleh terus ke 

website :http://www.nattacosme.com/
fb : https://www.facebook.com/NattaCosme



*Disclaimer: I received the product reviewed from the company in exchange for my honest review. All opinions expressed in this review are my own and may differ from yours.

Monday, September 8, 2014

Clarisonic Mia 2 +two step dual action solution | 2 Week of Use

assalamualaikum

hye guys! its been a while kan..sorry.line internet di kawasan ni sangat2 problem
tergendala semua entry =.=

dah baca review fyna pasal 

itu 1st week..

now fyna nak share entry lepas 2minggu guna

ok



lepas 2 minggu guna Clarisonic Mia 2.. skin fyna naik jerawat =.= so sad..then fyna google ramai yang alami masaalah ini..but mereka suruh keep guna..so fyna pun keep guna..alhamdulilah..dalam 3 hari kulit dah ok and makin bersih

if korang nak tahu..kalau kita cuci dengan tangan..honestly..kesan kotoran memang tak akan bersih 100%..tambahan yang pakai makeup tu..lagi la kena bersih..tonyoh dengan tangan saja memang tak tanggal kesan makeup..then bila biar..itu yang jadinya pore! pori2 tersumbat..then jadi lah black head.white head =.=

jadi dengan menggunakan Clarisonic Mia 2 .. ia adalah Dua langkah penyelesaian dwi tindakan

Product ActioADD TO CART OPTI

ia bukan saja membersih..tapi juga mengecilkan pori2..best kan?
fyna tahu,,masaalah kulit berminyak memang merimaskan..pakai makeup pun cepat hilang..and kulit berminyak juga senang dapat pore..emm 

Adakah anda tahu bahawa terdapat hanya dua langkah mudah penyelesaian untuk liang diperbesarkan dan kulit berminyak menggunakan Clarisonic? 

1. CLEANSE & REFINE
Powerful combination of the Deep Pore Brush Head and Deep Pore Daily Cleanser. 
Sonic fluid forces, combined with the cleanser, penetrate deep into the pore to remove set­in debris.

gunakan Clarisonic Mia 2 sehari 2 kali..pagi dan malam..bagi kulit sensetif macam fyna.. fyna suggestkan sehari sekali..then bila dah selesa..boleh guna sehari 2 kali..
gunakan pencuci Deep Pore Daily Cleanser dari Clarisonic untuk kesan yang lebih best
ianya tak berbuih so dah tahu ianya memang lembut di kulit..so sensetif skin..jangan risau..memang best cleanser ni..lepas guna cleanser ni.kulit tak rasa tegang..rasa lembut saja



2 ABSORB & DECONGEST

Apply the Decongesting Clay Mask twice weekly to clean skin. Leave on for 10-­15 minutes, and gently remove with the Deep Pore Brush Head. Skin is left feeling fresh, clean, and thoroughly decongested.

fyna dah guna and suka sangat! kulit terus rasa tak berminyak
clay nya sangat halus..even mengering pun..tak terasa keras dan sakit di muka..which is good.
boleh juga cuci dengan tangan atau wet tissue.,.but if cuci dengan Clarisonic Mia 2  ianya membersih lagi dalam..semua pore sia korek2 keluar


ok ini adalah 2 cara untuk hindarkan kulit dariberminyak dan untuk kecilkan pores.dengan Clarisonic Mia 2  semua boleh..jadi lepas ni better cuci dengan Clarisonic Mia 2  untuk dapatkan kesan dengan cepat


ini swatch cleanser and mask
fyna akan terang lebih lanjut beserta gambar next post ya?

my skin condition
2 week of use



untuk 2nd week..fyna perasan pores makin mengecik..cuma no 3 tu saja macam besar.act naik jerawat sebab pergi facial haritu =.= and if you guys can see ada macam biji2 kecil juga di muka fyna..juga di sebab kan facial haritu.haih!..so fyna fokus part 1,2,3 tu..harap2 boleh la rata heheh
untuk no 4 fyna nak tunjuk parut makin hilang.hehe lega.. =)




see you guys on 3rd week of use pula =D

Friday, August 22, 2014

what is makeup base? How to apply green, purple, beige makeup base?

assalamualaikum

dalam inbox fb fyna..fyna selalu terima soalan2 macam ni
makeup tak lekat la..
makeup tak tahan lama la
pakai makeup tapi muka tak fresh
pakai makeup tapi still nampak noda2

pakai lah brand mahal pun..kalau tak betul cara pakai and terlupa step..memang tak akan cantik juga

ok 

korang pernah dengan pasal makeup base?
dalam class makeup fyna..fyna selalu tekan kan pasal makeup base dengan student fyna..WAJIB ada makeup base and WAJIB pakai makeup base sebelum makeup..so bila dah pakai makeup base..makeup nampak lebih cantik..kulit nampak lebih smooth and makeup juga tahan lebih lama..foundation juga senang di apply sebab kulit dah lembut lepas apply makeup base

sekarang banyak jenis makeup base di pasaran..tapi ada juga yang merungut makeup base tu buatkan kulit kering..buatkan kulit naik jerawat..hmm 
dalam makeup base memang akan ada bahan kimia yang buatkan ianya lebih smooth bila di pakai..buatkan makeup tahan lama di muka and so on

tetapi

bila pakai hari2..kulit akan akan bagi reaksi macam kulit kering..merah2..naik jerawat..yes! fyna juga pernah alamai..beli makeup base mahal2..last2 nak jerawat..sudahlah kulit ni sensetif sangat2..haih..kalau tak pakai makeup base..makeup tak cantik pula

so lepas try banyak makeup base  and cari mana yang terbaik..akhirnya kult fyna selesa dengan vacci makeup base.. owh patutlah kulit fyna tak beri sebarang masaalah bila pakai vacci makeup base ni hari2 rupanya ianya 100% mineral..so ianya selamat di kulit di samping melindungi kulit dari sebarang bahan kimia..lega fyna..

so entry kalini fyna nak review makeup base dari vacci..yang bestnya makeup base dari vacci ni ialah ianya ada 3 warna iaitu beige,purple and green..kalau dibandingkan dengan makeup base biasa..makeup base warna2 ni lebih bagus 

btw vacci makeup base boleh di beli di http://www.hansaegee.com/ 






SPF 10 Whitening functional cosmetics
Type: Make Up Based

Use: Face
Form: Liquid
Volumes: 40ml , Size 37.5 × 37.5 × 144(mm)

[The Special Features]

It protects your skin from UV in life effectively and makes the skin clean and clear due to containing of arbutin which is a whitening functional ingredient and natural mineral oil.

In addition, it offers the power of natural cover and the feeling of light use because of containing of light feeling Emollient ingredient.
Furthermore, it can keep your skin moist because it has double moisturizing effect of hyper functional ingredients.
[The main ingredients]

Arbutin, Propagermanium, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Algae Extract, Laminaria Extract, Undaria pinnatifida Extract, and ect.

[How To Use]

Put an appropriate amount of the make-up base on puff, and equally apply to all over your face.





dari kiri beige , purple , green



gambar kiri fyna apply foundation without makeup base
gambar kanan with makeup base

1 : apply di tangan
2 : fyna basahkan dengan air
3 : fyna lap dengan tisu

so korang boleh tengok if pakai makeup base..makeup tahan lebih lama =)


 How to apply green, purple, beige makeup base? 

ok jom fyna ajar cara2 nak apply makeup base ni dan apa fungsinya ya?

bare face
( lense puffy grey | instagram : bigmouth_lockers)


so this is my problem
dark circle
scar
redness
uneven skin tone


Make Up Based No.20 Violet


SPF 10 Whitening functional cosmetics
Type: Make Up Based

Use: Face
Form: Liquid
Volumes:  40ml , Size 37.5 × 37.5 × 144(mm)
RM85.40



Makeup base warna unggu untuk mencerahkan kulit kusam.Ia juga boleh membantu menyembunyikan gelap di bawah mata

* dahi fyna a bit worse sebab fyna pergi buat facial haritu and bekas2 yang diorang picit tu still tak hilang.. =.='


makeup base warna purple ni lebih kepada untuk ratakan warna kulit dan cerahkan kulit..texturenya agak likat sebab mengandungi lebih pelembab..jadi ianya sangat2 sesuai dipakai di bawah mata untuk tutup lebam bawah mata..fyi bahagian mata akan cepat dry so if tak lembabkan betul2 makeup tak akan tahan lama...jadi makeup base warna purple ni mengandungi cukup pelembab untuk buatkan kulit bawah mata fresh
as you guys can see fyna ada mata lebam and bengkak.. =.= 
so fyna apply sedikit makeup base warna purple then blend guna jari..
result : wah! hilang dark circle..tak payah pakai concealer tebal2 dah..bengkak di bawah mata juga kurang..
eh jangan takut kalau terover cerah di kawasan mata sebab sememangnya di kawasan bawah mata perlu sedikit cerah supaya mata nampak lebih fresh and bright..kita tak mahu mata nampak letih kan?

boleh tak pakai 1 muka?
boleh! purple base akan buatkan kulit lebih cerah so kalau kulit korang kusam..boleh apply 1 muka..but jangan apply banyak ye..and untuk kulit berminyak tak sesuai untuk apply 1 muka
untuk kulit kering? yes! sangat sesuai



Make Up Based No.10 Green

SPF 10 Whitening functional cosmetics
Type: Make Up Based

Use: Face
Form: Liquid
Volumes:  40ml , Size 37.5 × 37.5 × 144(mm)
RM85.40


Makeup base warna hijau untuk mengurangkan kemerahan dan meneutralkan kulit




makeup base warna green ni texturenya paling ringan dan cepat menyerap..
green base ni sesuai kepada girls yang selalu burn muka..maybe selalu bersukan atau kerja di bawah cahaya matahari..so akan nampak muka merah and kulit tak rata..ok ini sesuai pakai 1 muka untuk neutralkan balik kulit korang sebelum apply foundation..so lepas apply green base then apply foundation.tak lah nampak muka berbelang lagi
untuk yang ada jerawat merah2..timbul2..apply di kawasan tu sikit ye..so jerawat tu tak akan merah lagi..
macam fyna..di tepi hidung selalu merah and bekas jerawat di pipi warna merah ke pink..so fyna apply dekat tempat2 tu
result : kulit lebih sekata and warna merah tadi dah hilang


Make Up Based No. 30 Beige


SPF 10 Whitening functional cosmetics
Type: Make Up Based

Use: Face
Form: Liquid
Volumes:  40ml , Size 37.5 × 37.5 × 144(mm)
RM85.40


makeup base warna beige untuk menyamarkn bintik-bintik hitam termasuk tompok coklat 


makeup base warna beige ni yang selalu orang gunakan..boleh samarkan noda dan melembabkan kulit..untuk normal skin..makeup base ni sesuai lah and if korang jenis tak sempat nak apply makeup base warna2 tadi..yang ni pun dah ok..light scar dah boleh hide dengan makeup base ni
result : fyna hanya apply di hidung and sedikit dahi..warna nya tak terang macam 2 warna tadi tapi ianya ratakan kulit fyna dan smoothkan kulit fyna..



Liquid Foundation No. 21 Natural Beige


SPF 36 PA++



Type: Foundation

Use: Face
Form: Liquid
Volumes:  40ml , Size 37.5 × 37.5 × 144(mm) 

RM85.40




so next step fyna apply foundation warna natural beige seluruh muka..fyna guna sponge untuk ratakan..
kalau lihat sekali sure korang nampak macam..ok dah rata semua
but if korang perasan side belah kiri nampak lebih bright fresh and flawless..but the other side nampak jerawat,scar and eyebag..
fyi foundation fungsinya lebih kepada untuk ratakan warna kulit je..
so belah kiri tu fyna dah tak perlu any concealer lagi dah..boleh terus pakai powder and terus makeup
act concealer texturenya lebih thick dari makeup base..so fyna prefer pakai makeup base dari concealer..
ia buatkan kulit fyna rasa lebih ringan neutral



this is my before after

so lepas ni kalau nampak makeup base warna green or purle korang dah boleh tahu lah apa fungsinya kan?

fyna suka product dari vacci dari http://www.hansaegee.com/  ni sebab ianya 100% mineral and buatkan kulit fyna cerah glowing dan bercahaya..mungkin kandungan dalam makeup tersebut yang buatkan result macam ni..
owh ya..vacci ni keluaran korea so korang pun tahu orang korea tak suka tebal2..ringan cukup yang penting flawless =D


korang boleh tengok banyak lagi product Vacci ni and boleh terus beli di


Email Address: hansaegee@gmail.com

sales@hansaegee.com